Łukasz
Radzikowski
Talent Acquisition
Specialist
Aleksandra S. filolog
Temat: tuńczyk - przepisy
mmm szpinak, tunczyk, czego chcieć wiecej :))
Witek
Kurdziel
MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL
Temat: tuńczyk - przepisy
Michał Źródlewski:
Białko białku nie równe. Jeśli macie do wyboru tuńczyka i wołowinę to od razu łapcie wołowinkę!
A jeśli chodzi o przepisy to mam coś prostego, szybkiego i poza sezonowego :P
Wyjmujemy tuńczyka z puszki, wrzucamy na talerz, na to wrzucamy żółty ser i do mikrofalówki. Po minucie - dwóch wyjmujemy i polewamy ketchupem.
Mniam :D
Pozdrawiam
DZIS SPROBUJE !!!!!!!!
konto usunięte
Temat: tuńczyk - przepisy
a tu jest wiele pysznych przepisów :)http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/skladniki/tunc...
Aleksandra S. filolog
Temat: tuńczyk - przepisy
Mariusz K.:
Spróbuję Cię przebić, ja trzymam zawsze w ... żołądku, bo trudno mi się oprzeć i pałaszuję zaraz po zakupie;-)
Czyli, taka osobista lodowka? ;>
Aleksandra S. filolog
Temat: tuńczyk - przepisy
Dominik N.:
...ależ to nieekologiczne :D LOL
e tam, ekologia ekologią hehehe :p
Dominik
N.
EMEA Distribution
Planning Manager
Temat: tuńczyk - przepisy
Witek Kurdziel:
Michał Źródlewski:
Białko białku nie równe. Jeśli macie do wyboru tuńczyka i wołowinę to od razu łapcie wołowinkę!
A jeśli chodzi o przepisy to mam coś prostego, szybkiego i poza sezonowego :P
Wyjmujemy tuńczyka z puszki, wrzucamy na talerz, na to wrzucamy żółty ser i do mikrofalówki. Po minucie - dwóch wyjmujemy i polewamy ketchupem.
Mniam :D
Pozdrawiam
DZIS SPROBUJE !!!!!!!!
...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))
konto usunięte
Temat: tuńczyk - przepisy
Dominik N.:no i co nie zapraszałeś na degustacje??? ;)))
...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))
Mariusz
Kierstein
Skilled Sales
Development Manager
Temat: tuńczyk - przepisy
Mariusz K.:
Spróbuję Cię przebić, ja trzymam zawsze w ... żołądku, bo trudno mi się oprzeć i pałaszuję zaraz po zakupie;-)
Czyli, taka osobista lodowka? ;>
Bardzo osobista, niestety niezbyt pojemna, ale uzupełniania regularnie co 2h;-)
Michał
Źródlewski
Konsultant ds.
Suplementacji i
dietetyki
Temat: tuńczyk - przepisy
Na siłowni jako instruktor robilem sobie tunczyka w mikrofali z serem.Bialko i tluszcze :) Czyli w sam raz na wieczor.
Ale pamietam ze wszyscy narzekali bo zawsze smierdzialo tunczykiem w calej recepcji :D
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: tuńczyk - przepisy
A tłuszcze przypadkiem nie ograniczają w pewnym stopniu wchłaniania białka?
Dominik
N.
EMEA Distribution
Planning Manager
Temat: tuńczyk - przepisy
...nie było na co zapraszac :)Beata I.:
Dominik N.:no i co nie zapraszałeś na degustacje??? ;)))
...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))
konto usunięte
Temat: tuńczyk - przepisy
Dominik N.:takie niedobre, czy tak mało zrobiłeś? :))
...nie było na co zapraszac :)
Witek
Kurdziel
MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL
Temat: tuńczyk - przepisy
Magda K.:
A tłuszcze przypadkiem nie ograniczają w pewnym stopniu wchłaniania białka?
spowalniają i o to wlasnie wieczorem chodzi
a koniec koncow ja nie sprobowalem zdazylem zapomniec jak wrocilem do domu
Mariusz
Kierstein
Skilled Sales
Development Manager
Temat: tuńczyk - przepisy
Ostatnio testowałem pastę z tuńczyka:Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (zdecydowanie w kawałkach, nie ten rozdrobniony) - 340g
3 ugotowane jajka - 180g
100g ogórków konserwowych (4 sztuki)
średnia cebula (ok. 100g) (można wyparzyć ok. 5min jak ktoś nie lubi zapachu;)
mała łyżeczka majonezu (najlepiej Winiary zawierający omega3-6, lub jakiś light)
łyżka musztardy
szczyptę pieprzu do smaku
I Wszytko traktujemy mikserem;-)
Idealna pasta na chlebek razowy. Ja zarzucam na 2 śniadanie i kolację. Jeszcze lepsza pasta wychodzi z makrelą (która na marginesie ma dużo więc omega3 i 6 niż tuńczyk;-)
Smacznego!
konto usunięte
Temat: tuńczyk - przepisy
Ja natomiast polecam tuńczyka z Biedronki z pomidorem jako 5 lub 6 posiłek :)
Michał
Mania
psycholog,
psychoterapeuta,
trener
Temat: tuńczyk - przepisy
można też zahardkorzyć i zrobić następujące danie:- otwieramy puszkę
- bierzemy widelec
- zjadamy ;)
wyrobiłem już żołądek i nie mdli mnie JUŻ po takim wyczynie, wogóle to grzeszę, bo jem w oleju
Michał
Panasiewicz
Administrator
systemów, sieci i
aplikacji.
Temat: tuńczyk - przepisy
Michał M.:
można też zahardkorzyć i zrobić następujące danie:
- otwieramy puszkę
- bierzemy widelec
- zjadamy ;)
wyrobiłem już żołądek i nie mdli mnie JUŻ po takim wyczynie, wogóle to grzeszę, bo jem w oleju
Jak było wyżej wspomniane to na noc w sam raz :), szczególnie jeśli nie masz problemów z wagą (w końcu to w oleju roślinnym jest, wprawdzie ideałem było by IMHO w lnianym.)
Rita S. Project Manager
Temat: tuńczyk - przepisy
Pół torebki ryżu, puszka tuńczyka w sosie własnym, 3 plastry ananasa, pół puszki czerwonej fasolki, grubomielony pieprz :) Oczywiście wszystko zmieszane :D Mniam :)konto usunięte
Temat: tuńczyk - przepisy
- pół paczki dowolnego makaronu (ja wziąłem wstążki)- puszka rozdrobnionego tuńczyka (lepiej w wodzie, nie mam zaufania do oleju który jest dolewany do ryb)
- olej do smażenia
- średnia cebula
- sól, pieprz
- kubeczek śmietany 30%
gotujemy makaron, kiedy zacznie dochodzić szklimy na oleju posiekaną, posoloną i popieprzoną cebulę. dodajemy odcedzonego tuńczyka i chwilę zasmażamy. teraz odcedzamy i hartujemy makaron. wlewamy śmietanę na patelnię i energicznie mieszając smażymy dłuższą chwilę. kiedy sobie już trochę pobulgocze (nie może się zwarzyć), zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy sos do garnka z makaronem.
jeść póki gorące. można dodac bazylii lub curry.Marcin W. edytował(a) ten post dnia 21.08.10 o godzinie 23:42
Podobne tematy
Następna dyskusja: