Sylwia W.

Sylwia W. Export Manager;
tłumacz, lektor
języka francuskiego
i wło...

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Tomasz T.:
Przemysław Lisek:
Tomasz T.:
Przemysław Lisek:
Tomasz T.:
znaczy zapachowcem jesteś...???;))
Jest czasem taka eteryczna ;))
erotyczna...???;))
Ty już lepiej idź pod ten prysznic. I nie zapomnij oblać się zimną wodą
już wróciłem...i nie omieszkam dodać, że ładnie pachnę...;PPPPPPP

ooo, szybko! Znaczy, że ...niedokładnie???
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Sylwia Wierzbicka:
I mogliście sobie tam na dole odsapnąć... No cóż, się przecież nie będę kłócić!! Ale pamięć masz, kurcze! Bo ja tam pamietam tylko tę melodyjkę ze smerfów i "szybki" zjazd! ... moja podświadomość wyparła pewne "powolne" wspomnienia. ;P
To ja już nie wiem. Za dużo Was się przewinęło

EDIT!
Kurde, dopiero teraz zobaczyłem, jak to zabrzmiało :)))Przemysław Lisek edytował(a) ten post dnia 15.10.09 o godzinie 22:55
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Sylwia Wierzbicka:
Ty już lepiej idź pod ten prysznic. I nie zapomnij oblać się zimną wodą
już wróciłem...i nie omieszkam dodać, że ładnie pachnę...;PPPPPPP

ooo, szybko! Znaczy, że ...niedokładnie???
znaczy , że zastosowałem się do Waszych zaleceń..myłem się szybciej, żeby się rozgrzać...;))
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Sylwia Wierzbicka:
I mogliście sobie tam na dole odsapnąć... No cóż, się przecież nie będę kłócić!! Ale pamięć masz, kurcze! Bo ja tam pamietam tylko tę melodyjkę ze smerfów i "szybki" zjazd! ... moja podświadomość wyparła pewne "powolne" wspomnienia. ;P
To ja już nie wiem. Za dużo Was się przewinęło

EDIT!
Kurde, dopiero teraz zobaczyłem, jak to zabrzmiało :)))Przemysław Lisek edytował(a) ten post dnia 15.10.09 o godzinie 22:55
fajnie...kontynuuj, kontynuuj...;))
Sylwia W.

Sylwia W. Export Manager;
tłumacz, lektor
języka francuskiego
i wło...

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Sylwia Wierzbicka:
I mogliście sobie tam na dole odsapnąć... No cóż, się przecież nie będę kłócić!! Ale pamięć masz, kurcze! Bo ja tam pamietam tylko tę melodyjkę ze smerfów i "szybki" zjazd! ... moja podświadomość wyparła pewne "powolne" wspomnienia. ;P
To ja już nie wiem. Za dużo Was się przewinęło

EDIT!
Kurde, dopiero teraz zobaczyłem, jak to zabrzmiało :)))Przemysław Lisek edytował(a) ten post dnia 15.10.09 o godzinie 22:55

:D
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Tomasz T.:
Sylwia Wierzbicka:
Ty już lepiej idź pod ten prysznic. I nie zapomnij oblać się zimną wodą
już wróciłem...i nie omieszkam dodać, że ładnie pachnę...;PPPPPPP

ooo, szybko! Znaczy, że ...niedokładnie???
znaczy , że zastosowałem się do Waszych zaleceń..myłem się szybciej, żeby się rozgrzać...;))
Jakoś miałem wrażenie, że byłeś mocno nagrzany i miałeś się wystudzić. A Ty wszystko pokręciłeś. Jak zwykle.
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Tomasz T.:
Sylwia Wierzbicka:
Ty już lepiej idź pod ten prysznic. I nie zapomnij oblać się zimną wodą
już wróciłem...i nie omieszkam dodać, że ładnie pachnę...;PPPPPPP

ooo, szybko! Znaczy, że ...niedokładnie???
znaczy , że zastosowałem się do Waszych zaleceń..myłem się szybciej, żeby się rozgrzać...;))
Jakoś miałem wrażenie, że byłeś mocno nagrzany i miałeś się wystudzić. A Ty wszystko pokręciłeś. Jak zwykle.
no niezupełnie jak zwykle...czasami gorzej wychodzi....;))
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Poddaję się. Idę się przytulić do żony.
Dobranoc wszystkim.

A jutro!
Wywalę te Wasze paskudne offtopy!
Sylwia W.

Sylwia W. Export Manager;
tłumacz, lektor
języka francuskiego
i wło...

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Także oliwa nadal tunezyjska...
albo włoska oswojona - smakowa... ONTOP! E basta!! No?
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Poddaję się. Idę się przytulić do żony.
Dobranoc wszystkim.
buahahahahahahaha...no Przemek... przecież żartowałem...nie pokażę jej tych zrzutów...;))
dobranoc...pozdrowienia dla rodzinki...:)))


A jutro!
Wywalę te Wasze paskudne offtopy!
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Oliwa włoska.
A jak ktoś lubi inne tłuszcze to może kupować nawet i z Tunezji :)
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Sylwia Wierzbicka:
Także oliwa nadal tunezyjska...
albo włoska oswojona - smakowa... ONTOP! E basta!! No?
no...;))
Marek G.

Marek G. Tłumacz przysięgły i
konferencyjny

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Pytanie brzmi jak ze starego dowcipu: Kto był największym strategiem wszech czasów i dlaczego właśnie Stalin?...
No ale do rzeczy.
Drodzy Państwo, włoska oliwa jest na pewno świetna. Uważam jednak, że oliwa hiszpańska jest pod względem jakości równie dobra, a pod względem smaku zdobyła moje serce i podniebienie. Pamiętajmy, że Włochy nie są największym producentem oliwy na świecie, tylko właśnie Hiszpania. Włosi są natomiast świetnymi handlowcami, dlatego też na swoim rynku kupujemy nader często oliwę hiszpańską z etykietką oliwy włoskiej, święcie przekonani, że kosztujemy smaku Umbrii czy Toskanii - a to właśnie Jaen, Huelva, etc.
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Marek G.:

oliwa włoska jest przede wszystkim dużo droższa od hiszpańskiej...:)
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Tomasz T.:
oliwa włoska jest przede wszystkim dużo droższa od hiszpańskiej...:)
No przecież to właśnie Marek napisał :)
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Tomasz T.:
oliwa włoska jest przede wszystkim dużo droższa od hiszpańskiej...:)
No przecież to właśnie Marek napisał :)
najwyraźniej umknęło mi to stwierdzenie...doczytałem się tylko, ze Włosi sprzedają hiszpańską oliwę z własnymi nalepkami, co jest prawdą...:)
Przemysław Lisek

Przemysław Lisek Trener i konsultant
zarządzania
projektami

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Tomasz T.:
Przemysław Lisek:
Tomasz T.:
oliwa włoska jest przede wszystkim dużo droższa od hiszpańskiej...:)
No przecież to właśnie Marek napisał :)
najwyraźniej umknęło mi to stwierdzenie...
Nie czytasz między wierszami :)
Napisał, że Włosi to świetni handlowcy a Ty, że włoska oliwa jest droższa ;)
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Przemysław Lisek:
Nie czytasz między wierszami :)
Napisał, że Włosi to świetni handlowcy a Ty, że włoska oliwa jest droższa ;)
dla mnie fałszowanie pochodzenia oliwy jest oszustwem , a nie wyznacznikiem zdolności handlowych...bo co do tych ostatnich to mam niejakie wątpliwości...;)
w kazdym razie na pewno są przekonani o cudowności wszystkiego co made in Italia..;PP
Mariusz Ożóg

Mariusz Ożóg Salesforce
Administrator,
Elekta Business
Services

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

ale dlaczego fałszowanie?
Przecież na etykietach jest często napisane "mieszanka oliw z UE" albo "butelkowano we Włoszech", oczywiście drobnym drukiem.
A najlepsze jest to, że niektóre koncerny w PL twierdzą, że mieszanka oliw jest lepsza niż świeża oliwa wytłoczona z konkretnych odmian przez jednego producenta.
Tomasz T.

Tomasz T. za gorąco...;)

Temat: Dlaczego włoska oliwa jest najlepsza?

Mariusz Ożóg:
ale dlaczego fałszowanie?
Przecież na etykietach jest często napisane "mieszanka oliw z UE" albo "butelkowano we Włoszech", oczywiście drobnym drukiem.
a bardzo często nie jest napisane nic...kilka lat temu była z tego powodu afera...;)
A najlepsze jest to, że niektóre koncerny w PL twierdzą, że mieszanka oliw jest lepsza niż świeża oliwa wytłoczona z konkretnych odmian przez jednego producenta.
i mają rację, bo mieszanka kilku wyselekcjonowanych gatunków jest lepsza...przynajmniej teoretycznie...
kiedy zajmowałem się gajem oliwnym celowo ustawiałem zbiór w taki sposób, aby pewne gatunki oliwek miały duży udział, a pewne znikomy...gdyby przyszło Ci spróbować oliwy wytłoczonej z nociary (rodzaj oliwek) byłbyś wniebowzięty efektem wizualnym i zapachowym...również smak jest całkiem całkiem...do momentu kiedy dojdzie do gardła...wtedy zaczynasz mieć wrażenie, że napiłeś się kwasu..;PP

Następna dyskusja:

Grecka oliwa




Wyślij zaproszenie do