konto usunięte
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Ryż gotowany w kurkumie, kurczak smażony na PAMie + cukry proste (rodzynki), z siemieniem lnianym i sezamem zamiast oliwy
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Dzięki Magda, staram się jak mogę :)Siemienia nie gotowałem, posypałem surowym, ale to naprawdę niewielka ilość - zamiast oliwy i głównie ze względu na akcent kolorystyczny.Michał P. edytował(a) ten post dnia 07.01.10 o godzinie 19:58
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Robert W.:
Też lubię ! Oczywiście z umiarem :). Ale tak na przykład w zapiekance makaronowej...(oczywiscie z kurczakiem i makaronem razowym). Dobrze że w naszym pięknym kraju tak ciężko ostatnio kupić dobry żółty ser, więc i pokus mniej. :)
Też lubię zapiekanki, chyba mam gdzieś nawet foto, ale nie chce mi się teraz szukać.
Wracając do tego sera to wczoraj za nic nie mogłam sobie przypomnieć nazwy tego co kupuję, bo rzeczywiście jadam rzadko, niemniej jednak, dziś będąc na zakupach, udało mi się dostać ten ser i specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie. W 100g produktu jest nie 30, a 12 (na metce z tyłu opakowania nawet jest napisane 11 więc nie wiem gdzie tkwi błąd) procent. Do tego 31/100g białka, a całość produktu to 150g, w sumie 6 plastrów więc na jeden z nich przypada 7,75g białka. W smaku super, choć to zawsze subiektywna ocena, ale polecam:)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
W smaku super, choć to zawsze subiektywna ocena, ale polecam:)
Wygląda super! Chętnie spróbuję! Dzięki za namiary! :)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Kolejna porcja kulinarnego ekshibicjonizmu :)Przekąska białkowa - tuńczyk (skropiony cytryną) z jajami + warzywa + oliwa z octem balsamicznym, odrobina ryżu z sezamem
Michał P. edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:02
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
A jakie warzywa tam wrzuciłeś, bo dostrzegłam jedynie ogórka (chyba)?konto usunięte
Temat: KULINARIA
Michał P.:
Kolejna porcja kulinarnego ekshibicjonizmu :)
Serio takie cos moze smakowac? Pytam bo dla mnie to wyglada jak wrzucone skladniki pod katem tabelek zywieniowych bez ladu i skladu ;]
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
A jakie warzywa tam wrzuciłeś, bo dostrzegłam jedynie ogórka (chyba)?
Jest cebula i kapusta pekińska na dnie (niewymieszane)
Sławomir Kawała:
Serio takie cos moze smakowac?
Może :)
Zostało mi jeszcze kilka porcji :-)Michał P. edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:22
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Michał P.:Serio takie cos moze smakowac?Może :)
Mhm, no to to jest najwazniejsze ;) Jedna z gorszych rzeczy jakie mozna sobie zrobic to wmuszac w siebie dania wymyslone na podstawie tabelek i udawac, ze to nam smakuje... pociagnac tak mozna troche, a potem psycha siada bo mimo to, ze wpychasz w siebie takie zarcie to nie
ma zauwazalnych przyrostow etc. , a do tego kumpel obok, ktory je smieci,
cwiczy bez ladu i skladu i nigdy nie bral zadnych odzywek rosnie w oczach ;-) Grunt to troche wyluzowac i nabrac do tego wszystkiego odrobiny dystansu (nie, zebym zachecal do jezdzenia smieci ;-)Sławomir Kawała edytował(a) ten post dnia 09.01.10 o godzinie 18:33
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Pozwolę sobie przywołać wypowiedź Akopa - "Dieta nie musi być monotonna i nudna, naprawdę możemy zdrowo się odżywiać a jednocześnie wyśmienicie" Czy coś w tym stylu.A do tabelek zajrzeć też nie zaszkodzi, choć nie ukrywam, że czasem pozwalam sobie na zjedzenie "śmiecia", do czego również nikogo nie zachęcam.
Dla mnie w kuchni podstawą jest komplet dobrych przypraw - bez nich najbardziej urozmaicona dieta nie smakuje.
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Zdarza Wam się przygotowywać posiłki na 2-3 dni ? W jaki sposób je przechowujecie by nie traciły na smaku i świeżości ?konto usunięte
Temat: KULINARIA
Mi zdarza się przygotować posiłki na 1 dzień do przodu (wieczorem na dzień następny) porcje dzielę w pojemniczki plastikowe (jak na załączonym zdjęciu) i do lodówki, następnego dnia mam drugie śniadanie i późny lunch z głowy.
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
No tak ale następnego dnia gotujesz na następny i tak w koło :)Chodziło mi o to żeby uniknąć gotowania następnego dnia.
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Maciej Przewłoka:
No tak ale następnego dnia gotujesz na następny i tak w koło :)
Chodziło mi o to żeby uniknąć gotowania następnego dnia.
Też tak kiedyś podchodziłem do sprawy, ale uwierz mi jeśli przywykniesz stanie się to twoim wieczornym "rytuałem" :-)
a przygotowanie kilku porcji nie zajmie ci więcej niż pół godziny.
Maciej
Przewłoka
Administrator
Systemów IT
Temat: KULINARIA
Nie jestem w stanie do niczego przywyknąć ;) a moim wieczornym rytuałem jest zupełnie coś innego ;)Ok Michał dzięki za odp. może jeszcze ktoś inny się wypowie.
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Maciej Przewłoka:
Nie jestem w stanie do niczego przywyknąć ;) a moim wieczornym rytuałem jest zupełnie coś innego ;)
Ok Michał dzięki za odp. może jeszcze ktoś inny się wypowie.
Zalezy od dania... co za problem zrobic 10 kotletow, zostawic ze 2 na 2 dni w lodowce i 8 do zamrazalnika... dzis robilem sos do spagetii z mieskiem etc - tutaj na 3 dni bedzie.. leci do lodowki normalnie, troche sie zeschnie, ale wrzucasz na patelnie, troche wody, ciepla i jest git ;] Oczywiscie w obu przypadkach nie obejdzie sie bez dogotowania jakiegos ryzu/klusek etc.
Ja na szczescie musze kombinowac tylko w weekendy... tak to mam 2 dania na cieplo w stolowce firmowej, gdzie robia dobrze i raczej zdrowo ( jak sie wie co wybrac ;-)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Dzisiejsza kolacja w postaci kromki razowego pieczywa z dodatkiem pestek słonecznika, do tego jajko na twardo, sałata, papryka, pasta kawiorowa plus ząbek czosnku. Ponadto miseczka awokado z cebulką, szczyptą soli i oliwą żeby się m.in. wszystko ładnie zlepiło...w sensie wymieszało. Generalnie nie jestem zwolenniczką takiego żarcia w godzinach wieczornych z racji takiej, że czosnek i cebula obciążają żołądek, ale w związku z faktem,że trochę niewyraźnie się czułam, postanowiłam jak to baba dmuchać na zimne i profilaktycznie zapodałam sobie extra mocną dawkę antyutleniaczy i zarazem "środków" antybakteryjnych!Z dedykacją dla Michała P. który mnie wspierał mentalnie:)
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Dzięki Magda :)Intryguje mnie ta pasta kawiorowa a dokładnie jej GDA
Podobne tematy
-
Chorwacja » Chorwackie kulinaria -
-
Podróże » kulinaria podróżnicze -
-
STAROPOLSKA » Kulinaria:) -
-
AppStore » Kulinaria na iPhone -
-
Aleja Smakoszy Kuchnia... » Książki "Kulinaria francuskie" - idealne kompendium dla... -
-
Copywriters » Copywriterka + grafik - szeroki wachlarz usług -... -
-
Bądź Lwicą » Kulinaria :) -
-
Węgry » Węgierskie kulinaria -
-
Japonia » Nocne życie w Tokyo & kulinaria uliczne -
-
Sopot - ach, ten kurort ! » Kulinaria sopockie (i okoliczne) -
Następna dyskusja: