Jakub
Mauricz
Redaktor,
szkoleniowiec,
trener personalny,
żywieniowiec
Temat: ostrowia wpc 80
MyoFusion jest moim zdaniem lepsze smakowo. I to jedyny aspekt przemawiający za ;) To mix białek serwatki (80% albumina. 20% kazeina) i izolat białek jaja, jednak pamiętajmy, ze 100BV białka jaja jest wyznaczona przez całość białek: zarówno tych z białka jaja jak i jego żółtka. Samo białko jaja ma dużo niższa BV, dlatego nigdy nie polecam moim zawodnikom stosowania wariantu typu 8 białek 2 żółtka na śniadanie. Bardzo dobrze, ze w Myofusion jest proporcja 4:1 serwatki. Serwatka jest lepsza od białka sojowego, pszenicznego czy też kazeiny, jeśli chodzi o zwiększanie syntezy białek. Dzieje się tak najprawdopodobniej za sprawą bardzo wysokiej zawartości leucyny w serwatce w porównaniu do innych źródeł białka. Leucyna to aminokwas odpowiedzialny za zwiększanie syntezy białek zaś badania naukowe wykazały, że zdolność danego źródła białka do zwiększania syntezy białek w organizmie jest wprost proporcjonalna do ilości leucyny zawartej w tym źródle. Co więcej, wykazano też, że białko serwatkowe skutecznej podnosi suchą tkankę mięśniową niż identyczna dawka kazeiny. Ostatnie badania sugerują też, że białko serwatkowe może wspomagać regenerację po treningu poprzez zmniejszanie uszkodzeń jakie odniosły mięśnie w trakcie treningu.Faktycznie, będąc w Programie lub czerpiąc produkt z KiloSporta, można zapłacić 120 zł. Jednak jeśli jesteśmy wymagającymi klientami, to proponuje te 3 białka: Nectar - Syntax, Iso-Gold - PVL, Gold Whey FA Engineered Nutrition. 85-95% zawartosci bialka, w zaleznosci od produktu. Jednak cena z puszke 2.27 dwukrotnie wyzsza... Musimy zapytac sami siebie czy poziom naszych cwiczen i cel jest tak wysoki zeby inwestowac TAKIE pieniadze w bialko. Jak ktos ma super znajomosci to te 2 bialka ostatnie kupi za jakies 170-180 zika.