Monika Majewska Psycholog
Joanna
Duma
Doradca, DSA Sp. z
o.o.
Temat: Gotowanie na parze
Na parze przede wszystkim fantastycznie wychodzą warzywa. Jeśli masz zwykłą nakładke na garnek , a nie fikuśmy parowar możesz do wody dodawać aromatyczne zioła i masło.Od czasu do czasu lubię rybę z parowaru. Filet nacieram sokiem z cytryny i sosem sojowym, obkładam plasterkami imbiru i po godzinie do parowaru.
Fantastyczne są też klopsiki. Mielone z indyka z boczkiem w proporcji 2:1 doprawiam dymką, miętą, kuminem i czosnkiem wyrabiam bardzo starannie ręką. Dolweam wody, tyle, zeby masa była rzadka, ale jeszcze dała się formować, robię kulki wielkości orzecha włoskiego i paruję kwadrans.
Beata Nowicka Student, UŚ
Temat: Gotowanie na parze
Ja improwizuję z gotowaniem na parze. Jak ma się dobre warzywa, to nie jest trudno wyczarować pyszne danie.Następna dyskusja: