Katarzyna
Gościańska
Specjalista ds.
Marketingu,
easyFairs Polska Sp.
z o.o.
Temat: Bezpłatne warsztaty w ramach seminariów learnShops na III...
Zapraszam do udziału w bezpłatnych prezentacjach learnShops w ramach III edycji Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się już wkrótce 5-6 lutego 2013 r. w hali Amber EXPO w Gdańsku. Szczegóły na http://easyfairs.com/pl05.02.2013 (wtorek)
11.00-12.00 HRC serwis Sp z. o. o.
Kawa z alkoholem:
Przygotowanie prawidłowego Irish Coffee.
Przygotowanie kilku drinków na bazie kawy i alkoholu.
12.00-12.30 Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego
Prezentacja regionu – Gmina Stężyca, pokaz przyrządzania placków ziemniaczanych wraz z degustacją.
12.30-13.00 Stowarzyszenie Lider Wałecki
Prezentacja regionu – Gmina Wałcz – kulinarne atrakcje (Kiszka szwedzka), potencjał Turystyczny regionu oraz działania które podejmuje Lider Wałecki.
13.00-13.30 Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb
Cudze chwalicie, swego nie znacie, czyli prezentacja na temat polskich ryb, pływających w Bałtyku.
13.30 Unilever Food Solutions
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania.
06.02.2013 (środa)
10.30-11.30 HRC serwis Sp. z o.o.
Latte art. Pokaz rysowania na kawie:
Przedstawienie podstawowych wzorów.
Freepour - czyli wzory wykonane tylko z nalania - Wzory z użyciem wykałaczki.
11.30-12.00 APIPOL - KRAKÓW
Prezentacja firmy, osiągnięcia, przedstawienie produktów oraz ich zastosowanie m.in. w kuchni.
12.00-12.30 Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
"Program MENU BEZ GLUTENU - odkryj nowego klienta".
12.30-13.00 Restauracja Trio, Gdynia
Dlaczego warto wzbogacić menu o potrawy bez glutenu? Case Study.
13.30 Unilever Food Solutions
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania.