Łukasz Radzikowski

Łukasz Radzikowski Talent Acquisition
Specialist

Temat: tuńczyk - przepisy

pół paczki mrożonego szpinaku + puszka tuńczyka i to razem zagotować aż się szpinak rozmrozi + przyprawy + trochę oliwy. a tak powstałą breję wylewamy na makaron. Niby dziwne a jakie dobre :-)

Temat: tuńczyk - przepisy

mmm szpinak, tunczyk, czego chcieć wiecej :))
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: tuńczyk - przepisy

Michał Źródlewski:
Białko białku nie równe. Jeśli macie do wyboru tuńczyka i wołowinę to od razu łapcie wołowinkę!

A jeśli chodzi o przepisy to mam coś prostego, szybkiego i poza sezonowego :P

Wyjmujemy tuńczyka z puszki, wrzucamy na talerz, na to wrzucamy żółty ser i do mikrofalówki. Po minucie - dwóch wyjmujemy i polewamy ketchupem.

Mniam :D


Pozdrawiam


DZIS SPROBUJE !!!!!!!!

konto usunięte

Temat: tuńczyk - przepisy

a tu jest wiele pysznych przepisów :)

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/skladniki/tunc...

Temat: tuńczyk - przepisy

Mariusz K.:
Spróbuję Cię przebić, ja trzymam zawsze w ... żołądku, bo trudno mi się oprzeć i pałaszuję zaraz po zakupie;-)

Czyli, taka osobista lodowka? ;>

Temat: tuńczyk - przepisy

Dominik N.:
...ależ to nieekologiczne :D LOL

e tam, ekologia ekologią hehehe :p
Dominik N.

Dominik N. EMEA Distribution
Planning Manager

Temat: tuńczyk - przepisy

Witek Kurdziel:
Michał Źródlewski:
Białko białku nie równe. Jeśli macie do wyboru tuńczyka i wołowinę to od razu łapcie wołowinkę!

A jeśli chodzi o przepisy to mam coś prostego, szybkiego i poza sezonowego :P

Wyjmujemy tuńczyka z puszki, wrzucamy na talerz, na to wrzucamy żółty ser i do mikrofalówki. Po minucie - dwóch wyjmujemy i polewamy ketchupem.

Mniam :D


Pozdrawiam


DZIS SPROBUJE !!!!!!!!

...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))

konto usunięte

Temat: tuńczyk - przepisy

Dominik N.:
...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))
no i co nie zapraszałeś na degustacje??? ;)))
Mariusz Kierstein

Mariusz Kierstein Skilled Sales
Development Manager

Temat: tuńczyk - przepisy

Mariusz K.:
Spróbuję Cię przebić, ja trzymam zawsze w ... żołądku, bo trudno mi się oprzeć i pałaszuję zaraz po zakupie;-)

Czyli, taka osobista lodowka? ;>

Bardzo osobista, niestety niezbyt pojemna, ale uzupełniania regularnie co 2h;-)
Michał Źródlewski

Michał Źródlewski Konsultant ds.
Suplementacji i
dietetyki

Temat: tuńczyk - przepisy

Na siłowni jako instruktor robilem sobie tunczyka w mikrofali z serem.

Bialko i tluszcze :) Czyli w sam raz na wieczor.

Ale pamietam ze wszyscy narzekali bo zawsze smierdzialo tunczykiem w calej recepcji :D
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: tuńczyk - przepisy

A tłuszcze przypadkiem nie ograniczają w pewnym stopniu wchłaniania białka?
Dominik N.

Dominik N. EMEA Distribution
Planning Manager

Temat: tuńczyk - przepisy

...nie było na co zapraszac :)
Beata I.:
Dominik N.:
...dziś spróbowałem, well... szału nie było :)))
no i co nie zapraszałeś na degustacje??? ;)))

konto usunięte

Temat: tuńczyk - przepisy

Dominik N.:
...nie było na co zapraszac :)
takie niedobre, czy tak mało zrobiłeś? :))
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: tuńczyk - przepisy

Magda K.:
A tłuszcze przypadkiem nie ograniczają w pewnym stopniu wchłaniania białka?


spowalniają i o to wlasnie wieczorem chodzi

a koniec koncow ja nie sprobowalem zdazylem zapomniec jak wrocilem do domu
Mariusz Kierstein

Mariusz Kierstein Skilled Sales
Development Manager

Temat: tuńczyk - przepisy

Ostatnio testowałem pastę z tuńczyka:
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (zdecydowanie w kawałkach, nie ten rozdrobniony) - 340g
3 ugotowane jajka - 180g
100g ogórków konserwowych (4 sztuki)
średnia cebula (ok. 100g) (można wyparzyć ok. 5min jak ktoś nie lubi zapachu;)
mała łyżeczka majonezu (najlepiej Winiary zawierający omega3-6, lub jakiś light)
łyżka musztardy
szczyptę pieprzu do smaku
I Wszytko traktujemy mikserem;-)
Idealna pasta na chlebek razowy. Ja zarzucam na 2 śniadanie i kolację. Jeszcze lepsza pasta wychodzi z makrelą (która na marginesie ma dużo więc omega3 i 6 niż tuńczyk;-)
Smacznego!

konto usunięte

Temat: tuńczyk - przepisy

Ja natomiast polecam tuńczyka z Biedronki z pomidorem jako 5 lub 6 posiłek :)
Michał Mania

Michał Mania psycholog,
psychoterapeuta,
trener

Temat: tuńczyk - przepisy

można też zahardkorzyć i zrobić następujące danie:
- otwieramy puszkę
- bierzemy widelec
- zjadamy ;)

wyrobiłem już żołądek i nie mdli mnie JUŻ po takim wyczynie, wogóle to grzeszę, bo jem w oleju
Michał Panasiewicz

Michał Panasiewicz Administrator
systemów, sieci i
aplikacji.

Temat: tuńczyk - przepisy

Michał M.:
można też zahardkorzyć i zrobić następujące danie:
- otwieramy puszkę
- bierzemy widelec
- zjadamy ;)

wyrobiłem już żołądek i nie mdli mnie JUŻ po takim wyczynie, wogóle to grzeszę, bo jem w oleju

Jak było wyżej wspomniane to na noc w sam raz :), szczególnie jeśli nie masz problemów z wagą (w końcu to w oleju roślinnym jest, wprawdzie ideałem było by IMHO w lnianym.)
Rita S.

Rita S. Project Manager

Temat: tuńczyk - przepisy

Pół torebki ryżu, puszka tuńczyka w sosie własnym, 3 plastry ananasa, pół puszki czerwonej fasolki, grubomielony pieprz :) Oczywiście wszystko zmieszane :D Mniam :)

konto usunięte

Temat: tuńczyk - przepisy

- pół paczki dowolnego makaronu (ja wziąłem wstążki)
- puszka rozdrobnionego tuńczyka (lepiej w wodzie, nie mam zaufania do oleju który jest dolewany do ryb)
- olej do smażenia
- średnia cebula
- sól, pieprz
- kubeczek śmietany 30%

gotujemy makaron, kiedy zacznie dochodzić szklimy na oleju posiekaną, posoloną i popieprzoną cebulę. dodajemy odcedzonego tuńczyka i chwilę zasmażamy. teraz odcedzamy i hartujemy makaron. wlewamy śmietanę na patelnię i energicznie mieszając smażymy dłuższą chwilę. kiedy sobie już trochę pobulgocze (nie może się zwarzyć), zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy sos do garnka z makaronem.
jeść póki gorące. można dodac bazylii lub curry.Marcin W. edytował(a) ten post dnia 21.08.10 o godzinie 23:42



Wyślij zaproszenie do