Marek Konarski

Marek Konarski żyję, tak jak chce!

Temat: KULINARIA

ale coś dla oczyszczenia typu:
http://www.fit.pl/dietetyka/dieta_kapusciana,67,11,11,...

Poza tym jest jeszcze kapusta kiszona:
"Kapusta kiszona – zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego przywracają równowagę kwaso-zasadową organizmu i korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Jedz dużo surówek z kapusty, aby nie tracić witaminy C"

konto usunięte

Temat: KULINARIA

kurczak (filet) marynowany przez noc zapiekany w folii spryskanej PAM-em z ananasem i sezamem


Obrazek


Ananasa dalem do smaku (wysoki IG, ale stosunkowo niski ŁG), ale jem już bez ryżu ani innych węgli


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Kiepska jakość zdjęcia (robione komórką)
Makaron razowy ze szpinakiem, kawałkami kurczaka i czosnkiem

Obrazek

by M.Michalczyk
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Czasem warto wstać parę minut wcześniej żeby przygotować sobie takie kolorowe śniadanie.
Mój dzisiejszy pierwszy posiłek to 3 kromki razowca z chudą szynką z indyka, dwoma jajkami na twardo i dodatkiem warzyw takich jak sałata, czerwona papryka i rzodkiew. W planie był jeszcze pomidor z łyżeczką oliwy, ale ponieważ od samego patrzenia na talerz poczułam się najedzona, stwierdziłam, że pomidorek zostanie wykorzystany do innych posiłków w późniejszej porze. W zastępstwie oliwy jako źródła zdrowych tłuszczy zjadłam dwie płaskie łyżeczki masła orzechowego bez soli i cukru.
Aha, jajek nie solę zazwyczaj, ale użyłam pieprzu kolorowego świeżo mielonego i na wierzch trochę pasty kawiorowej nadającej fajny smaczek. Do picia zielona herbata z żeńszeniem.

Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

makaron razowy ze szpinakiem z czosnkiem, zagęszczony jednym jajkiem, z kurczakiem i 5g sera żółtego twardego

Obrazek


BTW szpinak ma bardzo niski IG

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Grzegorz Nowak:
w pon zrobie zdjęcie mojego obiadu ;)

no i się nie doczekaliśmy :)

a tak BTW (wiem że OT) czemu teraz 90% facetów przychodzi na silownie i prosi o rozpisanie diety i treningu bo chcą schudnąć... gość waży 70 kilo i chce diete na redukcje. normalne ?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzisiaj sobota więc dzień dyspensy
wątróbka drobiowa podsmażana, podduszona z włoszczyzną w sosie miodowo - curry (na dwie porcje to mały jogurt light, 25 g miodu - jednorazowe małe opakowanie, curry, kurkuma, pieprz cytrynowy, imbir)
ok 300-350 g pieczonych ziemniaków

Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzisiaj wołowina po chińsku z brązowym ryżem


Obrazek
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Może głupie pytanie, choć podobno nie ma głupich pytań...zatem czy jajka, które stanowią składnik na przykład omletów traktujecie jako źródło białka spożytego w danym dniu czy tylko bierzecie pod uwagę fakt kiedy jecie je ugotowane na twardo?
Michał D.

Michał D. Analityk Systemów
Biznesowych -
Central Europe HUB

Temat: KULINARIA

A dlaczego miałabyś tych z omleta nie wliczać do bilansu ? :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A nie wiem, tak mi się coś urodziło w głowie:)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dietetyczny wyrób leczopodony :)

Obrazek
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Szybko, prosto i na temat czyli podsmażany na PAM'ie kurczak w marynacie, kasza gryczana, ogórek i chrzanik plus oliwa:

Obrazek
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Generalnie na mieście jest tragedia i dlatego wolę się czasami ustać w swojej kuchni, niż gdzieś tam się żywić. Oczywiście czasami zdarza mi się coś zjeść, ale naprawdę coraz rzadziej.
Dzisiaj np. byłam w CAVIE na N. Świecie. Siedziałam przy barze, więc wszyściutko widziałam w jaki sposób była przygotowywana dla klienta sałatka z bekonem - jest mi jeszcze nie dobrze...
Barman położył np. nieumytego pomidora pod takim kranikiem, z którego spadło kilka! kropel wody i później tego jeszcze brudnego pomidora pokroił i wrzucił na sałatę. Później wyjął bekon z lodówki, który mu upadł poza deskę do krojenia, ale to nie szkodziło dołożyć do sałatki. Ogólnie wszystko przyrządzał koszmarnie.
A ja zamówiłam dla siebie sernik, który był z wczorajszego dnia, bo i wierzch był już suchy i ciasto było twarde.
Boże, jak ja się cieszę, że potrafię gotować :))
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Dzisiaj wołowina po chińsku z brązowym ryżem


Obrazek

Michał, jestem autentycznie pod wrażeniem tych wszystkich Twoich dań :)
Z Tobą to dopiero jakaś kobieta będzie miała dobrze ;)
A poważniejąc lekko to naprawdę super! :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dziękuje Magda

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Majkel, zaordynuj coś na Święta :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

nie będę ordynarny :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Kurczak czy indyk?

W sąsiednim wątku padło stwierdzenie, że indyk jest mocno farmakologicznie modyfikowany.
Jak dotąd, podobnie jak Michał, ja również słyszałam, że to jednak kurczaki są bardziej "koksowane", a indory się rzekomo tak nie dają.
Niedawno jednak miałam przyjemność rozmawiać z panią weterynarz, która mnie oświeciła, przynajmniej w kontekście tych ferm na których regularnie bywa i prowadzi badania. Mianowicie, że zarówno indyki jak i kurczaki nie są niczym faszerowane, a ona (lekarz)jedyne co im serwuje to zastrzyki przeciw białaczce.
Nie wiem rzecz jasna ile w tym prawdy, ale nie możemy się dać zwariować, bo niedługo przestaniemy jeść cokolwiek, to moja opinia.
Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami.

Temat: KULINARIA

sledzik w pierzynce, pasztet, salatka ziemniaczana i jajka faszerowane w majonezie ;]

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do