konto usunięte

Temat: szkodliwość margaryny

Na wyjaśnienie roli tłuszczów roślinnych i zwierzęcych w zagrożeniu miażdżycą poświęciłam cztery lata pracy, przestudiowałam ponad 600 publikacji z różnych ośrodków naukowych z całego świata. I aktualnie nie mam cienia wątpliwości, że hipercholesterolową teorię miażdżycy wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia do diety ludzi znacznie tańszych olejów roślinnych oraz margaryn. Rozmowa z prof. Grażyną Cichosz

Więcej... http://wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_masla_a_n...
Ewa R.

Ewa R. OTC trader

Temat: szkodliwość margaryny

Ja to wiedziałam wcześniej i bez studiów. Masło jest zdrowe, ma witaminę A.

Wk...wia mnie, że margaryna, która powinna być tańsza od masła, jest niekiedy o wiele droższa.

Masło górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izabela Z.

Izabela Z. Don't be so
OPEN-MINDED that
your brains fall out

Temat: szkodliwość margaryny

Ewa Rojek:
Ja to wiedziałam wcześniej i bez studiów. Masło jest zdrowe, ma witaminę A.

Wk...wia mnie, że margaryna, która powinna być tańsza od masła, jest niekiedy o wiele droższa.

Masło górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja się ciesz ze maslo jest tansze...
co do margaryny, nigdy nie używałam, zawsze tylko masło

z resztą zawsze wszystko to co naturalne to zdrowe...
często patrze na to jak szybko produkt się psuje, jeśli stosunkowo szybko tzn że nie jest napakowany chemią - tak więc zjadliwy jak dla mnie:)
Czarek M.

Czarek M. zaje.com.pl

Temat: szkodliwość margaryny

Margaryna została stworzona na potrzeby armii Napoleona jako zamiennik masła.
Tańszy zamiennik, a więc raczej gorszy. Przez długi czas wolałem używać masła, teraz albo wcale nie smaruję pieczywa, bo i po co, albo smaruję oliwą z oliwek tudzież innym płynnym olejem roślinnym.

Odnośnie badań "niezależnych"laboratoriów pozostaję sceptyczny - laboratoria zawsze muszą być przez kogoś finansowane, a ten kto zleca badania zazwyczaj oczekuje wyników.



Wyślij zaproszenie do