Maciek Ziomek

Maciek Ziomek technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...

Temat: Belgia piwem płynąca

Wiadomym jest, że jest to państwo o największej różnorodności piw na świecie. Browary klasztorne, miejskie, rodzinne... Ponad tysiąc gatunków!!!
Jeżeli macie jakieś doświadczenia to zapraszam, by pokazać innym, że piwo to nie tylko pils.

konto usunięte

Temat: Belgia piwem płynąca

może mam niewyszukany gust, ale Belgia nigdy nie kojarzyła mi się z piwem. Co gorsza, Belgia nie kojarzy mi się nie tylko z piwem ale w ogóle z czymkolwiek; chciałbym kiedyś tam pojechać, żeby przekonać się, że taki kraj istnieje:)
Maciek Ziomek

Maciek Ziomek technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...

Temat: Belgia piwem płynąca

Oj tam Sławku... ;)
Gust na całe szczęście kształtuje się codziennie. Każdy lubi coś innego.
Rzecz w tym by poznawać to czego się do tej pory nie spróbowało i jeszcze się nie wie, że się to lubi.
Arkadiusz C.

Arkadiusz C. znowu tylko 35 lat
do emerytury

Temat: Belgia piwem płynąca

Przez ostatnie dwa dni "zlikwidowałem" swój zapas witbierów z mniejszych i większych belgijskich browarów. Zostało mi już tylko jedno gueze, z datą przydatności 2025. Poczekam jeszcze.Arkadiusz Cyman edytował(a) ten post dnia 28.09.07 o godzinie 10:11

Temat: Belgia piwem płynąca

Sławomir W.:
może mam niewyszukany gust, ale Belgia nigdy nie kojarzyła mi się z piwem. Co gorsza, Belgia nie kojarzy mi się nie tylko z piwem ale w ogóle z czymkolwiek; chciałbym kiedyś tam pojechać, żeby przekonać się, że taki kraj istnieje:)

No to trzeba pojechac, Belgia kojarzy sie z reguly wlasnie z piwem i z frytkami (z majonezem);)

W sumie to bardzo ciekawy kraj, pelen zabytkow..
Maciek Ziomek

Maciek Ziomek technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...

Temat: Belgia piwem płynąca


Obrazek


CHIMAY
Piwo Trapistów (Zakon Cystersów).
Uchodzą za najlepsze piwa na świecie. Jak widać na zdjątku jest ich 6 rodzajów, zaś małe butelki nie są wersjami dużych.
Są to piwo niepasteryzowane. Każda z buteleczek przed zakapslowaniem lub zakorkowaniem jest zaszczepiana drożdżami, a piwo po zamknięciu musi odleżeć swoje by poprzez proces dofermetnowania uzyskało pełen bukiet.
Są to piwa górnej fermentacji, które kryją w sobie bardzo ciekawe i delikatne nutki smakowo - zapachowe od owocowych aż do kwiatowych.
Ktoś kto nie lubi piwa, może po skosztowaniu tego zmienić zdanie. Są raczej mocne.Maciej Ziomek edytował(a) ten post dnia 28.09.07 o godzinie 21:26

Następna dyskusja:

Kompania Piwowarska kupi Br...




Wyślij zaproszenie do