Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: Omelt proszę :)

Tutaj jest o omlecie, więc napiszę jaki ja ostatnio robiłam.
Generalnie mój omlet był z warzywami, ale możecie użyć dowolnych składników, co kto lubi bądź ma pod ręką:

Składniki:
pory,
pomidory,
olej np. z pestek winogron,
parmezan,
2 łyżki otrąb owsianych,
2 łyżki mąki orkiszowej,
1/3 szklanki mleka,
szczypiorek,
4 jaja,
cókier, sól i pieprz.

Omlet robi się tradycyjnie, czyli do mąki i otrąb dodajemy mleko, szczyptę soli i odrobinę cukru. Pory kroimy w cienkie paseczki, a pomidory na cząstki i dusimy pod przykryciem. Farsz doprawiamy do smaku wedle uznania i nadziewamy nim usmażony omlet.
Całość obsypujemy szczypiorkiem i parmezanem i ... i to jest naprawdę łatwe i dobre :)
Smacznego :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Omelt proszę :)

Osobiście zamiast mleka użyłabym wody i wywaliłabym cukier, ale oczywiście nie twierdzę, że Twoja wersja by mi nie podeszła smakowo.

konto usunięte

Temat: Omelt proszę :)

najlepiej gazowanej ... ja wyrzuciłbym też parmezan :-)

konto usunięte

Temat: Omelt proszę :)

Michał P.:
najlepiej gazowanej ... ja wyrzuciłbym też parmezan :-)

Michał, nie bądź aż takim ortodoksem kulinarno-dietetycznym :). Parmezan daje wyrazisty smak (i jest pyszny).
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: Omelt proszę :)

Dokładnie...! ;) Parmezan nadaje subtelności, a cukru podobnie jak soli używam na czubek małej łyżeczki (bo nie przepadam za słodkim, ani słonym), natomiast mleko z kolei sprawia, że omlet wydaje się "pełniejszy", no ale wiadomo - nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba ;)

konto usunięte

Temat: Omelt proszę :)

Akop Szostak:

Są suplementy wysokobiałkowe które mogą być użyte do takich celi. Proponuje dokładniej zobaczyć na opakowaniu :)

Mógłbyś coś takiego polecić? na żadnej ze znanych mi WPC nie znalazłem takiej informacji.

A i szukam przepisu na podane kiedyś przez ciebie tosty z tostera (chyba z otrębów?) - nawet zdjęcie było - takie podwójne trójkątne tosty :)
nie mogę tego znaleźć.
Akop Szostak

Akop Szostak Trener personalny

Temat: Omelt proszę :)

A możesz przypomnieć mi temat ? do jakich celów potrzebujesz ? :)
Michał -.:
Akop Szostak:

Są suplementy wysokobiałkowe które mogą być użyte do takich celi. Proponuje dokładniej zobaczyć na opakowaniu :)

Mógłbyś coś takiego polecić? na żadnej ze znanych mi WPC nie znalazłem takiej informacji.

A i szukam przepisu na podane kiedyś przez ciebie tosty z tostera (chyba z otrębów?) - nawet zdjęcie było - takie podwójne trójkątne tosty :)
nie mogę tego znaleźć.

konto usunięte

Temat: Omelt proszę :)

była mowa o poddawaniu WPC obróbce termincznej, pisałeś, że jest to niewskazane, ale ...jest kilka takich produktów na rynku, które można podgrzewać - i właśnie czegoś takiego szukam :)
Akop Szostak

Akop Szostak Trener personalny

Temat: Omelt proszę :)

Można używać prawie każdje postaci :) zaczynająć od koncetratu :) (isolatu tutaj nie polecam, poniewaz jest za wrazliwy)

straty są, ale raptem do 10%. Tyle samo występuje w przypadku pożywienia :)
Michał Panasiewicz

Michał Panasiewicz Administrator
systemów, sieci i
aplikacji.

Temat: Omelt proszę :)

Akop Szostak:
Można używać prawie każdje postaci :) zaczynająć od koncetratu :) (isolatu tutaj nie polecam, poniewaz jest za wrazliwy)

Jak wspomninałęm w innym wątku, IMHO te najmniej przetworzone powinny być najlepsze do tego (hint: Ostrowia, smak naturalny - i tak smakowe i słodzące składniki rozłożą się pod wpływem temperatury)

konto usunięte

Temat: Omelt proszę :)

Akop Szostak:
Można używać prawie każdje postaci :) zaczynająć od koncetratu :) (isolatu tutaj nie polecam, poniewaz jest za wrazliwy)

straty są, ale raptem do 10%. Tyle samo występuje w przypadku pożywienia :)

Dzięki, więc spokojnie będę dodawać do swojej ulubionej przekąski potreningowej - ciastek otrębowych :)

Następna dyskusja:

Proszę o pomoc!




Wyślij zaproszenie do