Ania K.

Ania K. faktoriasmaku.pl

Temat: Ogłoszenia

Serdecznie zapraszam do Faktorii Smaku. :)
W sklepie pojawiły się przecudnej urody nowości:
http://faktoriasmaku.pl/default.asp?kat=-2&klucz=&wlk=...

Mamy wyjątkową nieustającą promocję dla każdego:
http://www.faktoriasmaku.abc24.pl/default.asp?menu=11

A także całkiem nową promocję na kolorowe maczki idealne do zdobienia ciast, deserów i drinków :)
http://faktoriasmaku.pl/default.asp?kat=-1

Pojawiły się produkty z kuchni azjatyckich - można zaszaleć przy tworzeniu sushi, a potem rozkoszować się smakiem... :)
http://faktoriasmaku.pl/default.asp?kat=-2&klucz=&wlk=...


Dodatkowa promocja dla grupy Kuchnia Azjatycka - na hasło Kuchnia Azjatycka - 5% zniżki!!!

Serdecznie zapraszamy :)Ania K. edytował(a) ten post dnia 05.04.09 o godzinie 15:08

konto usunięte

Temat: Ogłoszenia

Zapraszam do grupy:

http://www.goldenline.pl/grupa/cukiernictwo/
Natalia Dołżycka

Natalia Dołżycka Digital Marketing
Consultant

Temat: Ogłoszenia

Serdecznie zapraszam do Restauracji indyjskiej Buddha w Katowicach.

Menu restauracji to orientalna fuzja indyjskich dań z elementami chińskich i tajskich smaków, która zachwyci każdego amatora wyrafinowanych połączeń. Buddha oferuje także catering dla firm, 15% taniej niż w restauracji.

Zapraszamy do organizacji imprez firmowych i okolicznościowych - restauracja posiada ponad 80 miejsc, podzielonych na dwie urządzone w orientalnym stylu sale dla palących i niepalących.

Restauracja indyjska Buddha
ul. Drzymały 9, 40 - 059 Katowice
Czynne: 10.00 - do ostatniego klienta
tel. (032) 608 00 50
http://buddha.info.pl
Grupa restauracji na GL
Damian Bogołembski

Damian Bogołembski właściciel agencji
Sztos Management

Temat: Ogłoszenia

Jeśli jesteś osobą spontaniczną, nietuzinkową, z niesamowitą pasją, a do tego świetnie odnajdujesz się w kuchni i uwielbiasz gościć u siebie znajomych, to z pewnością powinieneś zgłosić się do nowego programu telewizji TVN!

Podstawę programu stanowi rywalizacja między czterema osobami. Nie musisz być kulinarnym mistrzem, ale pomysłowość i kreatywność w gotowaniu będzie na pewno atutem. Osoby zainteresowane w przedziale wiekowym 25-35 lat proszę o kontakt: d.bogolembski@tvn.pl
Kaja W.

Kaja W. Copywriter, Social
Media Manager,
Content Creative

Temat: Ogłoszenia

Pasjonatów aromatycznej kuchni tajskiej zapraszam do sieci restauracji Thai Wok.
Osobiście polecam - jedzenie przepyszne (Pad Thai z krewetkami, to mistrzostwo:)) i ładnie podane.

https://www.facebook.com/pages/Thai-Wok/388778331146102

lub http://thaiwok.pl/

pozdrawiam.
Kamil W.

Kamil W. Dyrektor
Zarządzający -
Congruens -
zarządzanie
finansami...

Temat: Ogłoszenia

Już niebawem Szef Kuchni Rakesh zaprezentuje niezapomniane smaki tajemniczych Indii... http://www.goldenline.pl/mikroblog/kingahotel-com

Zapraszam do śledzenia naszego mikrobloga oraz na http://kingahotel.com !
Alicja Chlasta

Alicja Chlasta Alcha Ośrodek
Rozwoju Osobistego

Temat: Ogłoszenia

Kuchnia indyjska - przyprawowy zawrót głowy

Termin: 3 lutego 2014, godz. 18.30 - 21.30
Miejsce: Warszawa, Bemowo, ul. Dostępna 24
Prowadząca: dr Garima Khajanchi z Indii
Szczegółowe informacje: http://www.alcha.pl/?page_id=5548

Warsztat będzie tłumaczony na język polski.

W Indiach je się wszędzie w restauracjach, na ulicach, peronach, pociągach, autobusach na plażach, trawnikach a nawet w muzeach. Szykowanie i spożywani posiłków jest jednak obwarowane wieloma nakazami związanymi z religiami panującymi w tym kraju.

Indie pachną masalą – mieszanką orientalnych ziół, korzeni i nasion, która nadaje smak niemal wszystkim hinduskim potrawą. Jej skład zależy od nastroju kucharza, który ma do wyboru całe bogactwo zapachów i smaków. Miesza się kolendrę, kumin, kardamon, cynamon, goździki, imbir, czarny pieprz, gałkę muszkatołową i oczywiści pokruszone strączki chili. Mieszanki są przygotowywane w kamiennych moździerzach albo rozgniatane specjalnym kamiennym wałkiem. Przyprawy miesza się i miele na bieżąco w miarę potrzeby.

My przygotujemy garam masalę – mieszankę rozgrzewającą najbardziej znany miks przypraw lubiany zwłaszcza na północy Indii. Mieszanka składa się z nasion, kolendry, kuminu, kopru włoskiego, czarnego pieprzu i goździków.
Curry czy Kari ? Curry to warzywa, mięso lub ryby w sosie, a kari to mieszanka przypraw dodawana do potraw. Każdy region, stan, a nawet miasto w Indiach wypracowało sobie własne przepisy na sosy. Ugotujemy curry z warzywami na bazie mleka kokosowego, powszechnie stosowanego na południu Indii.

Indie są największym na świecie producentem soczewicy i jednym z trzech potentatów ryżowych.
W Indiach uważa się że w ziarnie ryżu mieści się cały wszechświat. Najlepszy ryż na świecie to basmati ugotujemy aromatyczny ryż z przyprawami; kuminem , liściem laurowym i goździkami. Dal czyli soczewica(czasami tak określa się wszystkie rośliny strączkowe) zmienia się w zależności od części Indii i fantazji kucharza. Jest podstawowym posiłkiem każdego hindusa, najsmaczniejsza to żółty dal z pomidorami lub szpinakiem.

Indyjska słodycz to słodycz do potęgi. Każdy słodki przysmak to bomba kalorii, zapachów, tłustości. Robi się je głównie z mleka, cukru, owoców i orzechów., aromatyzuje korzeniami i macza w syropach, my będziemy rozkoszować się halawą z marchewki.

Na zakończenie posiłku filiżanka aromatycznego Czju !

Potrawy które ugotujemy:
Zupa ze szpinaku
Shahi Panner – (ser w sosie pomidorowo – cebulowym)
Naan – (indyjski chleb)
Aloo ka Parantha – (placki faszerowane pastą z gotowanych ziemniaków)
Kheer – (deser z mleka i ryżu)
Pulao – (ryż z warzywami)

Podczas warsztatu zaprezentujemy sari - tradycyjny strój kobiety w Indiach.
Żeńska część zespołu warsztatowego będzie mogła je przymierzyć.

Organizator:
Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego
http://alcha.pl

tel: 608 028 124
e-mail: alcha.osrodek@alcha.pl


Obrazek

konto usunięte

Temat: Ogłoszenia

Witam,
Sprzedam zbiór czterech książek o tematyce około kulinarno-podróżniczej (Indie).

1. Chai, Chai: Travels In Places Where You Stop But Never Get Off "Biswanath Ghosh" opis:
http://www.goodreads.com/book/show/7138803-chai-chai

2. A Matter of Taste: The Penguin Book of Indian Writing on Food "Nilanjana Roy" opis:
http://www.goodreads.com/book/show/583524.A_Matter_of_...

3. Eating India: Exploring a Nation's Cuisine "Benerji Chitrita" opis:
http://www.goodreads.com/book/show/21207190-eating-ind...

4. Following Fish: Travels around the Indian Coast " Samanth Subramanian" opis:
http://www.goodreads.com/book/show/8407189-following-fish

Link do aukcji allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4119039280

konto usunięte

Temat: Ogłoszenia

Witam,
Sprzedam książki kulinarne (Indie), w tym slynne 660 Curries, 50 Great Curries of India.

Książki na allegro:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11266401

Możliwość sprzedaży poza allegro,ew. odbiór w Warszawie,Podkowa Leśna.Ten post został edytowany przez Autora dnia 30.06.14 o godzinie 20:14
Klaudia Cichocka

Klaudia Cichocka Edo Sushi Bar

Temat: Ogłoszenia

Wszystkie składniki do sushi (oprócz ryb), szeroki asortyment potrzebny do przygotowania potraw azjatyckiej kuchni można kupić w sklepie internetowym JIROSAN :)

http://sklep.jirosan.pl

Aktualnie promocja na pyszną wodę kokosową tylko 4 zł.

http://sklep.jirosan.pl/produkt/woda-kokosowa-cocomax-...

Temat: Ogłoszenia

Nie chodzę po restauracjach taniej mi wychodzi jak zamówię dobre produkty z neta http://www.dcrp.pl/ zrobię sobie więcej w domu niż wydam w restauracji.

Następna dyskusja:

Ogłoszenia - Dam Pracę!




Wyślij zaproszenie do