Joanna
Kotarska
czas: realizacja
marzeń
Temat: bezpłatne szkolenia dla KUCHARZY i MENEDŻERÓW - projekt...
Serdecznie zapraszam do udziału w bezpłatnych szkoleniach w ramach projektu KADRY Z KLASĄ - szkolenia dla kucharzy i menedżerów firm z dolnośląskiego sektora hoteli i restauracji
informacje:
http://www.ekspert-szkolenia.pl/dolnolskie/projekt-x
MISTRZ KUCHNI
Jeden cykl szkoleniowy (dla jednego uczestnika) to trzy trzydniowe zjazdy (szkolenia). Łącznie dla 1 uczestnika przewidziano 9 dni szkolenia.
Zajęcia będą prowadzone przez znanych w branży mistrzów kucharskich, w salach wyposażonych w stanowiska umożliwiające przygotowywanie potraw przez każdego uczestnika szkolenia. Zajęcia będą obejmowały teorię omawiającą technologie przygotowywania
potraw (20% czasu) i praktykę (80% czasu szkolenia). Uczestnicy otrzymają składniki do przygotowywania potraw oraz zestawy szefów kuchni (bluzę, spodnie kucharskie, czapkę kucharską, rękawiczki, nóż).
Ramowy program szkolenia MISTRZ KUCHNI:
Zjazd 1 (3 dni): przystawki i przekąski, technologia kuchni zimnej, przekąski, przystawki z mięsa, ryb, sałaty, sosy, przekąski gorące.
Zjazd 2 (3 dni): dania gorące, wywary podstawowe, bazy do sosów, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, dania mięsne, półmięsne, rybne, gotowanie, pieczenie, smazenie, grillowanie, duszenie.
Zjazd 3 (3 dni): najnowsze trendy w aranżacji dań na przykładach kuchni regionalnej i polskiej: nurt fusion, łączenie składników, tradycja kulinarna w nowoczesnej aranżacji, elementy kuchni molekularnej.
SKUTECZNY MENEDŻER
Szkolenie będzie dotyczyło skutecznego zarządzania zespołem.
Poprowadzi je osoba łącząca warsztat trenerski z praktyką zawodową na stanowisku menedżera w firmach z sektora hotelarstwa i gastronomii, znająca specyfikę pracy i charakter relacji panujących pomiędzy pracownikami.