Ewa
Bałdyś-Jakuć
Szef kuchni
restauracji Hotelu
Silver***
Krzysztof
Drożdż
samodzielny referent
ds.zaopatrzenia
(czas zmian)
Temat: Od kuchni
mysle ze nie od tego jest kelnerkucharz ma swoja robote ,jak bedzie chodzil zyczyc kazdemu smacznego to mu sie jedzonko przypali:))
Robert
O.
Zarząd, Alarmkomplex
-GRUPA, Event
Extreme - Fort
Robson
Temat: Od kuchni
Znam taką chinską knajpkę, gdzie faktycznie kucharz wychodzi na sale i pyta czy wszystko jest ok, i czy czegoś nie trzeba?:)- tyle, ze jest też właścicielem tej knajpki .
Myślę, że jest tu ważny sposób i oprawa - inaczej swoisty klimat w danym miejscu - lokalu.
Dobrze obmyślony sposób może byc miłym gestem dla klientów.
Robert
Śniaszek
właściciel, OPEN AiR
PIZZA & RESTAURANT
Temat: Od kuchni
Do niektórych gości trzeba wyjść, wypada, nalezy.Nie wychodzi przecież kucharz tylko szef kuchni.
Czasem gość sie tego domaga i wtedy nie ma co sie kryć po kuchni.
Najczęściej goście chwalą szefa kuchni, a czasem mają jakieś uwagi, też należy ich wysłuchać.
Włodzimierz Sznajder Kucharz
Temat: Od kuchni
To musi być naprawde restauracja z gwiazdkami typu "belweder" albo sobieski czy tym podobna. Gdzie szef kuchni jest tylko od kontroli i zarzadzania, tam gdzie ja pracuje szef kuchni (zmiany) jest od wszystckiego, gotowania, kontrolowania, zamawiania towaru, po sprzątanie no i oczywiscie niesie za wszystko co sie wydarzy na kuchni konsekwencje czesto to sa kary finansowe:/Tomasz Jakusz fotograf żywności
Temat: Od kuchni
Wg mnie powinien wyjść do ludzi, powinniśmy przestać być anonimowymi rzemieślnikami ukrytymi w zakamarkach małej zawalonej kuchni.Trzeba tak tworzyć dania aby się ich nie wstydzić i iść do ludzi, twardo stąpając po ziemi, nie bać sie ich.
Anna
Kryszewska
pracownik, brak
firmy
Temat: Od kuchni
Myśle że może, ale jak jest duży ruch to napewno byłoby to dla Niego utrudnienie... ALe jak ma akurat troszkę wolnego czasu to jak najbardziej, miło by było porozmawiać o jedzeniu z jesgo twórcą ;)
Aleksandra
Giguś
Stylizacja paznokci
i pedicure.
Temat: Od kuchni
Ewa Bałdyś:
Czy kucharz powinien wyjść do gościa i życzyć mu smacznego, skoro własnoręcznie przygotowywał potrawe?
Ja myślę że to bez sensu, żeby gonić kucharza żeby życzył smacznego klientom. Ewentualnie może się pokazać jak będę chciała mu podziękować za pyszną strawę i pogratulować umiejętności :)
Podobne tematy
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Od kuchni -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » praca dla Szefa Kuchni w Irlandii -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Może ktoś poszukuje pracy na stanowisku SZEFA KUCHNI? -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Kucharz kuchni greckiej-szukam pracy -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Dom weselny - wyposażenie kuchni?? -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Profesjonalne szkolenie dla szefów kuchni i kucharzy -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » Pilnie poszukiwany szef kuchni -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » szef kuchni do klubo-kawiarni na Mokotowie poszukiwany -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » SZEF KUCHNI - z doświadczeniem. -
-
Gastronomia Kuchareczki,... » "Poradnik Szefa Kuchni" - Co polecacie ? -
Następna dyskusja: