konto usunięte
Temat: Jakie piwo w tej chwili pijesz?
Co to jest herbata? :PA tak na serio, to Żubr nie jest zły ;)
konto usunięte
Marian
Kulig
Doradca i trener,
Doradztwo
Gospodarcze
Fabisiewicz i Dud...
Olaf Kuciński:
A tak na serio, to Żubr nie jest zły ;)
Piotr
S.
Planista produkcji;
British American
Tobacco Polska S.A.
konto usunięte
Marian Kulig:
Raczej nie BYŁ zły - po przyspieszeniu procesu produkcji (w tym roku) jakość spadła drastycznie - nawet jak na koncernową masówkę...Możliwe, że tak jest.. jakoś nie jestem w stanie sobie przypomniec jego smaku sprzed roku.. ;]
Maciek
Ziomek
technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...
Piotr Fudalej:>
Maciek Ziomek:
Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam. Ja herbatę dłużej sobię parzę...
konto usunięte
Maciek Ziomek:
Piotr Fudalej:>
Maciek Ziomek:Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam. Ja herbatę dłużej sobię parzę...
Nie wierzę w to, że nie Kampania Piwowarska produkując Żubra trzyma się czystości piwa. Bez koncentratów, stabilizatorów, kwasów, mineralizowania, spirytusu...
Leszek Pudełko szef produkcji
Maciek
Ziomek
technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...
Leszek Pudełko szef produkcji
Maciek Ziomek:Szczęściarz! :)
Dziś wieczorem wzniosę toast za zdrówko małego Eryka, który przyszedł na świat tydzień temu (synek mojej przyjaciółki).
Zrobię to za pomocą La Trappe Quadruppel.
konto usunięte
Czesław
Kuliba
Rolnik, Gospodarstwo
rolne
konto usunięte
Michał Gębka Komunikacja wizualna
konto usunięte
Leszek Pudełko:
Piotrze,
jak widzę pracujesz w KP dość krótko. Ja i kilku kolegów z tej grupy traktuje piwo jako pasję od kilku lub kilkunastu lat.
Popytaj technologów, szefów zmian lub zaopatrzeniowców.
Nie chcę Cię zmuszać, byś oczerniał swojego pracodawcę, ale może lepiej zachować milczenie niż wprowadzać ludzi w błąd.
Zresztą Kompania niczym się nie różni od Grupy Żywiec czy Carlsberga. W każdej fabryce stosuje się optymalizację kosztów produkcji.
konto usunięte
Maciek
Ziomek
technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...
Leszek Pudełko szef produkcji
Piotr Fudalej:Skończmy tą dyskusję - proszę
Leszek Pudełko:
Piotrze,
jak widzę pracujesz w KP dość krótko. Ja i kilku kolegów z tej grupy traktuje piwo jako pasję od kilku lub kilkunastu lat.
Popytaj technologów, szefów zmian lub zaopatrzeniowców.
Nie chcę Cię zmuszać, byś oczerniał swojego pracodawcę, ale może lepiej zachować milczenie niż wprowadzać ludzi w błąd.
Zresztą Kompania niczym się nie różni od Grupy Żywiec czy Carlsberga. W każdej fabryce stosuje się optymalizację kosztów produkcji.
Masz rację, że pracuję dość krótko w KP, co nie znaczy że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o technologię i rynek piwa. Też interesuję się tym tematem od dłuższego czasu, a że mam jeszcze od niedawna okazję pracować w browarze i z bliska widzieć proces, mogę wtedy rozwiać czyjeś wątpliwości co do jakości produkcji. Zaznaczam że mogę jedynie rozwiać wątpliwosci.Niestety jeżeli ktoś jest święcie przekonany że do piwa są dodawane przyśpieszacze, a nawet słyszałem opinie że jest robione z "koncentratu", to i tak takiegio człowieka nie chce mi się przekonywać.
Jeśli chodzi o Twoje rady żeby "popytać" tak się składa że zakres moich obowiązków obejmuje ścisłą współpracę między technologiem, szefem produkcji i kierownikami działów, musiałem także dokładnie poznać proces produkcyjny, więc proszę nie rób ze mnie laika :)
konto usunięte
informację: "Ten nowatorski proces (...) może zrewolucjonizować rynek piwowarski poprzez radykalne ograniczenie kosztów w wyniku między innymi redukcji (...) zużycia środków chemicznych. "
Oczywiście możesz sądzić, że ta informacja nigdy nie ukazała się na stronach KP, a dyskutowano o tym by zrobić Ci na złość.
Nie ważne, mi i tak nie chce się nikogo nawracać.
Poza tym to off-topic.
Szymon
Piwowarski
Executive Manager,
GE Polska - Zawsze
zaczyna sie od ludzi
Następna dyskusja: