Agnieszka S.

Agnieszka S. specjalista ds. BHP/
specjalista ds.
badań
mikrobiologicz...

Temat: BHP w sklepie spożywczym

Koleżanka otworzyła sklep spożywczy, do tej pory pracowała sama wiec żadne szkolenia nie były jej potrzebne, teraz chce zatrudnić pracownika wiec prosi o pomoc w ogarnięciu tematu BHP. Proszę mnie sprostować jeśli się mylę, trzeba zrobic szkolenie wstępne pracownikowi, dla koleżanki trzeba znaleźć firmę szkoleniową, która zrobi jej szkolenie okresowe dla pracodawców ( bo zakładam, że ja nie mam takich kwalifikacji)....i jakie jeszcze BHP-owskie formalności trzeba dopełnić?

konto usunięte

Temat: BHP w sklepie spożywczym

Instrukcje, oceny ryzyka, programy szkoleń itd.

konto usunięte

Temat: BHP w sklepie spożywczym

Poruszałem niedawno podobny temat, w kwestii szkoleń wstępnych otrzymałem informacje, że posiadając uprawnienia specjalisty ds. bhp możesz na podstawie umowy zlecenie przeprowadzić znajomej szkolenie wstępne.
Agnieszka S.

Agnieszka S. specjalista ds. BHP/
specjalista ds.
badań
mikrobiologicz...

Temat: BHP w sklepie spożywczym

szkolenie wstępne ok ale ona musi mieć szkolenie dla pracodawców a tego juz ja zrobić nie mogę....

konto usunięte

Temat: BHP w sklepie spożywczym

Przepraszam, nie doczytałem :)

pozdrawiam.
Marek Karnasiewicz

Marek Karnasiewicz Inspektor -
Specjalista,

Temat: BHP w sklepie spożywczym

Po pierwsze należy zrobić „szkolenie okresowe BHP dla pracodawców i innych osób kierujących pracownikami" – szkolenie powinien zrobić BHP-owiec i na tym szkoleniu wytłumaczyć dokładnie koleżance co jeszcze ma zrobić i w jaki sposób. Taki jest sens tego szkolenia.

Po drugie zrobić szkolenie wstępne dla pracownika, które składa się z dwóch części ogólnej zrobionej przez BHP-owca i instruktaż stanowiskowy zrobiony przez koleżankę jako właścicielkę sklepu.
Potem trzeba zrobić dokument oceny ryzyka zawodowego dla pracownika (BHP-owiec) i co jeszcze BHP-owiec na szkoleniu dla pracodawców podpowie

Pozdrawiam



Wyślij zaproszenie do