konto usunięte

Temat: 18-20.11.2011, Warszawa, I Ogólnopolskie Spotkanie...


Obrazek


Koło Naukowe Technologów Żywności SGGW
Samorząd Studentów Wydziału Nauk o Żywności
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski
oraz
Wydział Nauk o Żywności SGGW
zapraszają na
I OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE MŁODYCH TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI
„Rola technologa we współczesnym przemyśle”
Warszawa, 18-20 listopada 2011 r.

więcej informacji: http://kntz.sggw.pl/spotkanie.htm

CEL SPOTKANIA
Celem Spotkania jest wymiana poglądów na temat osiągnięć naukowych studentów zajmujących się tematyką technologii żywności oraz Samorządów Studenckich wydziałów nauk o żywności i pokrewnych. Projekt kierowany jest do wszystkich studentów studiów inżynierskich, magisterskich oraz doktoranckich. Spotkanie to nie tylko seminaria i wykłady ale także, integracja środowiska młodych naukowców i działaczy samorządowych oraz wymiana doświadczeń pomiędzy studentami z różnych stron Polski. Uczestnicy będą mieli okazję zaprezentować ciekawe projekty naukowe realizowane przez ich Koła Naukowe oraz przedstawić osiągnięcia samorządów studenckich i ich inicjatyw.
Projekt odbywający się pod tytułem: "Rola technologa we współczesnym przemyśle" ma na celu przybliżenie studentom zagadnień związanych ze współczesnym przemysłem i obowiązków technologa w nowoczesnym zakładzie spożywczym poprzez wymianę doświadczeń z przedstawicielami branży spożywczej.

Tematyka spotkania obejmować będzie:
1. Prezentacje naukowych osiągnięć członków kół naukowych związanych z szeroko pojętą nauką o żywności i żywieniu człowieka, w ujęciu mikrobiologii, biotechnologii, chemii i analizy żywności, inżynierii żywności, ekologii i ochrony środowiska w przemyśle spożywczym oraz towaroznawstwa.
2. Dyskusję przedstawicieli Samorządów Studenckich wydziałów nauk o żywności i pokrewnych na temat wewnętrznych systemów zapewniania jakości kształcenia oraz systemach mobilizacyjnych studentów.
3. Dyskusję z przedstawicielami przemysłu spożywczego na temat roli technologa we współczesnym zakładzie spożywczym oraz perspektyw dla młodych technologów żywności na rynku pracy.