konto usunięte

Temat: KULINARIA

Sorry za OT :) tak dzisiaj mało męskie :P przywodziciele i odwodziciele, plecy i triceps :)
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Sorry za OT :) tak dzisiaj mało męskie :P przywodziciele i odwodziciele, plecy i triceps :)

Michał, ale tam nie ma maszyn na rzywodziciele i odwodziciele :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Jest jedna maszyna, na której można ja zrobić ew. linka przy bramie :)
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Ale kombinujesz :P ale miało być o kulinariach :)
Najpierw zakupię to :) a niebawem spodziewajcie się zdjęć potraw :)


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Koniec offtopowania :)

Kurczak italiano, składniki jak na zdjęciu poniżej (4 porcje):


Obrazek


Nie dawałem warzyw, gdyż sos był na bazie prawdziwych :P pomidorów z puszki - bogate w likopen sód, potas, magnez, wapń
No dobra trochę oszukiwałem :) ostatecznie dalem jeszcze do całości jakieś 20g mozarelli które uchowały się gdzieś w zamrażalniku,
Wydaje się niewiele, ale często można zapomnieć o tzw efekcie skali.
Często kontrowersyjne składniki (niezdrowe tłuste sery, mleko, słodziki etc) spożywane często w śladowych ilościach,
nie są już ilościami śladowymi. Sam się na tym często łapię w przypadku coli zero :D

A wyszło tak:

Obrazek


Wygląda mało apetycznie, ale jest smaczne

Oliwy już nie dawałem, ze względu na to, iż jest jej trochę w pesto, którego dałem łyżeczkę no i w w/w serze mozarella jest trochę tłuszczu (niestety nie jest to Omega-3).Michał P. edytował(a) ten post dnia 24.01.10 o godzinie 22:12
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.

Dzięki Magda za dobre słowo,
Na sąsiednim forum powiedzieli, że za sam wygląd by tego do ust nie wzięli :P
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.

Nie prawda Madzia :) ja całą energię przeznaczam na pichcenie potem brakuje jej do fotografowania, słabe łącze internetowe poza tym żeby zdjęcia wrzucać :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Dobrze jest Michał, nie bądź taki skromny. Jesteś TU chyba jedynym facetem (no, może poza Akopem), który ma niesamowity zapał do pichcenia. Oby Was chłopaki więcej takich było!!! :)
Potrawa nie musi wyglądać wykwintnie, za to dobrze jeśli nam tak smakuje.


Magdo gotowanie to tak jak trening .. jest niezbędne jedno i drugie :) z tym, że gotowania jest znaczenie więcej.
Jak to ktoś kiedyś powiedział kulturystyka to sport 365dni w roku 24h/dobę bo nawet jak nie trenujesz to musisz zawsze jeść.
Bardzo często robię to samo ze względów czasowych i mi to pasuje :)
4 torebki ryżu dziennie. 600 g piersi z indyka lub kurczaka, warzywa,6 jaj rano do tego białko też z rana. nie ma o czym pisać w sumie :)
wiem, że dużo osób ma problem z ciągłym przygotowaniem mięsa jednak jest sposób na to...

Kupujesz wielką 2-3 kg pierś z indyka obsypujesz ziołami, przyprawami i w aluminiowej folii pieczesz w piekarniku.
Potem tylko kroisz i bierzesz ile Ci potrzeba. Mięso w takim stanie spokojnie wystarcza na 3-4 dni.
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

a ja ugotowałem to żeby nie było że tylko Michał :D


Obrazek
Akop Szostak

Akop Szostak Trener personalny

Temat: KULINARIA

A tutaj przepis mojego autorstwa, a dokładnie coś co uwielbiam :) mówię o ciasteczkach owsianych ! :)

http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/dietetyczne_cias...

Mam nadzieje ze komuś przepis się przyda ! :)

ps. Wczoraj udoskonaliłem przepis ! :D
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Robię! :) Dzisiaj robię bankowo :))

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Rozumiem, że nie zjesz wszystkich ? :P
Akop Szostak

Akop Szostak Trener personalny

Temat: KULINARIA

Magdalena N.:
Robię! :) Dzisiaj robię bankowo :))
Warto :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A to podobnie jak opcja na poprzednim moim zdjęciu, szybka propozycja śniadania lub kolacji kiedy nie zdążyliśmy zrobić zakupów i nie mamy dobrze zaopatrzonej lodówki, tudzież wersja dla leniucha: 2 kromki razowca ze słonecznikiem, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 drobno pokrojone ząbki czosnku (dobry przeciwutleniacz!) , do tego pieprz świeżo mielony i szczypta soli ze względu na lepszą dzięki niej (podobno)przyswajalność owego czosnku. Na wierzch kapka pasty kawiorowej. Do tego filiżanka zielonej herbaty i kilka suszonych moreli. Oprócz tego dwie łyżeczki masła orzechowego bez soli i cukru jako źródło zdrowych tłuszczy! Polecam:)


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Sprawdziłem z ciekawości GDA twojej pasty Madzia :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

I co tam ciekawego Michałku wyczytałeś?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

że jest smaczna zdrowa i pożywna :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

I zostańmy w takim przekonaniu:)
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Magda Twoje kanapki są z pewnością pożywne tylko ta pasta jak dżdżownica troszkę wygląda ;)

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do