konto usunięte

Temat: Piwo Wileńskie

Witam.

Od lipca 2012 w Legionowie został otwarty sklep firmowy z Piwem Wileńskim.

Jest to nowość na Polskim rynku, ponieważ nalewamy tutaj piwa z beczki i butelkujemy na oczach klientów. Można sobie je wypić w domu lub gdziekolwiek. Również kwas chlebowy tak nalewamy. Wkrótce kolejne otwarcia.

Może wymienię, co na tą chwilę mamy tutaj:
Z KEGa:

- Jasne niefiltrowane 5,2%
- Wileńskie jasne 5,2%
- Wileńskie jasne mocne 8,2%
- Baćkoriu 6%
- Pszeniczne (30% słodu pszennego) niefiltrowane z ziołami 5%
- Ciemne 5,6%
- Ciemne mocne, korzenne 8,2%
- Kwas chlebowy RETRO

W butelkach:
- piwo specjalne "13 Statiniu" jasne 14% but. 0,2 L.
- piwo specjalne "13 Statiniu" ciemne 14% but. 0,2 L.
- Vilniaus Alus Ciemne 5,6%
- Vilniaus Alus Ciemne 5,6% z ziołami (m.in. anyż, kardamon, cynamon)
- Vilniaus Alus Jasne niefiltrowane 5,2%
- Vilniaus Alus Pszeniczne niefiltrowane z ziołami 5%
- Senojo Vilniaus Pszeniczne 5%
- Senojo Vilniaus Jasne niefiltrowane 5%
- Senojo Vilniaus Ciemne 5,6%
- Senojo Vilniaus Jasne 6,8%
- Senojo Vilniaus Ciemne ziołowe 8,2%

- Piwo bezalkoholowe klasyczne
- Piwo bezalkoholowe z cytrynką

Do tego jeszcze Kwasy Chlebowe:
- Kwas chlebowy RETRO (na drożdżach)
- Kwas chlebowy Baćkoriu (bez drożdży)
- Wileński Kwas Chlebowy

- Napój słodowy Karamisas

Również naturalne soki i nektary, bez konserwantów.
- Nektar zawierający 25% soku z Rokitnika
- Nektar Żurawinowy
- Nektar z Czarnej Porzeczki
- Nektar z Borówki
- Nektar z Owoców leśnych
- Sok z jabłek i owoców leśnych 3 L.
- Sok z jabłek i aronii 3 L.

Napoje orzeźwiające z naturalnym sokiem:
- Gruszkowy
- Jabłkowy
- Wiśniowy
- Winogronowy

http://www.facebook.com/WilenskiePiwo

Temat: Piwo Wileńskie

super a te piwka to jakie blg maja ewentualnie podaj plato lub extrakt.
Piotr Maliszewski

Piotr Maliszewski serwisant,
Alcatel-Lucent

Temat: Piwo Wileńskie

No Plato = bailing...

Jak wygląda proces nalewania piwa do butelek? Mam tu głownie na myśli zabezpieczenie piwa przed kontaktem z powietrzem.

konto usunięte

Temat: Piwo Wileńskie

Zawsze się zastanawiam jaka jest idea w przypadku ludzi, którzy zakładają konto, napiszą informację i kasują konto...
Nie tylko nie odpowiedzą na zadane (tego samego dnia!!!) pytania to jeszcze się ulatniają bezpowrotnie:/
Raczej nie wchodzi w grę ciężki wypadek, bo wówczas konto by zostało, a tak...
...będziemy zgodni, że nie jest to dobra reklama firmy
...a widać po ilości szczegółów, że człek zaangażowany był w nią, bo przecież nikt obcy tylu szczegółów by nie pisał, bo by ich nie znał

IGła
PS Dziwię się ludziom nadal...

Temat: Piwo Wileńskie

Też mnie to dziwi, ale cóż, może miał jakies ważne powody? Ja nie wiem. W każdym razie, gdyby ktoś chciał się lub swoj sklep lub nawet swoja hurtownię wyposażyc w te piwka to ja mam w sprzedaży. Pozdrawiam
784 966 212

zapraszam także na facebook`a
http://www.facebook.com/warminskibrowar.parowy
Grzegorz Krzemiński

Grzegorz Krzemiński 600+ projektów w
bezpieczeństwie |
Trener | RODO | HSSE
|...

Temat: Piwo Wileńskie

Piotr Maliszewski:
No Plato = bailing...

Jak wygląda proces nalewania piwa do butelek? Mam tu głownie na myśli zabezpieczenie piwa przed kontaktem z powietrzem.

Nie znam się zawodowo. Ale kupuję u nich. do nalewaka jakoś tam podpinają butelkę, czymś zabezpieczają i leją. Takie chyba 1 l butelki. Nie wiem, bo strasznie szybko schodzą ;-)))

Potem trzeba zakręcić i wtedy chyba kontakt z powietrzem jest. jak oglądałem kegi, to standard, jak normalne wyglądało (na imprezkę szykowałem).
Łukasz Sędzielowski

Łukasz Sędzielowski Piwowar, Browar
Zamość

Temat: Piwo Wileńskie

Rafał W.:
super a te piwka to jakie blg maja ewentualnie podaj plato lub extrakt.

W sumie to jeśli nie bawić się w dokładność poniżej stopnia (właściwie to zdaje się, że i dziesiąte części się też zgadzają), to nie ma żadnej różnicy pomiędzy stopniami Ballinga, Brixa, czy Plato. Wszystkie wyrażają wagowy procent cukrów w brzeczce(ekstrakt) i różnice wynikają z dokładności przeliczenia gęstości na ilość cukru.

Następna dyskusja:

Gdzie piliscie najagorsze p...




Wyślij zaproszenie do