Mateusz Marchel PhD Student
Temat: Ekonomika i organizacja produkcji (muda, 5S i inne)
Witam, jestem studentem i spotkałem się obecnie z przedmiotem na studiach o nazwie jak w temacie. W zwiazku z tym, ze materialy uzyskane na wykladach nie sa zbyt pomocne mam kilka pytan, na ktore mam nadzieje ktos z panstwa bedzie w stanie udzielic mi odpowiedzi.1. Jak zidentyfikować czynniki ksztaltujace poziom marnotrawstwa?
2. Który etap metody 5S jest natrudniejszy do wdrozenia i dlaczego?
3. Jakie moga byc konsekwencje nieprawidłowego planowania wedlug przedmiotu (zbytu wyrobow, wykonania elementow, kosztow produkcji itp.)
4. Kiedy podjac decyzje o kontynuowaniu lub przerwaniu procesu produkcyjnego, sa jakies narzedzia, ktore sa pomocne w podejmowaniu takich decyzji?
Bylbym niezmiernie wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam