Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Michał P.:
Przepisu z dokładnymi proporcjami ci nie podam, ponieważ jestem w kuchni improwizatorem, ale wymieszałem trochę oliwy, z przyprawami (dzisiaj kurczak miał akcent wschodni mimo zieleniny, dla świnki morskiej :P), dałem troche curry, imbiru w proszku, sól pieprz, odłożyłem żeby kurze cycki się "przeżarły" wyskoczyłem na szybki trening i wróciwszy mogłem już czynić swoją powinność.
I smażysz na tej oliwie też?
Ja przeważnie robię tak, że dodaję do kurczaka szczyptę soli, pieprzu kolorowego, następnie papryka ostra, słodka, curry, olej rzepakowy (w drodze wyjątku kujawski), kilka kropel cytryny, a jeśli nie jest to w trakcie pracy (co by nie czuć ode mnie alko) to uwzględniam jeszcze parę kropelek winka czerwonego i koreczek whisky lub whiskey [zależy czy szkocka czy irlandzka:)], następnie wszystko mieszam, czekam aż się "przegryzie" i na patelnię, smażę bądź grilluję. Oliwą polewam już gotowe danie wraz z dodatkiem w postaci warzyw i kaszy/ryżu/makaronu. Można jeszcze dodać świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię. Do dania jakim jest tuńczyk z makaronem i jajkiem, zawsze dodaję nać lubczyku, tymianek oraz majeranek.