Dorota R. Nestle Polska SA
Temat: Znaki zodiaku w kuchni
Zróbmy bazę ulubionych potraw i przepisów różnych znaków zodiaku :)Jestem Lwem sierpniowym i rzeczywiście najbardziej lubię jedzenie środka lata: tarty i zapiekanki na słono z kolorowymi warzywami, sałatki ze świeżymi ziołami, makarony z sosami w stylu włoskim, kruche babeczki z owocami, świeże soki wszelkiego rodzaju, koktajle mleczno-owocowe, lekkie desery, lody i sorbety. A po zmroku lub w chłodniejsze dni potrawy kuchni meksykańskiej, wykręcające język od pieprzu i chili. Mniam :)
Zauważyłam, że osoby urodzone w zimniejszych porach roku, solarne Skorpiony, Koziorożce i Wodniki, kochają ciepłe potrawy. Znane mi Skorpiony i Koziorożce, o ile nie są wegetarianami, jedzą sporo mięsa i lubią tradycyjną polską kuchnię.
Co ciekawe, urodzone w listopadzie i grudniu Strzelce nie mają tak wielkiego zapotrzebowania na ciepłe jedzenie, może dlatego, że to znak ognisty i nie potrzebuję aż takich dostaw energii cieplnej ;) Strzelce poza tym są fantastycznymi gośćmi, bo lubią dużo i dobrze zjeść, więc jeśli im smakuje, to nie stresują gospodyni wykrętami o diecie i dbaniu o linię, tylko sami biorą dwie dokładki - w końcu to znak Jowisza i umie cieszyć się życiem!
A jak Wasze doświadczenia zodiakalno-kulinarne? :)