Temat: potrawy, które nas oczarowały
Co tu duzo pisac...Nigella opetala miloscia do gotowania mnostwo osob i za samo to nalezy sie Jej nagroda..:)To ze wyglada swietnie-nie podlega zadnej kwestii-typowa, piekna wloszka!!(jedyne z czym nie moge sie 'pogodzic'to te wiecznie rozpuszczone wlosy podczas przygotwywania dan..,ale ok-nie czepiam sie..;P )Ja dzieki Niej pokochalam gotowanie-i swiadomosc jak malo czasu i nakaladu pracy wymagaja proponowane przez Nia potrawy,a ile daja radosci-sprawia,ze codziennie chce sie cos 'pichcic'..;P
Moja ulubiona, latawa potrawa -'zupa bagienna' po prostu cudo:
3(lub wiecej-dla efektu badziej zageszczonej konsystencji )garsci mrozonego groszku,3 szklanki wody,kostka rosolowa,dymka,mozzarella.
Do gotujacego sie wywaru (woda,kostka,dymka)wrzucamy groszek i gotujemy ok 10 min,przyprawiamy do smaku . Do miksera wkladamy pokrojona na plastry mozzarelle, a nastepnie wlewmy ugotowana zupe(bez dymki)Wszystko miksujemy-i pyszny, surer jaskrawo zielony krem groszkowy gotowy:) Ja osobiscie dodaje do tego jeszcze kulki groszkowe i trchce utartego zoltego sera...Mniami..!!!!
Polecam:)