Temat: ITALIA pasja zycia:)
Wloskie produkty w PL....szkoda gadac-ja nie wiem co oni wysylaja do nasej ojczyzny-ale Barilla to tragedia-odstawia taki kicz,ze szkoda gadac...nie ma nic wspolnego z Bariila we wloszech. podobnie passaty... oliwa ta, ktora widzialam jest podobna do tutejszej-ale wciaz to nie to samo co prosto od chlopa...kawy tez nie te-po pierwsze niemozliwe by napic sie prawdziwego espresso-rozwodnione a barristi twierdza ,ze sa przyuczani przez przedstawicieli.... ja mowie o moim miescie - Radomiu. Wszyscy uwazaja,ze lavazza jest najlepsza...nie znaja innych :))
a zarcie? ja kluchow nie jadam a jesli juz to integrale. Ogolnie wole risotto. Tunczyk jest super ( w PL ciezko mi dostac takiej jakosci),rybki i cala reszta z morzem zwiazana, zielenina pod kazda postacia, a juz bruschetta z grzybami na jesieni to raj w ustach....melony tez zajadam tonami-glowne danie kiedy jest goraco :) szynka surowa tez -polslodka lub slodka. Choc osobiscie wole nasze polskie wedliny-taka kaszanka jak niegdys :)) albo domowy salceson -pychota!! ale teraz ciezko takie dobre wedliny znalezc.
Lubie pizze-u nas najczesciej Margherita w domu kroluje-robie sama-a, i mozzarella oczywiscie- di buffala jesli juz :)) i jeszcze sery owcze, ktorych w PL tez mi brak. Za to z PL przywoze sobie ogorki kiszone, soki owocowe (wszystko wlasnej roboty oczywiscie) zwlaszcza malinowy i truskawkowy. No, to tyle poki co :P
Marta G. edytował(a) ten post dnia 04.04.11 o godzinie 18:53