Ewa Bałdyś-Jakuć

Ewa Bałdyś-Jakuć Szef kuchni
restauracji Hotelu
Silver***

Temat: Od kuchni

Czy kucharz powinien wyjść do gościa i życzyć mu smacznego, skoro własnoręcznie przygotowywał potrawe?
Krzysztof Drożdż

Krzysztof Drożdż samodzielny referent
ds.zaopatrzenia
(czas zmian)

Temat: Od kuchni

mysle ze nie od tego jest kelner
kucharz ma swoja robote ,jak bedzie chodzil zyczyc kazdemu smacznego to mu sie jedzonko przypali:))
Robert O.

Robert O. Zarząd, Alarmkomplex
-GRUPA, Event
Extreme - Fort
Robson

Temat: Od kuchni

Znam taką chinską knajpkę, gdzie faktycznie kucharz wychodzi na sale i pyta czy wszystko jest ok, i czy czegoś nie trzeba?:)
- tyle, ze jest też właścicielem tej knajpki .
Myślę, że jest tu ważny sposób i oprawa - inaczej swoisty klimat w danym miejscu - lokalu.
Dobrze obmyślony sposób może byc miłym gestem dla klientów.
Robert Śniaszek

Robert Śniaszek właściciel, OPEN AiR
PIZZA & RESTAURANT

Temat: Od kuchni

Do niektórych gości trzeba wyjść, wypada, nalezy.
Nie wychodzi przecież kucharz tylko szef kuchni.
Czasem gość sie tego domaga i wtedy nie ma co sie kryć po kuchni.
Najczęściej goście chwalą szefa kuchni, a czasem mają jakieś uwagi, też należy ich wysłuchać.

Temat: Od kuchni

To musi być naprawde restauracja z gwiazdkami typu "belweder" albo sobieski czy tym podobna. Gdzie szef kuchni jest tylko od kontroli i zarzadzania, tam gdzie ja pracuje szef kuchni (zmiany) jest od wszystckiego, gotowania, kontrolowania, zamawiania towaru, po sprzątanie no i oczywiscie niesie za wszystko co sie wydarzy na kuchni konsekwencje czesto to sa kary finansowe:/
Tomasz Jakusz

Tomasz Jakusz fotograf żywności

Temat: Od kuchni

Wg mnie powinien wyjść do ludzi, powinniśmy przestać być anonimowymi rzemieślnikami ukrytymi w zakamarkach małej zawalonej kuchni.
Trzeba tak tworzyć dania aby się ich nie wstydzić i iść do ludzi, twardo stąpając po ziemi, nie bać sie ich.
Anna Kryszewska

Anna Kryszewska pracownik, brak
firmy

Temat: Od kuchni

Myśle że może, ale jak jest duży ruch to napewno byłoby to dla Niego utrudnienie... ALe jak ma akurat troszkę wolnego czasu to jak najbardziej, miło by było porozmawiać o jedzeniu z jesgo twórcą ;)
Aleksandra Giguś

Aleksandra Giguś Stylizacja paznokci
i pedicure.

Temat: Od kuchni

Ewa Bałdyś:
Czy kucharz powinien wyjść do gościa i życzyć mu smacznego, skoro własnoręcznie przygotowywał potrawe?

Ja myślę że to bez sensu, żeby gonić kucharza żeby życzył smacznego klientom. Ewentualnie może się pokazać jak będę chciała mu podziękować za pyszną strawę i pogratulować umiejętności :)

Następna dyskusja:

Od kuchni




Wyślij zaproszenie do