Łukasz Łuczaj etnobotanik i ekolog
Temat: Warsztaty Dzikiego Gotowania tej Jesieni w Pietruszej Woli
Wlasnie skoczylem swoje jesienne warsztaty. Pogoda byla oszalamiajaco zla. Z 72 godzin warsztatow lalo 69 godzin. Po 15 godzinach deszczu w szalasach zaczelo gdzieniegdzie kapac. W duzym szalasie z duzym otworem wokol ogniska zrobilo sie jeziorko... Boczny wiatr wwiewal mokra mzawke nawet pod plandeki... Polowe uczestnikow trzeba bylo ewakuowac po 1 dniu do chaty... (twardziele i twardzielki oczywiscie zostali). Za jakie grzechy najsympatycziejsza i najbardziej aktywna grupe jaka mialem to spotkalo? No ale program wykonalismy i zjedlismy ponad 20 potraw z roznych roslin i grzybow. W tym z rzadkiej i chronionej kotewki hodowanej u nas w stawie.Ponizej link do albumu jednej z uczestniczek (niektore zdjecia sa blednie podpisane ale to bedzie skorygowane):
http://picasaweb.google.pl/turbomi.grenda.magdita.pff/...
Milego ogladania