Temat: Witam w grupie!!!
Cześć ,
z uporem maniaka, z intencją dotarcia do Wszystkich zainteresowanych ( prawdopodobnie nie mam pojedynczych maili do osób z grupy 3)jeszcze raz zamieszczam wszcześniejesze info o kolacji integracyjnej:
godnie z wcześniejszymi zapowiedziami chciałbym przekazać Wam informacje w przedmiocie naszego spotkania integracyjnego w dniu 18.12.2010 r. Jak pamiętacie wstępnie planowaliśmy spotkać się w "Kampanii Piwnej" jednak do końca roku ta restauracja ma rezerwacje na wszystkie weekendy. W związku z tym spawdziłem dostępność kilku innnych warszawskich restauracji ( tak jak przyjelismy target byl taki żeby restauracja była wzglednie blisko od Pałacu Staszica tak by w grę nie wchodził dodatkowy transport) . Jak się okazało część restauracji mam juz zajęty ten termin (imprezy firmowe) cześć ze względów lokalowych nie była w stanie usadzić nas w mniej niz 3-4 salkach, a część przesłała mało interesującą ofertę (dość mała elastyczność przy w sumie wysokiej cenie) . Najlepiej wypadła restauracja "Bazyliszek" na Starym Mieście (
http://www.bazyliszek.waw.pl/) i tam tez zrobilem rezerwacje na naszą kolację ( de facto Bazyliszek i Kampania Piwna mają tego samego właściciela więc bedziemy miec do czynienia z w tozsamym serwisem) . I tu kilka szczegółów:
1. W zalezności od ilości osób będziemy usadzeni w jednej, bądz przy duzej ilości ( sygnalizowałem mozliwość uczestnictwa nawet ok 90 osób) w dwóch bezpośrednio sąsiadujących ze sobą salach ,
.
2.koszt imprezy to 60 zł od osoby + 10 % za serwis czyli 66 zł ( zdecydowałem o minimalnym, bazowym menu które znajdziecie ponizej , w tej cenie tez piwo lub lapka wina, reszte alkoholi każdy może zamówic inwidualnie z karty, tak jak jakies dodatkowe zamówienia kulinarne, co równiez bedzie rozliczane juz inwidualnie ) . Proponuje zrobić składkę po 70 zł od uczestnika . Za resztę z tych 4 zł mogłibysmy kupić alkohol na stół . (oczywiście wszelkie rachunki i rozliczenia będą do wgłądu dla każdego - scan faktur po imprezie prześle mailam)
Dla uporzątkowania kwestii finansowych i w związku z faktem że przy tak duzej rezerwacji konieczne jest uiszczenie zaliczki w określonym terminie ( 30 % od wartości zadeklarowanego manu od zadeklarowanej ilosci osob, a reszta platna po kolacji ) i w celu uniknięcia "ręcznego zbierania" składki ( probelmy z robieniem list, wydawaniem reszty ect.) proponuje by osoby juz zadeklarowane na liście zrobionej w sobotę oraz osoby z grupy 3 które chcą iczestniczyć w kolacji do 1 grudnia (włącznie ) przesłały na moje konto (bank BGŻ) kwotę 70 zł ( proszę koniecznie wpiscie Wasze imię i nazwisko + "kolacja MBA" w opisie płatności (obiecuje ze z zebranymi pieniędzmi nie ucieknę do zadnego z krajów z którym Polska nie ma podpisanej umowy ekstradycyjnej i przedstwie wszelkie rachunki:). Bardzo proszę o dochowanie powyższego terminu ( jest to szczególnie istotne w związku z koniecznością wpłaty zaliczki od zadeklarowanej minimalnej ilości osób).
Tak jak wskazałem powyżej moim zdaniem oferta Bazyliszka najbardziej odpowiada naszym potrzebom (ponad 60 osób zadeklarowanych na tę chwilę a moze byc ok 90 jesli jeszcze czesc 3 grupy się zadeklaruje ) .Niestety zdecydowanie się na określone menu było koniecznością gdyż inwidualne zamawianie z karty przy tak duzej ilości gosci było by znacznym utrudnieniem i strasznie wydluzalo by serwis , zreszta przy tak duzej rezerwacji zdaniem managerów resteracji inne rozwiązania nie bardzo wchodzily w grę.
MENU 60,- ZŁ + 10% SERWISU
PRZYSTAWKA
- PASZTETY Z KACZKI I DZICZYZNY WŁASNEJ PRODUKCJI PODAWANE Z ĆWIKŁĄ I CHRZANEM
- SAŁATA GRECKA
- ŚLEDZ W OLEJU LNIANYM I CEBULI PODAWANY NA PIERZYNCE Z BURAKÓW
- PIECZYWO / CZEKADEŁKA
ZUPA ( DO WYBORU )
- ŻUREK Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ
- BARSZCZ CZERWONY Z KOŁDUNAMI
DANIE GŁÓWNE ( DO WYBORU )
- ZAWIJAŃCE Z PIERSI KURCZAKA Z MASŁEM ZIOŁOWYM I CYTRYNĄ, PODAWANE Z FRYTKAMI I ZESTAWEM SURÓWEK,
- SOLA NA PIERZYNCE ZE SZPINAKU Z RYŻEM
DESER ( DO WYBORU )
- SZARLOTKA Z LODAMI WANILIOWYMI
- SERNIK DOMOWY
- KAWA,HERBATA
WODA NIEGAZOWANA Z CYTRYNĄ W DZBANKACH
PIWO 0,4 LUB LAMPKA WINA STOŁOWEGO 0,1 W CENIE
Co do powyższego menu- składa się na nie zestaw startowy tzn. przystawki, które w
takiej wersji jak są podane znajdą się na stole , natomiast
zupy,dania główne i desery są w kazdej z podanych wersji do
wyboru na miejscu. Zamówienia zbiera przy stole
kelner i zgodnie ze zleceniem podaje . To samo dotyczy alkoholu,
piwa lub wina.Alkohol w tym dniu szczególnie polecany przez restauracje to austriackie
wino domowe ( białe i czerwone ) w cenie 3,50 za kieliszek lub 34,-
zł za litrową butelkę.Litrowe piwo kosztuje u na 15,- zł ( Tyskie lub Pilzner )
W razie jakichkolwiek pytan jestem do dyspozycji, z tym ze podkreślam iż zakres możliwych modyfikacji jest bardzo bardzo ograniczony, więc byłbym wdzięczny za przyjęcie wszelkich poczynionych przezemnie ustaleń jako wiążących ( przy tak dużej liczbie osób cięzko byłoby mi stosować się do inwidualnych sugestii w przedmiocie menu, miejsca spotkania, sposobu obsługi itp.
Piotr Sabat edytował(a) ten post dnia 08.12.10 o godzinie 12:59