Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Przepisu z dokładnymi proporcjami ci nie podam, ponieważ jestem w kuchni improwizatorem, ale wymieszałem trochę oliwy, z przyprawami (dzisiaj kurczak miał akcent wschodni mimo zieleniny, dla świnki morskiej :P), dałem troche curry, imbiru w proszku, sól pieprz, odłożyłem żeby kurze cycki się "przeżarły" wyskoczyłem na szybki trening i wróciwszy mogłem już czynić swoją powinność.

I smażysz na tej oliwie też?
Ja przeważnie robię tak, że dodaję do kurczaka szczyptę soli, pieprzu kolorowego, następnie papryka ostra, słodka, curry, olej rzepakowy (w drodze wyjątku kujawski), kilka kropel cytryny, a jeśli nie jest to w trakcie pracy (co by nie czuć ode mnie alko) to uwzględniam jeszcze parę kropelek winka czerwonego i koreczek whisky lub whiskey [zależy czy szkocka czy irlandzka:)], następnie wszystko mieszam, czekam aż się "przegryzie" i na patelnię, smażę bądź grilluję. Oliwą polewam już gotowe danie wraz z dodatkiem w postaci warzyw i kaszy/ryżu/makaronu. Można jeszcze dodać świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię. Do dania jakim jest tuńczyk z makaronem i jajkiem, zawsze dodaję nać lubczyku, tymianek oraz majeranek.
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Michał P.:

Wierzę na słowo

Od razu mi się bardziej podobasz ;)
ale jest to jeden z popularnych w dietetyce sporów w stylu "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą" :)

I nie ma tutaj żadnego "konfliktu interesów" oczywiście ;)

Do zobaczenia w kolejnym odcinku. Dobranoc :)Magdalena N. edytował(a) ten post dnia 11.01.10 o godzinie 23:30
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A ten imbir w proszku też muszę w takim razie wypróbować.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Michał P.:
Przepisu z dokładnymi proporcjami ci nie podam, ponieważ jestem w kuchni improwizatorem, ale wymieszałem trochę oliwy, z przyprawami (dzisiaj kurczak miał akcent wschodni mimo zieleniny, dla świnki morskiej :P), dałem troche curry, imbiru w proszku, sól pieprz, odłożyłem żeby kurze cycki się "przeżarły" wyskoczyłem na szybki trening i wróciwszy mogłem już czynić swoją powinność.

I smażysz na tej oliwie też?
Ja przeważnie robię tak, że dodaję do kurczaka szczyptę soli, pieprzu kolorowego, następnie papryka ostra, słodka, curry, olej rzepakowy (w drodze wyjątku kujawski), kilka kropel cytryny, a jeśli nie jest to w trakcie pracy (co by nie czuć ode mnie alko) to uwzględniam jeszcze parę kropelek winka czerwonego i koreczek whisky lub whiskey [zależy czy szkocka czy irlandzka:)], następnie wszystko mieszam, czekam aż się "przegryzie" i na patelnię, smażę bądź grilluję. Oliwą polewam już gotowe danie wraz z dodatkiem w postaci warzyw i kaszy/ryżu/makaronu. Można jeszcze dodać świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię. Do dania jakim jest tuńczyk z makaronem i jajkiem, zawsze dodaję nać lubczyku, tymianek oraz majeranek.

Oj, lubczyk,lubczyk :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Super sprawa, do zup również polecam!

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Michał P.:
Przepisu z dokładnymi proporcjami ci nie podam, ponieważ jestem w kuchni improwizatorem, ale wymieszałem trochę oliwy, z przyprawami (dzisiaj kurczak miał akcent wschodni mimo zieleniny, dla świnki morskiej :P), dałem troche curry, imbiru w proszku, sól pieprz, odłożyłem żeby kurze cycki się "przeżarły" wyskoczyłem na szybki trening i wróciwszy mogłem już czynić swoją powinność.

I smażysz na tej oliwie też?
Ja przeważnie robię tak, że dodaję do kurczaka szczyptę soli, pieprzu kolorowego, następnie papryka ostra, słodka, curry, olej rzepakowy (w drodze wyjątku kujawski), kilka kropel cytryny, a jeśli nie jest to w trakcie pracy (co by nie czuć ode mnie alko) to uwzględniam jeszcze parę kropelek winka czerwonego i koreczek whisky lub whiskey [zależy czy szkocka czy irlandzka:)], następnie wszystko mieszam, czekam aż się "przegryzie" i na patelnię, smażę bądź grilluję. Oliwą polewam już gotowe danie wraz z dodatkiem w postaci warzyw i kaszy/ryżu/makaronu. Można jeszcze dodać świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię. Do dania jakim jest tuńczyk z makaronem i jajkiem, zawsze dodaję nać lubczyku, tymianek oraz majeranek.

Oliwa była składnikiem marynaty (wiem, że niewskazane) ale już nie dawałem dodatkowego tłuszczu na patelnię. imbir - fajna sprawa, ale do naturalnego się nie umywa
I nie ma tutaj żadnego "konfliktu interesów" oczywiście ;)

Indeks glikemiczny vs wartości odżywcze o takim konflikcie mówiłem :)Michał P. edytował(a) ten post dnia 11.01.10 o godzinie 23:33

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Andrzej K.:
Magda K.:
Michał P.:
Przepisu z dokładnymi proporcjami ci nie podam, ponieważ jestem w kuchni improwizatorem, ale wymieszałem trochę oliwy, z przyprawami (dzisiaj kurczak miał akcent wschodni mimo zieleniny, dla świnki morskiej :P), dałem troche curry, imbiru w proszku, sól pieprz, odłożyłem żeby kurze cycki się "przeżarły" wyskoczyłem na szybki trening i wróciwszy mogłem już czynić swoją powinność.

I smażysz na tej oliwie też?
Ja przeważnie robię tak, że dodaję do kurczaka szczyptę soli, pieprzu kolorowego, następnie papryka ostra, słodka, curry, olej rzepakowy (w drodze wyjątku kujawski), kilka kropel cytryny, a jeśli nie jest to w trakcie pracy (co by nie czuć ode mnie alko) to uwzględniam jeszcze parę kropelek winka czerwonego i koreczek whisky lub whiskey [zależy czy szkocka czy irlandzka:)], następnie wszystko mieszam, czekam aż się "przegryzie" i na patelnię, smażę bądź grilluję. Oliwą polewam już gotowe danie wraz z dodatkiem w postaci warzyw i kaszy/ryżu/makaronu. Można jeszcze dodać świeżą natkę pietruszki, koperek lub bazylię. Do dania jakim jest tuńczyk z makaronem i jajkiem, zawsze dodaję nać lubczyku, tymianek oraz majeranek.

Oj, lubczyk,lubczyk :)

imbir też jest afrodyzjakiem :P

konto usunięte

Temat: KULINARIA


Obrazek


Ptactwo przeróżne - indyk z kurkami w białym winie (tak pamiętam Magda, polifenole :P) i takie tam :)Michał P. edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 22:40

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Jak się nauczę gotować i robić zdjęcia komórką, to też coś wrzucę :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Andrzej K.:
Jak się nauczę gotować i robić zdjęcia komórką, to też coś wrzucę :)

Większość prezentowanych potraw są proste w przygotowaniu jak konstrukcja cepa.
zdjęcia możesz robić normalnym aparatem i wrzucać na serwer hostingowy.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Andrzej K.:
Jak się nauczę gotować i robić zdjęcia komórką, to też coś wrzucę :)

Większość prezentowanych potraw są proste w przygotowaniu jak konstrukcja cepa.
zdjęcia możesz robić normalnym aparatem i wrzucać na serwer hostingowy.

Dopiero się wgryzam :) w jedno i drugie.
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dzisiejsze śniadanie w postaci dwóch omletów z dodatkiem serka wiejskiego granulowanego, płatków sojowych, otrębów owsianych i zmielonych orzechów włoskich oraz jednego omleta z konfiturą truskawkową sugar free:)


Obrazek


Edit: Zapomniałam dodać, że powyższe omlety są na bazie mąki razowej orkiszowej, smażone na oleju beztłuszczowym, bez dodatku soli, cukru, mleka, śmietany, etc.Magda K. edytował(a) ten post dnia 13.01.10 o godzinie 12:24
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A to dzisiejszy obiad - wołowina z dodatkiem pieczarek, makaron razowy żytni plus miseczka warzyw w postaci pomidora plus oliwa i mała porcja chrzanu:


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Tak wiem, jestem monotematyczny, ale dzisiaj na słodko z odrobiną cukrów prostych :)
kurczak (udźce bez skóry i kości) na PAMie w sosie ananasowo - kokosowym, z rodzynkami skórką pomarańczową i sezamem

Obrazek
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Czy mleko sojowe można normalnie podgrzewać żeby zjeść np. na ciepło z płatkami tak jak w przypadku zwykłego (krowiego)?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Propozycja śniadania
Twarożek z "czymś" zielonym :D własnej roboty, jaja, warzywa z odrobiną oliwy, ciemne pieczywo.
Do tego zielona herbata z cytryną i goździkami
Aha to na jajach to beztłuszczowy sos własnej roboty na bazie jogurtu 0%

Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA


Obrazek


Łosoś na parze, sos beztłuszczowy, kasza, warzywa na parze i takie tamMichał P. edytował(a) ten post dnia 16.01.10 o godzinie 16:15
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Ja dziś może trochę mniej atrakcyjnie, ale równie smacznie:
grillowana pierś z kurczaka, ziemniaczki jako alternatywa dla ryżu, makaronu czy kaszy tym razem plus porcja warzyw w postaci pomidora, sałaty, cebulki, koperku z dodatkiem oliwy z oliwek.


Obrazek
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Michał, jak będę wieczorem zionąć cebulą to sorry:)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Michał, jak będę wieczorem zionąć cebulą to sorry:)
ROTFL...mi to nie grozi...
Ale a propos zdjęcia, już zupełnie zapomniałem jak smakują ziemniaki :)
Gwoli ścisłości, żeby nie wyszło na to, że jestem "nawiedzony" - po prostu nie chce mi się ich obierać :)Michał P. edytował(a) ten post dnia 16.01.10 o godzinie 17:53

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do