konto usunięte

Temat: KULINARIA

Też lubię ! Oczywiście z umiarem :). Ale tak na przykład w zapiekance makaronowej...(oczywiscie z kurczakiem i makaronem razowym). Dobrze że w naszym pięknym kraju tak ciężko ostatnio kupić dobry żółty ser, więc i pokus mniej. :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA


Obrazek


Ryż gotowany w kurkumie, kurczak smażony na PAMie + cukry proste (rodzynki), z siemieniem lnianym i sezamem zamiast oliwy
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Wygląda przepysznie:)
Siemię lniane gotowałeś?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzięki Magda, staram się jak mogę :)
Siemienia nie gotowałem, posypałem surowym, ale to naprawdę niewielka ilość - zamiast oliwy i głównie ze względu na akcent kolorystyczny.Michał P. edytował(a) ten post dnia 07.01.10 o godzinie 19:58
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Robert W.:
Też lubię ! Oczywiście z umiarem :). Ale tak na przykład w zapiekance makaronowej...(oczywiscie z kurczakiem i makaronem razowym). Dobrze że w naszym pięknym kraju tak ciężko ostatnio kupić dobry żółty ser, więc i pokus mniej. :)

Też lubię zapiekanki, chyba mam gdzieś nawet foto, ale nie chce mi się teraz szukać.
Wracając do tego sera to wczoraj za nic nie mogłam sobie przypomnieć nazwy tego co kupuję, bo rzeczywiście jadam rzadko, niemniej jednak, dziś będąc na zakupach, udało mi się dostać ten ser i specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie. W 100g produktu jest nie 30, a 12 (na metce z tyłu opakowania nawet jest napisane 11 więc nie wiem gdzie tkwi błąd) procent. Do tego 31/100g białka, a całość produktu to 150g, w sumie 6 plastrów więc na jeden z nich przypada 7,75g białka. W smaku super, choć to zawsze subiektywna ocena, ale polecam:)


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

W smaku super, choć to zawsze subiektywna ocena, ale polecam:)

Wygląda super! Chętnie spróbuję! Dzięki za namiary! :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Kolejna porcja kulinarnego ekshibicjonizmu :)

Przekąska białkowa - tuńczyk (skropiony cytryną) z jajami + warzywa + oliwa z octem balsamicznym, odrobina ryżu z sezamem

Obrazek


Obrazek
Michał P. edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:02
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A jakie warzywa tam wrzuciłeś, bo dostrzegłam jedynie ogórka (chyba)?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Kolejna porcja kulinarnego ekshibicjonizmu :)

Serio takie cos moze smakowac? Pytam bo dla mnie to wyglada jak wrzucone skladniki pod katem tabelek zywieniowych bez ladu i skladu ;]

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
A jakie warzywa tam wrzuciłeś, bo dostrzegłam jedynie ogórka (chyba)?

Jest cebula i kapusta pekińska na dnie (niewymieszane)
Sławomir Kawała:

Serio takie cos moze smakowac?

Może :)

Zostało mi jeszcze kilka porcji :-)Michał P. edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:22

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Serio takie cos moze smakowac?
Może :)

Mhm, no to to jest najwazniejsze ;) Jedna z gorszych rzeczy jakie mozna sobie zrobic to wmuszac w siebie dania wymyslone na podstawie tabelek i udawac, ze to nam smakuje... pociagnac tak mozna troche, a potem psycha siada bo mimo to, ze wpychasz w siebie takie zarcie to nie
ma zauwazalnych przyrostow etc. , a do tego kumpel obok, ktory je smieci,
cwiczy bez ladu i skladu i nigdy nie bral zadnych odzywek rosnie w oczach ;-) Grunt to troche wyluzowac i nabrac do tego wszystkiego odrobiny dystansu (nie, zebym zachecal do jezdzenia smieci ;-)Sławomir Kawała edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:33

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Pozwolę sobie przywołać wypowiedź Akopa - "Dieta nie musi być monotonna i nudna, naprawdę możemy zdrowo się odżywiać a jednocześnie wyśmienicie" Czy coś w tym stylu.
A do tabelek zajrzeć też nie zaszkodzi, choć nie ukrywam, że czasem pozwalam sobie na zjedzenie "śmiecia", do czego również nikogo nie zachęcam.
Dla mnie w kuchni podstawą jest komplet dobrych przypraw - bez nich najbardziej urozmaicona dieta nie smakuje.
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Zdarza Wam się przygotowywać posiłki na 2-3 dni ? W jaki sposób je przechowujecie by nie traciły na smaku i świeżości ?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Mi zdarza się przygotować posiłki na 1 dzień do przodu (wieczorem na dzień następny) porcje dzielę w pojemniczki plastikowe (jak na załączonym zdjęciu) i do lodówki, następnego dnia mam drugie śniadanie i późny lunch z głowy.
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

No tak ale następnego dnia gotujesz na następny i tak w koło :)
Chodziło mi o to żeby uniknąć gotowania następnego dnia.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Maciej Przewłoka:
No tak ale następnego dnia gotujesz na następny i tak w koło :)
Chodziło mi o to żeby uniknąć gotowania następnego dnia.

Też tak kiedyś podchodziłem do sprawy, ale uwierz mi jeśli przywykniesz stanie się to twoim wieczornym "rytuałem" :-)
a przygotowanie kilku porcji nie zajmie ci więcej niż pół godziny.
Maciej Przewłoka

Maciej Przewłoka Administrator
Systemów IT

Temat: KULINARIA

Nie jestem w stanie do niczego przywyknąć ;) a moim wieczornym rytuałem jest zupełnie coś innego ;)
Ok Michał dzięki za odp. może jeszcze ktoś inny się wypowie.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Maciej Przewłoka:
Nie jestem w stanie do niczego przywyknąć ;) a moim wieczornym rytuałem jest zupełnie coś innego ;)
Ok Michał dzięki za odp. może jeszcze ktoś inny się wypowie.

Zalezy od dania... co za problem zrobic 10 kotletow, zostawic ze 2 na 2 dni w lodowce i 8 do zamrazalnika... dzis robilem sos do spagetii z mieskiem etc - tutaj na 3 dni bedzie.. leci do lodowki normalnie, troche sie zeschnie, ale wrzucasz na patelnie, troche wody, ciepla i jest git ;] Oczywiscie w obu przypadkach nie obejdzie sie bez dogotowania jakiegos ryzu/klusek etc.

Ja na szczescie musze kombinowac tylko w weekendy... tak to mam 2 dania na cieplo w stolowce firmowej, gdzie robia dobrze i raczej zdrowo ( jak sie wie co wybrac ;-)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dzisiejsza kolacja w postaci kromki razowego pieczywa z dodatkiem pestek słonecznika, do tego jajko na twardo, sałata, papryka, pasta kawiorowa plus ząbek czosnku. Ponadto miseczka awokado z cebulką, szczyptą soli i oliwą żeby się m.in. wszystko ładnie zlepiło...w sensie wymieszało. Generalnie nie jestem zwolenniczką takiego żarcia w godzinach wieczornych z racji takiej, że czosnek i cebula obciążają żołądek, ale w związku z faktem,że trochę niewyraźnie się czułam, postanowiłam jak to baba dmuchać na zimne i profilaktycznie zapodałam sobie extra mocną dawkę antyutleniaczy i zarazem "środków" antybakteryjnych!
Z dedykacją dla Michała P. który mnie wspierał mentalnie:)

Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzięki Magda :)
Intryguje mnie ta pasta kawiorowa a dokładnie jej GDA

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do