Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Oliwa smakowa

Marek Grotowski:
a chilli było?
Od miesiąca już się moczy. Razem z czosnkiem ;)

konto usunięte

Temat: Oliwa smakowa

Przemysław Lisek:
Marek Grotowski:
a chilli było?
Od miesiąca już się moczy. Razem z czosnkiem ;)
Wyjmujesz czosnek? mi kiedyś sfermentował i od tego czasu wyjmuję.
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Oliwa smakowa

Andrzej M.:
Przemysław Lisek:
Marek Grotowski:
a chilli było?
Od miesiąca już się moczy. Razem z czosnkiem ;)
Wyjmujesz czosnek? mi kiedyś sfermentował i od tego czasu wyjmuję.
Ups!
Ja już trzymam miesiąc. Sprawdziłem - zrobił się taki zielony :(
Marek Starzak

Marek Starzak Pasja, perfekcja i
żadnych wymówek!!!

Temat: Oliwa smakowa

Andrzej M.:
Przemysław Lisek:
Marek Grotowski:
a chilli było?
Od miesiąca już się moczy. Razem z czosnkiem ;)
Wyjmujesz czosnek? mi kiedyś sfermentował i od tego czasu wyjmuję.

jak masz sfermentowaną oliwkę to możesz jej używać do sałatek jako zamiennik serów pleśniowych :)))))))))
Marek G.

Marek G. Patrz, którędy
idziesz byś nie
stąpnął na kawałek
Lasu pr...

Temat: Oliwa smakowa

korzeń chrzanu
Marek Starzak

Marek Starzak Pasja, perfekcja i
żadnych wymówek!!!

Temat: Oliwa smakowa

lubczyk.
i dla Panów, i dla Pań
będzie dobre bez dwóch zdań :)
Katarzyna Tofil

Katarzyna Tofil Wlasciciel, Deliss
Puglia

Temat: Oliwa smakowa

Moja ukochana to bazyliowa, dodaje ja do wszystkeigo, dobra jest tez cytrynowa - do ryb oraz pomaranczowa - nawet jako dodatek do ciast.
Sama nigdy nie pokusilam sie, zeby zrobic w domku, zwykle kupuje i to taka fajna tu znalazlam, robiona poprzez mollitura (wyciskanie) oliwek razem z wybranym dodatkiem, jej smak jest intensywniejszy. A oliwa z oliwek powinna byc ta mocniejsza, ja mam taka z oliwek coratina - jest bardzo mocna, rpzez co super nadaje sie do oliw aromatyzowanych

konto usunięte

Temat: Oliwa smakowa

Katarzyna Tofil:
Moja ukochana to bazyliowa, dodaje ja do wszystkeigo,
moje ostatnie odkrycie:

na szklanę (250ml) oliwy dajemy łyżeczkę suszonej bazylii, kawałek suszonego czerwonego chili, duży ząb czosnku (w talarkach, lub paskach)
Katarzyna Tofil

Katarzyna Tofil Wlasciciel, Deliss
Puglia

Temat: Oliwa smakowa

Ciekawe zestawienie, jednak oliwe z kawalkami musze cedzic, nie lubie tych "paproszkow" meidzy zebami:)

W Apulii bardzo popularna jest oliwa zwana "olio santo" - z duza iloscia peperoncino. Do przyprawienia potrawy wystarczy kropelka:). No i najlepsze peperoncino oczywiscie calabrese. Moj szwagier (oczywiscie calabrese) przywiozl mi malutki sloiczek peperoncino w kawalkach robiony rpzez jego babcie.. po skosztowaniu myslalam ze bede zionela ogniem:)
Adam R.

Adam R. Running Wild

Temat: Oliwa smakowa

Przy Dragon's blood peperoncino to bułka z masłem :)
Justyna S.

Justyna S. Project Manager
Własnego Życia ;)

Temat: Oliwa smakowa

Wlasnie zrobilam z czosnku, suszonych pomidorow i bazylii. Juz nie moge sie doczekac degustacji :)

tu mala sciaga :)
Marek Starzak

Marek Starzak Pasja, perfekcja i
żadnych wymówek!!!

Temat: Oliwa smakowa

świeżutkie oregano już nasiąka,



Wyślij zaproszenie do