Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Ja też, dziś sobie właśnie przypomniałam. Jak zobaczyłam je w warzywniaku to coś mnie na nie wzięło potężnie więc kupiłam, ugotowałam i pożarłam:)
Sylwia A.

Sylwia A. smakuję życie

Temat: KULINARIA

Kuźwa,podziwiam Was;-)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Kurczak orzechowy (czyli połączenie ptaka z orzeszkami :P) z końską dawką kapsaicyny (czyt. propozycja dla hardkorów :P)
Dzisiejsza obiado-kolacja


Obrazek
Michał P. edytował(a) ten post dnia 17.01.10 o godzinie 20:42

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzisiaj nie miałem czasu ani weny na kucharzenie, więc coś prostego dla leniwych proponuję, trochę mało apetycznie wygląda, ale smakuje super.
Pasta kanapkowa - białkowy "koktail"

3 porcje:

200 g twarogu chudego
200-250 g piersi z kurczaka bardzo drobno pokrojonej krótko podsmażonej na PAMie, przyprawione do smaku
4 gotowane jajka
Sos: 2 łyżki jogurtu light, łyżeczka musztardy, odrobina soku z cytryny pieprz
Warzywa do wyboru
1 porcja ok 30-35 g białka
Czas przygotowania: 15 minut


Obrazek


Najlepsze z chlebem razowym

Z racji tego, że jest to propozycja sama w sobie o niskiej zawartości tłuszczu dobrze spełnia rolę posiłku wieczornego lub potreningowego, a ciągu dnia warto jednak dodać odrobinę zdrowych tłuszczy.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

może trochę OFFt. , ale nie za dużo tego twarożku:)?
Osobiście odstawiłem twaróg i przyznam, że jakby lepiej się czuję, chyba że to moja podświadomość :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dominik Rożko:
może trochę OFFt. , ale nie za dużo tego twarożku:)?
Osobiście odstawiłem twaróg i przyznam, że jakby lepiej się czuję, chyba że to moja podświadomość :)

Proporcje można zastosować dowolne, ale właśnie dzięki niemu można uzyskać konsystencję "pasty". Poza tym użyłem twarogu chudego, a ilość zaproponowana to jakieś 3-4 porcje.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Dominik Rożko:
może trochę OFFt. , ale nie za dużo tego twarożku:)?
Osobiście odstawiłem twaróg i przyznam, że jakby lepiej się czuję, chyba że to moja podświadomość :)

Proporcje można zastosować dowolne, ale właśnie dzięki niemu można uzyskać konsystencję "pasty". Poza tym użyłem twarogu chudego, a ilość zaproponowana to jakieś 3-4 porcje.

OK:) źle się wyraziłem :) nie chodziło mi o proporcje w posiłku tylko ogólnie w diecie, twaróg jest robiony z mleka przecież i raczej średnio się trawi przez to, spowalnia nasze procesy metaboliczne, nawet jeśli nie odczuwamy tego ...

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Tu akurat chodziło mi o "stworzenie" "czegoś" składającego się z białek o różnym stopniu przyswajalności.
Poza tym użyłem twarogu chudego.
Owszem twaróg jest robiony z mleka, ale nie zawiera tyle laktozy co mleko i wydaje mi się, że jest lepiej przyswajalny.
Mleko jest ciężkoprzyswajalne i nadmierne spożycie jego może powodować u niektórych osób różne dolegliwości jelitowe.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Hej,

żeby nie powielać postów zapraszam do dyskusji na temat żywności funkcjonalnej, która już się pojawiła w sprzedaży.

http://www.goldenline.pl/forum/fitness-kulturystyka/14...
Bartłomiej K.

Bartłomiej K. Pilot samolotowy

Temat: KULINARIA

A jak przygotowujecie wolowine? Marynujecie ja wczesniej?
Jezeli chodzi o czerwone mieso to jestem zielony ;)Bartłomiej K. edytował(a) ten post dnia 19.01.10 o godzinie 20:49

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Ja znalazłem przepisy:

na kurczaka w warzywach
-2 piersi z kurczaka
-5-6 pieczare
-1cebula
-3 zabki czosnku
-3 papryki
-puszka pomidorow
-oliwa,przyprawy

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy lyzke oliwy,dorzucamy pokrojona oraz przyprawiona piers z kurczaka.Podsmazamy ok.3 minuty nastpenie dodajemy przygotowane pieczarki i cebule.Podsmazamy znow ok. 3 minutki ,po czym dodajemy papryke,pomidory i czosnek.Dusimy az papryka zmieknie a z sosu odparuje woda i zgestnieje,czyli ok.15-20 min.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Oraz
Zupa brokułowa z piersią kurczaka

Filet z kurczaka - 400g
Brokuły - 1 sztuka
Woda - ok, 1 litr
Makaron 250g
Przyprawy
Zupa brokułowa winiary - 2 paczki

Przygotowanie:

Piers kroimy w paski i gotujemy w 1l wody dodajac przyprawy. Po ok 10min, max 15min, dodajemy brokuly i po kolejnych 2min, 2 paczki zupy brokulowej winiary i gotujemy jeszcze ok 5min mieszajac.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Przepsy probowałem i sa zjadliwe

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Tu akurat chodziło mi o "stworzenie" "czegoś" składającego się z białek o różnym stopniu przyswajalności.
Poza tym użyłem twarogu chudego.
Owszem twaróg jest robiony z mleka, ale nie zawiera tyle laktozy co mleko i wydaje mi się, że jest lepiej przyswajalny.
Mleko jest ciężkoprzyswajalne i nadmierne spożycie jego może powodować u niektórych osób różne dolegliwości jelitowe.

Michał a co sadzisz o serach typu feta badź mozarella?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał S.:
Michał P.:
Tu akurat chodziło mi o "stworzenie" "czegoś" składającego się z białek o różnym stopniu przyswajalności.
Poza tym użyłem twarogu chudego.
Owszem twaróg jest robiony z mleka, ale nie zawiera tyle laktozy co mleko i wydaje mi się, że jest lepiej przyswajalny.
Mleko jest ciężkoprzyswajalne i nadmierne spożycie jego może powodować u niektórych osób różne dolegliwości jelitowe.

Michał a co sadzisz o serach typu feta badź mozarella?

Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się że są zbyt tłuste, i nie jest to tłuszcz najlepszy dla organizmu, zwłaszcza mozarella.
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Michał dzięki za to info o soi :) trochę doczytałem, ale też z drugiej strony nie pochłaniam jej w jakichś ogromnych ilościach. I w końcu udało Ci się mnie wyciągnąć na ćwiczenia :P

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Żeby tradycji stało się zadość
pierś z kurczaka i chuda wołowina na PAM-ie, łyżka sosu egzotycznego do smaku, ryż brązowy (tak to jest ryż brązowy:P), warzywa i oliwa z oliwek do polania


Obrazek


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzisiaj na szybko, miałem mało czasu więc moja propozycja (a dokładnie propozycje) skierowane są do osób mających mało czasu.

Propozycje są 3, ale dlatego, że robiłem dzisiaj "inwentaryzację" :P w lodówce i spiżarni :)

Nie miałem też czasu, żeby zadbać o stronę wizualną-estetyczną, ale mam nadzieję, że wybaczycie

1. Łosoś gotowany na parze z warzywami i kasza kuskus

Obrazek

Uwaga: Kasza kuskus jest dobrym źródłem węglowodanów, jednak nie zalecam spożywać jej zbyt często ze względu na wysoki indeks glikemiczny

2. Makaron razowy z kurczakiem (pierś) smażonej na PAM-ie (1,5 łyżki sosu do smaku) z warzywami gotowanymi na parze - za wyjątkiem fasoli, można polać oliwą.


Obrazek

Makaron razowy ma to do siebie, że czas jego gotowania jest bardzo krótki, a o dzisiejszych ograniczeniach czasowych wspomniałem powyżej

3. Jak wyżej tyle, że z tuńczykiem

Obrazek
Ilona W.

Ilona W. matka założycielka
Immobila
nieruchomości

Temat: KULINARIA

umre przez was...;)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Michał, bomba! :)

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do