konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Sama zawsze powtarzasz że wszystko, ale z umiarem :P
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Monika K.:
W państwowych firmach sytuacja wygląda inaczej, ale to nie miejsce na omawianie takich tematów.

Dlaczego nie? Myślę, że warto. Może ktoś, kto ma zdolności decyzyjne właśnie w budżetówce, czyta nas i dzięki takim wypowiedziom i "głosom ludu", kroczek po kroczku coś zacznie się zmieniać i w takim przedsiębiorstwach, choćby w związku z omawianym tematem przewodnim. Inne kwestie to rzeczywiście już nie w tym wątku czy nawet grupie.
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Michał P.:
Sama zawsze powtarzasz że wszystko, ale z umiarem :P
To prawda. Ale zauważ, że czasem jest tak, że tu troszkę tego i tamtego i tak suma sumarum może się okazać, że bardziej czy mniej świadomie, ale te "grzeszki" popełniasz więc może lepiej już z założenia wyeliminować tak zwane mniejsze zło.
Poza tym jak taki słoik otworzysz to nie sądzę, aby pomimo niskich temperatur w lodówce, mógł być przechowywany w nieskończoność. Stąd, siłą rzeczy trzeba będzie częściej sięgać po ten produkt żeby nie trzeba go wywalać i żeby nie było nam szkoda kasy.

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Po pierwsze dwie łyżki wcale nie wpłyną na indeks glikemiczny potrawy w sposób znaczny (bo IG liczymy dla całości a nie dla poszczególnych składników).
Po drugie już dawno przestałem robić sobie wyrzuty z powodu tzw małych (a może nawet i większych) grzeszków.
Po trzecie budując masę mięśniową można pozwolić sobie na większą podaż cukrów prostych aniżeli te dostarczane po treningu.
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Ale nie każdy robi masę:)
A jeśli masz tryb pracy siedzącej, warto chuchać na zimne.
Ale to moja subiektywna ocena.
Ja też popełniam grzeszki i nie wstydzę się tego, niemniej jednak, staram się kontrolować sytuację.

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Magda K.:
Ale nie każdy robi masę:)
A jeśli masz tryb pracy siedzącej, warto chuchać na zimne.
Ale to moja subiektywna ocena.
Ja też popełniam grzeszki i nie wstydzę się tego, niemniej jednak, staram się kontrolować sytuację.
Jak każdy tutaj

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Michał P.:
Magda K.:
Ale nie każdy robi masę:)
A jeśli masz tryb pracy siedzącej, warto chuchać na zimne.
Ale to moja subiektywna ocena.
Ja też popełniam grzeszki i nie wstydzę się tego, niemniej jednak, staram się kontrolować sytuację.
Jak każdy tutaj

Kto otworzy siłownię dla grzeszników? Żeby odpokutować za grzechy trzeba będzie zrobić zawsze jedną serię więcej - Magda jako trener pilnuje, Michał i ja jako pierwsi ćwiczący :)Andrzej K. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 10:35

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Ale serio, kiedyś tak miałem, że jeśli zdarzyło mi się danego dnia zjeść coś na mieście to robiłem 2 razy więcej aerobów niż zwykle :-),
Na szczęście mi przeszło.
Michał Panasiewicz

Michał Panasiewicz Administrator
systemów, sieci i
aplikacji.

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Monika K.:
Michał Panasiewicz:
Monika K.:
...
Natomiast posiłku bez problemu transportuje się w specjalnych pojemnikach, przechowuje w lodówce, a podgrzewa w mikrofalówce.

Nie polecam podgrzewania w mikrofalówkach szczególnie jeśli chodzi o białko.

Dlaczego? Kurczak jest źródłem białka, więc uważasz, że nie należy go podgrzewać? A może nadal wierzysz w te bzdury, by odżywek nie poddawać obróbce termicznej?

Nie chodzi o obróbkę termiczną (denaturacja białka), w mikrofalówkach nie masz ogrzewania. Ciepło bierze się ze wzbudzenia atomów, głównie wodoru, do drgań, co prowadzi do zerwania wiązań atomowych, i rozpadu cząsteczek np: aminokwasów w pewnym stopniu.

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

A ja myślałem, że mikrofalówka działa w oparciu o drgania cząsteczek wody zawartych w podgrzewanym posiłku.Michał P. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 13:29

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

.Ten post został edytowany przez Autora dnia 12.07.14 o godzinie 19:16

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Woda jako cała cząsteczka

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

.Ten post został edytowany przez Autora dnia 12.07.14 o godzinie 19:16

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Ryzykowne są twierdzenia będące "powtarzaniem zasłyszanych teorii"
O szkodliwości aspartamu i słodzików, i mikrofali, o wyższości masła nad margarynę itd. Wiele osób nie zgłębia tematu a na forach okazują się wielkimi znawcami.
Naukowo nie chce sie wypowiadać, jak działa mikrofala.
Staram się nie jeść potraw przygotowanych w kuchence mikrofalowej z innego powodu (Owszem są wyjątki bo np ryżu czy kaszy nie trawię na zimno, w sytuacji, kiedy nie mam możliwości podgrzania) posiłki często nie są równomiernie podgrzane a czasem są wysuszone i nie mają już tego smaku.
Monika Kasińska

Monika Kasińska Tłumacz przysięgły
jęz. angielskiego
http://qualicom.pl

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Magda K.:
Monika K.:
W państwowych firmach sytuacja wygląda inaczej, ale to nie miejsce na omawianie takich tematów.

Dlaczego nie? Myślę, że warto. Może ktoś, kto ma zdolności decyzyjne właśnie w budżetówce, czyta nas i dzięki takim wypowiedziom i "głosom ludu", kroczek po kroczku coś zacznie się zmieniać i w takim przedsiębiorstwach, choćby w związku z omawianym tematem przewodnim. Inne kwestie to rzeczywiście już nie w tym wątku czy nawet grupie.

Wydawało mi się, że moderatorka powinna raczej pilnować, by nie pojawiały się OTy, a nie do nich zachęcać. :-)

Uważam, że forum "Siłownia" nie jest odpowiednim miejscem do omawiania warunków pracy w firmach państwowych i prywatnych.Monika K. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 15:16

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Monika K.:
Magda K.:
Monika K.:
W państwowych firmach sytuacja wygląda inaczej, ale to nie miejsce na omawianie takich tematów.

Dlaczego nie? Myślę, że warto. Może ktoś, kto ma zdolności decyzyjne właśnie w budżetówce, czyta nas i dzięki takim wypowiedziom i "głosom ludu", kroczek po kroczku coś zacznie się zmieniać i w takim przedsiębiorstwach, choćby w związku z omawianym tematem przewodnim. Inne kwestie to rzeczywiście już nie w tym wątku czy nawet grupie.

Wydawało mi się, że moderatorka powinna raczej pilnować, by nie pojawiały się OTy, a nie do nich zachęcać. :-)

Uważam, że forum "Siłownia" nie jest odpowiednim miejscem do omawiania warunków pracy w firmach państwowych i prywatnych.Monika K. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 15:16

Nie bądźmy tacy rygorystyczni - moderatorka bardzo dobrze prowadzi to forum.
Monika Kasińska

Monika Kasińska Tłumacz przysięgły
jęz. angielskiego
http://qualicom.pl

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Tomasz Wójcik:
A tak przy okazji: Jedzenie z mikrofalówki jest bezwartościowe żeby nie powiedzieć szkodliwe.
Wiem, że nieco ryzykuję tym stwierdzeniem - już kiedyś próbowano mnie ukamienować za takie poglądy na pewnej grupie dietetycznej :)

W takim razie proponuję w biurze rozpalić ognisko i na patyku upiec lunch. :-) Bez przesady! Co chwila słychać, że coś jest niezdrowe, więc gdyby traktować te doniesienia poważnie, należałoby w ogóle przestać jeść, gotować, itd.Monika K. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 15:19
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Monika K.:
Wydawało mi się, że moderatorka powinna raczej pilnować, by nie pojawiały się OTy, a nie do nich zachęcać. :-)
Moderatorka najwyraźniej nie uważa, aby to był OT:)

Uważam, że forum "Siłownia" nie jest odpowiednim miejscem do omawiania warunków pracy w firmach państwowych i prywatnych.
Nie omawiamy samych warunków pracy, ale aspekt żywieniowy, co jest raczej dość istotnym elementem w przypadku osób trenujących nie tylko na siłowni.
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

Andrzej K.:
Monika K.:
Magda K.:
Monika K.:
W państwowych firmach sytuacja wygląda inaczej, ale to nie miejsce na omawianie takich tematów.

Dlaczego nie? Myślę, że warto. Może ktoś, kto ma zdolności decyzyjne właśnie w budżetówce, czyta nas i dzięki takim wypowiedziom i "głosom ludu", kroczek po kroczku coś zacznie się zmieniać i w takim przedsiębiorstwach, choćby w związku z omawianym tematem przewodnim. Inne kwestie to rzeczywiście już nie w tym wątku czy nawet grupie.

Wydawało mi się, że moderatorka powinna raczej pilnować, by nie pojawiały się OTy, a nie do nich zachęcać. :-)

Uważam, że forum "Siłownia" nie jest odpowiednim miejscem do omawiania warunków pracy w firmach państwowych i prywatnych.Monika K. edytował(a) ten post dnia 29.06.10 o godzinie 15:16

Nie bądźmy tacy rygorystyczni - moderatorka bardzo dobrze prowadzi to forum.

Dziękuję i tym samym informuję, iż w związku z nowymi wyzwaniami jakich się podejmuję na czas nieokreślony począwszy od dnia 1 lipca, mogę być trochę rzadziej osiągalna na forum, zwłaszcza w tzw. sztywnych godzinach pracy. Postaram się jednak w miarę możliwości trzymać porządek. Dodatkowe uwagi/wskazówki/pytania (te bardziej i mniej pilne) proszę ewentualnie kierować w przypadku mojej nieobecności bezpośrednio do założyciela grupy, naszego kolegi Tobiasza, którego przy okazji pozdrawiam:).

konto usunięte

Temat: Odżywianie w miejscu pracy

A morał z tej bajki jest znany ... i krótki
Kto nie chce szuka wymówki :-)
Kto chce szuka sposobu

To tak bez zbędnego wywodu

<lol>



Wyślij zaproszenie do