Marek Konrad
Gogola
B2B, Konsulting,
Szkolenia, Eventy,
Produkcja i Sprzedaż
Temat: Tajemnice Piwa - warsztaty degustacyjne w Browarze...
Drodzy Państwo,Czy jesteście wytrawnymi znawcami piwa, czy raczycie się nim sporadycznie, a chcecie poszerzyć wiedzę o nim, to ta ekscytująca podróż w piwny świat z pewnością dostarczy Wam niezapomnianych chwil i wielu istotnych informacji na temat piwa i kultury piwnej.
Mamy przyjemność zaprosić Państwa na warsztaty degustacyjne Tajemnice Piwa do Browaru Restauracyjnego Haust w Zielonej Górze, Plac Pocztowy 9, które rozpoczynamy 5 lutego 2013. Zajmiemy się odkrywaniem tajemnic piw najbardziej charakterystycznych przedstawicieli gatunku. Dlaczego? Bo chcemy pokazać potencjał jaki tkwi w piwach innych niż klasyczny lager, jak i wskazać zalety piw produkowanych i sprzedawanych w tym samym miejscu. Nasze spotkanie to wstęp do profesjonalnej degustacji, wejście do świata piwa i rozpoczęcie nowej fascynującej przygody jaką oferuje nam kultura piwna.
Uwaga! Uwaga! Karnawałowa Promocja!
Dla pierwszych dwóch osób, które zapiszą się na kurs jako pierwsze, cenna piwna nagroda!
Początek godzina 17:00.
Kolejne planowane terminy:
20-02-2013
06-03-2013
Na nasz warsztat zabierzcie głowę pełną oczekiwań, garść humoru, szczyptę ciekawości oraz przygotowane kubki … smakowe i nosy gotowe na fascynującą podróż w świat zapachów. Nasze warsztaty to nie klasyczna szkoła sensoryczna a raczej wyjątkowe wydarzenie piwne, które kreuje na nowo kulturę piwną. Oczywiście będziemy mówić o procesie produkcji, o historii piwa i źródłach jego pochodzenia, o surowcach stosowanych w browarnictwie ale najwięcej czasu poświęcimy na zapoznanie uczestników ze sposobami degustacji i technikami kiperskimi. W trakcie warsztatu nauczymy jak degustować różne style i jakie wyróżniki sensoryczne świadczą o przynależności do danego stylu. W trakcie warsztatów zapewnimy możliwość spotkania na żywo z surowcami piwowarskimi - będzie możliwość dotknięcia, powąchania i spróbowania surowców. Całość okraszona zostanie ciekawostkami ze świata alkoholi jak i rozprawimy się z wieloma mitami piwnymi. Zaprezentujemy również niespotykane połączenia kulinarne, które mogą być miłym zaskoczeniem dzięki czemu staniecie się ekspertami w dziedzinie kultury piwnej. Atrakcyjność naszych warsztatów zapewnią quizy i konkursy podczas których będzie możliwość wygrania atrakcyjnych nagród. To wszystko co Państwu proponujemy pozwoli na nowo odkryć świat alkoholi i jego kulturę poprzez pryzmat odpowiedzialnego spożycia.
Podstawowe tematy poruszane w trakcie warsztatów:
Historia piwa i źródła pochodzenia.
Surowce i technologia – rola w kreowaniu smaku piwa.
Paleta barw, dźwięków i skojarzeń - jak profesjonalnie opisywać cechy smakowo-zapachowe piwa.
Techniki degustacji piwa - jak wyczuwać poszczególne smaki i aromaty, pokaz technik kiperskich.
Szkolenie sensoryczne - nauka rozpoznawania głównych cech bukietu piwa.
Kompozycje kulinarne - jak dobierać piwa do potraw (degustacja przekąsek i opis waszych spostrzeżeń).
Piwa - profesjonalna degustacja gatunków (pilzner, weizen, stout, ale, witbier, lambic, klasztorne, porter bałtycki).
Koszt:
Cena za osobę to 160 zł płatna do tygodnia przed terminem kursu lub 190 zł dla wpłat późniejszych (liczy się data zaksięgowania lub skan potwierdzenia przelewu przesłany na adres biuro@sztuka-degustacji.pl).
Co wchodzi w cenę?
• Kurs.
• Degustacje 8 różnych stylów piwnych.
• Przystawki do piwa
• Certyfikat zaświadczający o odbyciu kursu.
• Nagrody dla uczestników.
Płatności można dokonać tradycyjnym przelewem na poniższe dane.
nr konta: 98 1140 2004 0000 3102 3186 2500
Sztuka Degustacji Marek Gogola
ul. Chabrowa 2/5
63-004 Tulce
W tytule wpłaty prosimy o wpisanie „kurs – Tajemnice Piwa/ imię i nazwisko osoby, która będzie uczestniczyć w kursie”.
Prosimy o przesłanie informacji o wpłacie na e-mail: biuro@sztuka-degustacji.pl
Zapisów można dokonać na w stronie internetowej w kalendarzu: http://www.sztuka-degustacji.pl/events
Zapisy również drogą e-mailową: biuro@sztuka-degustacji.pl, oraz telefonicznie pod nr +48 696 013 007 (osoba do kontaktu – Marek)