konto usunięte

Temat: KULINARIA

Maciej Przewłoka:
Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)

dżdżownice są bardzo pożywne, zawierają dużo białka pełnowartościowego, problem w tym że wszelkie tego typu robactwo, zazwyczaj jest bardzo słone z natury :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Maciej Przewłoka:
Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)

dżdżownice są bardzo pożywne, zawierają dużo białka pełnowartościowego, problem w tym że wszelkie tego typu robactwo, zazwyczaj jest bardzo słone z natury :)

Majkel - smacznego :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Maciej Przewłoka:
Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)

A wiesz ile takie stworzenia mają odżywczych protein w sobie? :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Czytałem Cejrowskiego, oglądałem dużo programów przyrodniczy itd. :) spokojnie jeszcze ze mną ok :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Czytałem Cejrowskiego, oglądałem dużo programów przyrodniczy itd. :) spokojnie jeszcze ze mną ok :)

Ufff...
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Michał widzę mnie uprzedził:)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Nie zawsze jednak lubie być pierwszy :P

Sorry za OT, Maciek idziesz dzisiaj ? :DMichał P. edytował(a) ten post dnia 25.01.10 o godzinie 15:24
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Maciej Przewłoka:
Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)

A wiesz ile takie stworzenia mają odżywczych protein w sobie? :)

Gdzieś kiedyś słyszałem :)
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Nie zawsze jednak lubie być pierwszy :P

Sorry za OT, Maciek idziesz dzisiaj ? :D[edited]Michał P.

Dziś nie idę wszystko mnie boli :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dzisiejszy obiadek na dobre rozgrzanie organizmu po powrocie do domu: 150 gr piersi z kurczaka, 50gr makaronu razowego żytniego, buraczki na ciepło plus porcja chrzanu, a wszystko posypane świeżym koperkiem i polane (na danie ciepłe, nie gorące!) łyżką oliwy z oliwek jako źródło NNKT.


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda Brawo !!!
Widzę u ciebie dar, a może nawet powołanie :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Karol Z.:
4 torebki ryżu dziennie. 600 g piersi z indyka lub kurczaka, warzywa,6 jaj rano do tego białko też z rana. nie ma o czym pisać w sumie :)

No ale codziennie nie jesz chyba tego samego, bo to zbyt monotonne by było? Tych 6 jaj rano to nie za dużo trochę?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Karol Z.:
4 torebki ryżu dziennie. 600 g piersi z indyka lub kurczaka, warzywa,6 jaj rano do tego białko też z rana. nie ma o czym pisać w sumie :)

No ale codziennie nie jesz chyba tego samego, bo to zbyt monotonne by było? Tych 6 jaj rano to nie za dużo trochę?

codziennie to samo, ma to swoje zalety :)
monotonne ? Magdo, to złe słowo. Raczej konsekwentne :)

co do jaj to rzecz jasna jem 6 czasem 7 białek i do tego 3 żółtka,
czasem 4 całe jaja.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

z pamiętnika dźwigającego ... jeść aby "żyć" ;-)

"Większość ludzi żyje, aby jeść. Oni czerpią z jedzenia przyjemność, delektują się itd.Wychodzą do baru kiedy mają ochotę. Oddałbym wszystko żeby móc zjeść coś na co mam teraz ochotę...też lubię jeść. Kto nie lubi? Ale ja muszę jeść aby żyć. Jem po to, by coś osiągnąć. Już nie mogę wytrzymać tego co teraz jem, ale jest w tym coś wygodnego - regularność i konsekwencja. Jeżeli w moim życiu coś jest poukładane, to właśnie jedzenie. Wiem ile i czego jem. Kalorie, białko, tłuszcze, węgle, wszystko wyliczone co do grama. Tylko, że kurwa nie ma żadnej odmiany. Wpierdalam na okrągło te same rzeczy. Wiecie co jest popierdolone? Gdy jestem na diecie mam ochotę na żarcie, którego normalnie nie lubię...Codzienne zakupy to dla mnie kaszka z mleczkiem(Kaszka kurwa jego mać znowu się zaczyna.....) Cztery regały, cztery produkty, proste. Jedna rada. Chodź na zakupy najedzony. Więc chodzę , zawsze o tej porze. Wszyscy mnie znają od kierownika, po kasjerki. Znają i nie zadają pytań. Raz zaczepiła mnie nowa kasjerka. Ładna dziewczyna. Gdy wykładałem z wózka 7 opakowań jajek uśmiechnęła się i powiedziała - " Musisz chyba bardzo lubić jajka." Pomyślałem jak ja kurwa nienawidzę jajek. Ona nie wie że każdego dnia gotuję całe opakowanie, rozcinam, wyrzucam żółtka, białka wkładam z powrotem i wieczorem to samo...Ona nie wie jak ciężko je połknąć jak się przyklejają do gardła. Kilka razy się porzygałem i musiałem gotować nowe.."Tak" powiedziałem do Niej...."Kocham jajka" i też się uśmiechnąłem. To nie jest życie dla jedzenia....przejebane....."
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dobre, dobre:)
Ale ja miałam zwyczajnie na myśli oczywiście konsekwencję, ale i urozmaicenie tego menu. Czyli zamiast wrzucać w siebie kuraka przez 4 dni (choć tak, wiem, że to wygodne jeśli upieczesz i odcinasz tylko tyle ile potrzeba), zjeść go jednego dnia, w drugim powiedzmy ryba, w trzecim wołowina, a w czwartym niech będzie to znowu ptaszydło, ale w innej postaci, powiedzmy jako chińszczyzna.
Podobnie ze śniadaniem. Raz omlet, innym razem płatki z mlekiem, jeszcze w następnym dniu twaróg, w kolejnym jajka z dodatkiem jakiegoś mięcha (wędzony indyk bądź łosoś) plus warzywa, dalej jajecznica, etc.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze. Najlepsza dieta to własna dieta, dieta może a nawet musi smakować, jeśli jem coś ze świadomością, że jest to zdrowe, że powinienem i w ogóle ... psycha siada. Dlatego wspomnianego wyżej kurczaka można przygotowac na 100 rożnych sposobów, będzie konsekwentnie ale i nie monotonnie :)
Wkrótce kolejne zdjęcia

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał ja to Cie podziwiam, jako makler nie masz chyba zbyt dużo czasu na gotowanie ?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Dobre, dobre:)
Ale ja miałam zwyczajnie na myśli oczywiście konsekwencję, ale i urozmaicenie tego menu. Czyli zamiast wrzucać w siebie kuraka przez 4 dni (choć tak, wiem, że to wygodne jeśli upieczesz i odcinasz tylko tyle ile potrzeba), zjeść go jednego dnia, w drugim powiedzmy ryba, w trzecim wołowina, a w czwartym niech będzie to znowu ptaszydło, ale w innej postaci, powiedzmy jako chińszczyzna.
Podobnie ze śniadaniem. Raz omlet, innym razem płatki z mlekiem, jeszcze w następnym dniu twaróg, w kolejnym jajka z dodatkiem jakiegoś mięcha (wędzony indyk bądź łosoś) plus warzywa, dalej jajecznica, etc.

Magdo pewnie, że czasem coś tam innego zjem jednak są to odosobnione przypadki ze względu na brak czasu, a i tak jem 5-6 razy dziennie z czego 3 posiłki to w zasadzie obiady pełnowartościowe :)
Poza tym koszty też są ważne :) Ryba niestety droga, wołowina też.
Już teraz wydaję prawię 1000 na samo jedzenie nie licząc wody której się pije dużo i suplementy :)
Nabiału unikam z uwagi na słabe białko (niepełnowartościowe) czasem zjem sery beztłuszczowe (śmierdzą trochę, ale mi smakują :))

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dominik Rożko:
Michał ja to Cie podziwiam, jako makler nie masz chyba zbyt dużo czasu na gotowanie ?

Akurat nie pracuję w swoim zawodzie, a poza tym zawsze lubiłem gotować :)
Trzeba zadać sobie jedno zaje...e ważne pytanie - co lubisz robić i zacznij to robić :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

No to słowo się rzekło

O rety bo dzisiaj w menu pulpety !!! :)
Po pierwsze nie dziś tylko jutrzejszy drugie śniadanie lunch i obiad (2, 3 i 4 posiłek)
Wygląda na typowy niezdrowy domowy obiadek - nic bardziej mylnego choć chciałem mieć jego namiastkę

3 małe-średnie porcje
Składniki jak na zdjęciu:
400 g mielonej piersi kurczaka lub indyka - żadne garmażeryjne g***
mąka razowa żytnia 2000
płatki owsiane
3 białka dobrze roztrzepane
Kasza - każdemu wedlug potrzeb w zależności czy buduje czy redukuje
koncentrat pomidorowy, przyprawy (sos własnej roboty)
No i wypadałoby jakieś warzywko dorzucić i podlać oliwą przed podaniem,
może na zdjęciu nie widać, ale w planach są buraczki, chyba,
że mi się coś odwidzi i kupię w sklepie po drodze coś innego (np pomidora)
lub po prostu zapiję jakimś sokiem warzywnym.

Przed:

Obrazek

Po:

Obrazek

Standardowo, nie wygląda apetycznie (gotuję dla siebie więc nie muszę się starać), ale uwierzcie...smakuje :)

Wada - długi czas przygotowywania ok 40-45 min i dużo zmywania :)
Ale to tak, żeby być szczerymMichał P. edytował(a) ten post dnia 25.01.10 o godzinie 21:44

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do