Maciej Sokołowski

Maciej Sokołowski ms-sommelier.pl

Temat: Specjalna oferta dla GL

SPECJALNIE DLA FORUMOWICZÓW GL

Oliwa puglijska - Erario Extravergine 3L

Obrazek
&newxsize=80&newysize=150&fileout=

Oliwa znana Wam jest od prawie dwóch lat (czasem jako oliwa od
chłopa/od baby) - o której można poczytać tu:
http://www.bodega-encantado.pl/przystawki/oliwki-i-oli...

Jeśli dokonacie zakupu tej oliwy w kwocie 149 zł - OTRZYMACIE W
GRATISIE
jedno z dwóch wybranych win hiszpańskich:

Obrazek

lub

Obrazek


Zainteresowanych zapraszam na priva lub proszę pisać na maila:
zamowienie@bodega-encantado.pl

Zamówienia zainteresowanych będziemy łączyć tak, żebyście nie
ponosili dodatkowych kosztów kurierskich. (2 zestawy to 298zł i od
tej kwoty nie doliczymy już kosztów za przesyłkę).

ZAPRASZAM - Naprawdę warto! Zarówno oliwa jak i wina są świetne!
OFERTA WAŻNA DO 14 LISTOPADA WŁĄCZNIE
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Specjalna oferta dla GL

Maciej Sokołowski:
Jeśli dokonacie zakupu tej oliwy w kwocie 149 zł
Oliwa jest ze zbiorów wiosennych, czy to już świeża?Przemysław Lisek edytował(a) ten post dnia 02.11.11 o godzinie 12:52
Maciej Sokołowski

Maciej Sokołowski ms-sommelier.pl

Temat: Specjalna oferta dla GL

Przemysław Lisek:
Maciej Sokołowski:
Jeśli dokonacie zakupu tej oliwy w kwocie 149 zł
Oliwa jest ze zbiorów wiosennych, czy to już świeża?

Świeża znając życie będzie w lutym
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Specjalna oferta dla GL

Maciej Sokołowski:
Przemysław Lisek:
Maciej Sokołowski:
Jeśli dokonacie zakupu tej oliwy w kwocie 149 zł
Oliwa jest ze zbiorów wiosennych, czy to już świeża?
Świeża znając życie będzie w lutym
Wciskają od listopada, ale faktycznie lepiej tej pierwszej produkcji nie ruszać. Nie dość, że wymieszana z resztkami z zeszłego roku to jeszcze robiona z oliwek opadowych. Masz rację, że luty to dopiero dobry moment na świeżą.

Fajna ta promocja z winem :))
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Specjalna oferta dla GL

Przemysław Lisek:
Wciskają od listopada, ale faktycznie lepiej tej pierwszej produkcji nie ruszać. Nie dość, że wymieszana z resztkami z zeszłego roku to jeszcze robiona z oliwek opadowych.
>
luki w wiedzy, ale dla laików super antyreklama..;P
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Specjalna oferta dla GL

Tomasz T.:
Przemysław Lisek:
Wciskają od listopada, ale faktycznie lepiej tej pierwszej produkcji nie ruszać. Nie dość, że wymieszana z resztkami z zeszłego roku to jeszcze robiona z oliwek opadowych.
>
luki w wiedzy, ale dla laików super antyreklama..;P
To napisz, jak jest a nie się wyzłośliwiasz.
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Specjalna oferta dla GL

Przemysław Lisek:
To napisz, jak jest a nie się wyzłośliwiasz.
nie wyzłoślawiam...
po prostu wydawało mi się, że kto jak kto, ale Ty masz wystarczającą wiedzę na ten temat, bo był już wałkowany miliom razy...;)

"Wciskają od listopada, ale faktycznie lepiej tej pierwszej produkcji nie ruszać. Nie dość, że wymieszana z resztkami z zeszłego roku to jeszcze robiona z oliwek opadowych. "

zasadniczo najlepsza jest oliwa uzyskana z oliwek dojrzałych, czyli zebranych grudzień/styczeń...i własnie z oliwek jak to nazwałeś "opadowych"...
pierwsze spadają oliwki robaczywe więc oliwa jest kwaśna...
jednak po pierwszym zbiorze i wyczyszczeniu podłoża jest ok.
przy zbiorze mechanicznym praktycznie już w tej chwili są gaje oliwne, gdzie za jednym przejściem zebrano wszystko...czyli oliwa jest świeża, ale z oliwek nie do końca dojrzałych..;)
Maciej Sokołowski

Maciej Sokołowski ms-sommelier.pl

Temat: Specjalna oferta dla GL

Tomasz T.:

przy zbiorze mechanicznym praktycznie już w tej chwili są gaje oliwne, gdzie za jednym przejściem zebrano wszystko...czyli oliwa jest świeża, ale z oliwek nie do końca dojrzałych..;)

z oliwą jak z winem, bywa też wcześniejszy/późniejszy zbiór i daje produkt o innej charakterystyce.
Oliwa z dojrzałych oliwek będzie bardziej żółta w barwie i bardziej "oleista", a ta z wcześniejszego zbioru bardziej zielonkawa, ostrzejsza i pikantniejsza. Dużo też oczywiście zależy od odmiany...

Następna dyskusja:

[Dla smakoszy] Oliwa z oliw...




Wyślij zaproszenie do