Temat: Szkoła kucharska, kursy gotowania - szukam
A ja polecam kursy u Adriana Feliksa, uczestnika Top Chefa, 2. edycji:
http://spoonkursy.pl
Prowadzi je w szkole gastronomicznej w Sosnowcu i w Opolu oraz na Bio-Bazarze w Katowicach. Brałam udział, ok. 4 - 5 godzin kursu, gotowanie, przepisy na własność, triki, sporo kulinarnych opowieci, konkretne umiejętności - techniki posługiwania się nożem, filetowania itd. Wybieram się teraz na desery. Byłam na kurczakach. Cena jest przystępna, a atrakcją jest oczywiście zajadanie przygotowanych dań, możliwość zabrania ich do domu i ugotowania komukolwiek ;) komu się tam chce, już nie wnikam.
Zdarzaja się mu np. kursy z robali - to dopiero można zaimponować.
Najważniejsze że pokazuje potrawy łatwe i nieco bardziej skomplikowane, któe możesz wykonać sam w domu.