![Andrzej M.](https://static.goldenline.pl/user_hidden_basic.jpg)
Andrzej M. Programista SQL/SAS
Temat: Jaki slizg?
Witam,mam 2 deski - kupione uzywane. Chcialbym je przed wyjzdem naostrzyc i nawoskowac. Tutaj sie pojawia pytanie jaki mam slizg, bo czytalem ze inaczej jest przy woskowaniu spiekanego, a inaczej przy tloczonym.
Podobno nienawoskowany(na goraco) slizg spiekany jest wolniejszy od nienasmarowanego tloczonego, za to nawoskowany spiekany jest o wiele lepszy. Ale minusem jest to ze trzeba go czesto woskowac..
Pytanie wiec do osob doswiadczonych i w temacie - jak rozpoznac slizg :) nie majac nazwy modelu deski. Jedna jest Rossignola, druga Dynastar.
Z gory dzieki za pomoc.
p.s. Czy na 7 dniowy wyjazd starczy 1 woskowanie na cieplo, czy warto kupic wosk (zimny, lun na goraco) i potraktowac ja jeszcze podczas wypadu?