Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Mariusz M.

Mariusz M. "Czasem nie wolno
odpuścić i stać z
boku. Bo w życiu są
s...

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

a coś o wynikach można się dowiedzieć ?
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Vito, na jednym ze zdjęć doczytałam się, że nie próbowałeś tego izolatu białka sojowego Activlab'u.

Ja testowałam w/w - smak waniliowy i powiem tak...początkowo byłam w szoku kiedy wsypałam miarkę do blendera i nalałam 250 ml wody czyli porcja sugerowana przez producenta. Machnęłam tym blenderem 2 razy na krzyż i czuję, że coś jest nie halo. Po otwarciu patrzę, a tam zamiast płynnej formy koktajlu, uzyskałam mega budyniową konsystencję, którą to musiałam wyjadać łyżeczką, bo wypić się tego nie dało.

Ponieważ nigdy wcześniej nie próbowałam izolatu, zapytałam znajomego czy owa konsystencja powinna przypominać kazeinę, bo zgłupiałam? Zostałam wyprowadzona z błędu i usłyszałam, że nie i jak najbardziej powinna mieć względnie płynną formę niczym tradycyjny WPC.

Opowiedział mi też ten kolega ciekawy przypadek jak to jeden z klientów miał podobną sytuację i skontaktował się z przedstawicielami Activlab'u, po czym usłyszał, że: jak się Panu nie podoba i chce Pan żeby było rzadziej to sobie Pan doleje więcej wody...

Proste, co?

Powiem szczerze, że takie podejście do klienta jest wręcz niedopuszczalne i pomimo, że cenię sobie markę to jakiś ogólny niesmak pozostaje. Mam jednak nadzieję, że to był incydentalny przypadek takiej olewki człowieka ze strony ludzi z Activlab'u.

Reasumując, ja osobiście preferuję konsystencję jogurtową, a generalnie im bardziej gęsta tym lepiej. Tak więc po wpadce z blenderem, następnym razem odmierzałam miarkę (tyle ile potrzebowałam w danym momencie), wsypywałam do małej miseczki, zalewałam wodą w ilości max 200 ml i mieszałam łyżeczką. Powstawał wówczas taki fajny, sycący pudding i na pewno pomimo całego 'zamieszania' zdecydowanie bardziej podchodzi mi coś takiego niż 'siki' w postaci Whey Protein 95.

Niemniej jeśli ktoś nastawia się na typowy izolat to może lekko się zdziwić - widać ktoś zaspał na linii produkcyjnej:)

Smak waniliowy dość intensywny, wyrazisty, ale mi bardzo podszedł akurat i na pewno sięgnę po niego raz jeszcze w przyszłości.

Rozpuszczalność mocno przeciętna, przynajmniej w przypadku kiedy mieszasz łyżeczką, trzeba się mocno napracować - warto zmieniać dłonie co by nie nabawić się asymetrii:)
Tradycyjnym mikserem też nie polecam, bo w ekspresowym tempie wszystko się oblepia i jest porażka.

Cena zadowalająca:)

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Magda K.:
widać ktoś zaspał na linii produkcyjnej:)
yhy... z lolimpem moga sobie podac reke..

konto usunięte

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Nikt na linii produkcyjnej nie zaspał, jesteśmy za poważną firmą, żeby pozwalać ludziom spać przy mieszalnikach :-)

Co do SPI, to ogólnie jest to trudny surowiec, mocno kleisty i niełatwy do przygotowania smacznej odżywki. Ja osobiście sugeruję jednak mieszać w szejkerze, lub blenderze, wtedy nie będziesz musieć robić podwójnych serii przy mieszaniu :-)

A co do ilości wody w jakiej należy to rozpuszczać - sprawdzę to i wrócę w przyszłym tygodniu z odpowiedzią, choć faktycznie przyznaję, że nasze odżywki były robione bardziej w kierunku szejków (czyli z założenia mają być gęste).
Oczywiście po za Whey 95, które z założenia miało być "wodniste" :-)

Pozdrawiam

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

sorry waść , ale Ty tam jestes w Tym Sractivlabie zwyklym pionkiem.. ja za duzo sie nasluchalem w rozmowach z powaznymi ludzmi zeby nie zdawac sobie sprawy jakie wałki kreci sie na odzywkach..
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Magda a jadles juz jakies bialka sojowe ?

a czy twoj znajomy nie pomylil sobie SPI z WPI ?

mowiac izolat kazdemu od razu whey przychodzi na mysl , o SPI mowi sie po prostu soja ;)

to tak jesli chodzi o mowe potoczną

ogolnie bialko sojowe ma gesciejsza strukture niz serwatkowe, ale to tez zalezy od roznorakich dodatków zageszczaczy itp

napewno ma gorsza rozpuszczalnosc

jest nizszej jakosci niz bialko zwierzece i cena jest tez tego wyznacznikiem

przy calej sympatii dla activlaba nie uwazam tej odzywki za super wypas i mam ja w ofercie ze wzgledu na ludzi nie tolerujacych bialek odnabiałowych , czy nawet wogle zwierzecych , lub tez ideologicznych wegan

ps Leszek wyżej już tylko wlasciciel , sugerujesz ze wlasciciel firmy robi waly w tajemnicy przed dyretktorem ?

konto usunięte

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Leszku - to chyba rozmawiałeś z nie tymi ludźmi co powinieneś... :-)

Pozdrawiam

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

zalezy co rozumiec przez wał.. wszystko rozchodzi sie najczesciej o zrodlo surowca, a nie waly na linii produkcyjnej..
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

a zaczelo sie od TEGO zdjecia :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=392297330852490...

konto usunięte

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Co to znaczy źródło surowca?
Konkretnie pisz.. skoro rzucasz cień swoją opinią, to oczekuję konkretów, a nie słów typu "Tata, a Marcin powiedział..."
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Witek Kurdziel:
Magda a jadles juz jakies bialka sojowe ?

a czy twoj znajomy nie pomylil sobie SPI z WPI ?

mowiac izolat kazdemu od razu whey przychodzi na mysl , o SPI mowi sie po prostu soja ;)

Chodziło konkretnie o izolat białka sojowego SOYA PRO Activlabu.

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Tomasz Jarzębiński:
Co to znaczy źródło surowca?
Konkretnie pisz.. skoro rzucasz cień swoją opinią, to oczekuję konkretów, a nie słów typu "Tata, a Marcin powiedział..."
jaki cien.. jedna firma wypuszcza bcaa za 30 zl a druga za 200, nie dlatego , ze jest kilkuset procentowa roznica na marżach tylko dlatego, ze sa rozne zrodla surowca.. proste jak drut
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Magda K.:
Witek Kurdziel:
Magda a jadles juz jakies bialka sojowe ?

a czy twoj znajomy nie pomylil sobie SPI z WPI ?

mowiac izolat kazdemu od razu whey przychodzi na mysl , o SPI mowi sie po prostu soja ;)

Chodziło konkretnie o izolat białka sojowego SOYA PRO Activlabu.

czyli znajomy jadl soya pro activlaba i byla wodnista a Twoj egzemplarz byl gęsty ?

tak wynika z tego co teraz napisałaś
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Nie, nie, źle zrozumiałeś:)

Mega wodnisty to był Whey Protein 95 Activlab - piłam czekoladę.

Natomiast mocno gęsty, powiedziałabym aż do przesady był/jest ten izolat białka sojowego SOYA PRO również marki Activlab.

Natomiast klient mojego znajomego miał ten sam 'problem' co ja właśnie z SOYA PRO (tą samą dokładnie odżywką o której ja piszę), a spodziewał się konsystencji normalnego izolatu - choć z tego co piszesz, być może faktycznie izolat białka sojowego ma prawo być nieco gęstszy niż izolat białka serwatkowego oraz w związku z tym otrzymał info o jakim pisałam wyżej od gościa z Activlab.

EDIT: " Opowiedział mi też ten kolega ciekawy przypadek jak to jeden z klientów miał podobną sytuację i skontaktował się z przedstawicielami Activlab'u, po czym usłyszał, że: jak się Panu nie podoba i chce Pan żeby było rzadziej to sobie Pan doleje więcej wody..."Magda K. edytował(a) ten post dnia 14.12.12 o godzinie 10:57
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Magda K.:

Ponieważ nigdy wcześniej nie próbowałam izolatu, zapytałam znajomego czy owa konsystencja powinna przypominać kazeinę, bo zgłupiałam? Zostałam wyprowadzona z błędu i usłyszałam, że nie i jak najbardziej powinna mieć względnie płynną formę niczym tradycyjny WPC.


chodzilo mi o ten fragment Twojej wypowiedzi
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

To miało się odnosić generalnie do izolatu, przynajmniej ja to tak odebrałam.
Natomiast incydent dotyczący tego klienta mojego znajomego dotyczył co raz jeszcze powtórzę izolatu białka sojowego SOYA PRO :)

konto usunięte

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Leszek Grolik:
Tomasz Jarzębiński:
Co to znaczy źródło surowca?
Konkretnie pisz.. skoro rzucasz cień swoją opinią, to oczekuję konkretów, a nie słów typu "Tata, a Marcin powiedział..."
jaki cien.. jedna firma wypuszcza bcaa za 30 zl a druga za 200, nie dlatego , ze jest kilkuset procentowa roznica na marżach tylko dlatego, ze sa rozne zrodla surowca.. proste jak drut

Skoro tak piszesz, to na pewno tak jest.. :-)

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

oczywiscie nie chodzi o to, ze sa rozne zrodla, tylko jakie sa roznice cen ze wzgledu na zrodlo., co przeklada sie na jakosc suplementu
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: zdjecia z krakowskiego wycisku

Magda ale to jest najważniejszy element twojego posta!

izolat to każda rzecz z czegoś wyizolowana , nie ma czegoś takiego jak 'ogólnie izolat' czym innym jest izolat białka serwatkowego , czym innym izolat białka sojowego , czym innym izolat białka jaja itd

wiec ja sie pytam o czym mówił TEN akurat znajomy

bo właśnie białka sojowe nie są takie wodniste jak serwatkowe i dlatego zdziwiła mnie jego opinia , na podstawie której powstał cały Twój dylemat

Następna dyskusja:

zdjecia z krakowskiego wycisku




Wyślij zaproszenie do