konto usunięte
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Michał P.:
Sorry za OT :) tak dzisiaj mało męskie :P przywodziciele i odwodziciele, plecy i triceps :)
Michał, ale tam nie ma maszyn na rzywodziciele i odwodziciele :)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Jest jedna maszyna, na której można ja zrobić ew. linka przy bramie :)
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Ale kombinujesz :P ale miało być o kulinariach :)Najpierw zakupię to :) a niebawem spodziewajcie się zdjęć potraw :)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Koniec offtopowania :)Kurczak italiano, składniki jak na zdjęciu poniżej (4 porcje):
Nie dawałem warzyw, gdyż sos był na bazie prawdziwych :P pomidorów z puszki - bogate w likopen sód, potas, magnez, wapń
No dobra trochę oszukiwałem :) ostatecznie dalem jeszcze do całości jakieś 20g mozarelli które uchowały się gdzieś w zamrażalniku,
Wydaje się niewiele, ale często można zapomnieć o tzw efekcie skali.
Często kontrowersyjne składniki (niezdrowe tłuste sery, mleko, słodziki etc) spożywane często w śladowych ilościach,
nie są już ilościami śladowymi. Sam się na tym często łapię w przypadku coli zero :D
A wyszło tak:
Wygląda mało apetycznie, ale jest smaczne
Oliwy już nie dawałem, ze względu na to, iż jest jej trochę w pesto, którego dałem łyżeczkę no i w w/w serze mozarella jest trochę tłuszczu (niestety nie jest to Omega-3).Michał P. edytował(a) ten post dnia 24.01.10 o godzinie 22:12
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.
Dzięki Magda za dobre słowo,
Na sąsiednim forum powiedzieli, że za sam wygląd by tego do ust nie wzięli :P
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.
Nie prawda Madzia :) ja całą energię przeznaczam na pichcenie potem brakuje jej do fotografowania, słabe łącze internetowe poza tym żeby zdjęcia wrzucać :)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.
Magdo gotowanie to tak jak trening .. jest niezbędne jedno i drugie :) z tym, że gotowania jest znaczenie więcej.
Jak to ktoś kiedyś powiedział kulturystyka to sport 365dni w roku 24h/dobę bo nawet jak nie trenujesz to musisz zawsze jeść.
Bardzo często robię to samo ze względów czasowych i mi to pasuje :)
4 torebki ryżu dziennie. 600 g piersi z indyka lub kurczaka, warzywa,6 jaj rano do tego białko też z rana. nie ma o czym pisać w sumie :)
wiem, że dużo osób ma problem z ciągłym przygotowaniem mięsa jednak jest sposób na to...
Kupujesz wielką 2-3 kg pierś z indyka obsypujesz ziołami, przyprawami i w aluminiowej folii pieczesz w piekarniku.
Potem tylko kroisz i bierzesz ile Ci potrzeba. Mięso w takim stanie spokojnie wystarcza na 3-4 dni.
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Akop Szostak Trener personalny
Temat: KULINARIA
A tutaj przepis mojego autorstwa, a dokładnie coś co uwielbiam :) mówię o ciasteczkach owsianych ! :)http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/dietetyczne_cias...
Mam nadzieje ze komuś przepis się przyda ! :)
ps. Wczoraj udoskonaliłem przepis ! :D
Magdalena Hanna
Nagrodzka
PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG
Temat: KULINARIA
Robię! :) Dzisiaj robię bankowo :))konto usunięte
Temat: KULINARIA
Rozumiem, że nie zjesz wszystkich ? :PAkop Szostak Trener personalny
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
A to podobnie jak opcja na poprzednim moim zdjęciu, szybka propozycja śniadania lub kolacji kiedy nie zdążyliśmy zrobić zakupów i nie mamy dobrze zaopatrzonej lodówki, tudzież wersja dla leniucha: 2 kromki razowca ze słonecznikiem, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 drobno pokrojone ząbki czosnku (dobry przeciwutleniacz!) , do tego pieprz świeżo mielony i szczypta soli ze względu na lepszą dzięki niej (podobno)przyswajalność owego czosnku. Na wierzch kapka pasty kawiorowej. Do tego filiżanka zielonej herbaty i kilka suszonych moreli. Oprócz tego dwie łyżeczki masła orzechowego bez soli i cukru jako źródło zdrowych tłuszczy! Polecam:)konto usunięte
Temat: KULINARIA
Sprawdziłem z ciekawości GDA twojej pasty Madzia :)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
I co tam ciekawego Michałku wyczytałeś?konto usunięte
Temat: KULINARIA
że jest smaczna zdrowa i pożywna :)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
I zostańmy w takim przekonaniu:)
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)Podobne tematy
-
Chorwacja » Chorwackie kulinaria -
-
Podróże » kulinaria podróżnicze -
-
STAROPOLSKA » Kulinaria:) -
-
AppStore » Kulinaria na iPhone -
-
Aleja Smakoszy Kuchnia... » Książki "Kulinaria francuskie" - idealne kompendium dla... -
-
Copywriters » Copywriterka + grafik - szeroki wachlarz usług -... -
-
Bądź Lwicą » Kulinaria :) -
-
Węgry » Węgierskie kulinaria -
-
Japonia » Nocne życie w Tokyo & kulinaria uliczne -
-
Sopot - ach, ten kurort ! » Kulinaria sopockie (i okoliczne) -
Następna dyskusja: