konto usunięte
konto usunięte
Temat: Detekcja gazu ziemnego
Gaz ziemny staje się problemem w restauracjach i punktach gastronomicznych znajdujących się w dużych centrach handlowych. Niestety, często instalacja wyciągowa nie spełnia wymagań dużej liczby odbiorców gastronomicznych. Pojawiają się przerwy w poprawnym jej działaniu a wtedy gaz ulatniający się z urządzeń może stanowić ogromne niebezpieczeństwo dla zdrowia a nawet życia pracowników i klientów restauracji.Rozwiązaniem jest system zaprojektowany dla kompleksu "Złote Tarasy" w Warszawie. Specjalny projekt zawiera zintegrowany system zabezpieczający restaurację przed chwilowymi brakami ciągu jak również przerwami w dostawie energii elektrycznej. W tworzeniu systemu brało udział wielu specjalistów w tym również osoby związane z inspekcją pożarową. Dodać należy, że dzięki temu rozwiązaniu możliwe jest wykrycie niemal śladowych ilości wydobywającego się gazu, co powoduje natychmiastowe zatrzymanie jego dopływu do restauracji.
Jednak nawet najlepiej działający system może być zawodny jeśli nie przeprowadza się przeglądów serwisowych.
Podobne tematy
-
Giełda » Dlaczego ceny gazu ziemnego tak mocno wzrosły? Kto... -
-
PRZEMYSŁ I ENERGETYKA... » Nowe Prawo Gazowe. Odbiorca gazu ziemnego wobec zmian prawa -
-
GL - Ogólne » badania jakości dostaw gazu ziemnego -
-
Giełda » Ceny gazu ziemnego w Europie przerażają! -
-
Gas » Zmiana dostawcy paliwa gazowego (gazu ziemnego... -
-
Sprzedaż B2B » Poszukiwani Doradcy Klienta ds. sprzedaży gazu i energii... -
-
Bezpłatne porady prawne » Dług w PGniG a podpisanie umowy z innym sprzedawcą gazu -
-
Zarządzanie zmianami » Sygnały, pocodzenie i detekcja -
-
WSPÓŁPRACA BIZNESOWA » sprzedaż energii elektrycznej i gazu - B2B -
-
Przedsiębiorczość » Konsultanci do sprzedaży gazu. Wysoka prowizja! -
Następna dyskusja: