Rafał Oksiński

Rafał Oksiński ARMedia - out of
home media

Temat: KULINARIA

Zamiast serka również?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Rafał Oksiński:
Zamiast serka również?
serek jest ok :D
Rafał Oksiński

Rafał Oksiński ARMedia - out of
home media

Temat: KULINARIA

Jeżeli uprawiasz sport i po części wiąże się on w jakimś stopniu z budową muskulatury, a serek ma nadal być częścią śniadania, to taki koktail jest moim zdaniem konieczny.
Moje śniadanie to zawsze jajka - 2 z żółtkiem, 6 tylko białka (razem 8) jeżeli są to jaka gotowane. Raczej nie smażyć, ale gotować. Jeżeli smażyć to tylko same białka (omlet). A w omlet możesz wrzucać do smaku wszystko to na co Ci tylko pozwoli wyobraźnia lub etap przygotowań do zawodów lub pory roku (np. budowa masy, redukcja wagi ciała).
Ale mam też czasami dni, rzadko bo rzadko, ale jednak, kiedy na śniadanie zajadam pizze:-). Tylko po takim śniadaniu (lub obiedzie) zawsze wypijam 2 łyżki stołowe oleju lnianego lub oliwy z oliwek dla spowolnienia trawienia węglowodanów o wysokim IG.
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Dzisiejszy lunch to porcja wołowiny plus makaron razowy żytni, fasolka szparagowa, chrzanik oraz tradycyjnie oliwa:


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Akop Szostak:
A tutaj przepis mojego autorstwa, a dokładnie coś co uwielbiam :) mówię o ciasteczkach owsianych ! :)

http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/dietetyczne_cias...

Mam nadzieje ze komuś przepis się przyda ! :)

ps. Wczoraj udoskonaliłem przepis ! :D

Witam!
Ja jeszcze bardziej upraszczam:
Kubek płatków owsianych mieszam z 2 miarkami białka i łyżką cynamonu i pół łyżeczki sody do tego.
W drugiej misce 3 białka jajek lekko rozbijam i dodaje kubek musu jabłkowego (gdzieś czytałam, ze można dodać słoiczek marchewki-takiej dla dzieci, ale nie próbowałam jeszcze :)
Następnie mieszam to wszystko razem i łyżka wykładam na papier do pieczenia i na ok 25min do piekarnika.
Pycha proteinowa!
Dorzucam niekiedy kruszoną gorzką czekoladę :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Rafał Oksiński:
Zatem dobrym rozwiązaniem będzie koktail proteinowy
z izolatu lub hydrolizatu biała w ilości ok. 15 - 20g i 15 minut później zjeść właśnie ów serek.
Smacznego!
Jakoś mało apetycznie to brzmi ;)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Karolina Pieprzyk:
Witam!
Ja jeszcze bardziej upraszczam:
Kubek płatków owsianych mieszam z 2 miarkami białka i łyżką cynamonu i pół łyżeczki sody do tego.
W drugiej misce 3 białka jajek lekko rozbijam i dodaje kubek musu jabłkowego (gdzieś czytałam, ze można dodać słoiczek marchewki-takiej dla dzieci, ale nie próbowałam jeszcze :)
Następnie mieszam to wszystko razem i łyżka wykładam na papier do pieczenia i na ok 25min do piekarnika.
Pycha proteinowa!
Dorzucam niekiedy kruszoną gorzką czekoladę :)
Wow, takiego przepisu jeszcze nie widziałam. Soda jest lepsza od proszku do pieczenia? Bardzo apetycznie brzmi, muszę wypróbowac:)Paulina L. edytował(a) ten post dnia 16.02.10 o godzinie 10:01
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Rafał Kubiciel:
a co robice na snadanie :)??moze ktos cos mi podpowie

Na przykład to:

Obrazek

w ilości 2-3 kromek w zależności od tego ile komu potrzeba czyli razowiec na zakwasie, chuda szyneczka z indyka, jajko ugotowane na twardo, pasta kawiorowa dla smaku plus obowiązkowa porcja warzyw.
Jak źródło NNKT-2 łyżeczki od herbaty masła orzechowego bez soli i cukru.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dzisiaj odrobinę ascetycznie

kawałki piersi kurczaka w cieście z ubitych dwóch białek jajka, łyżki musztardy i 3-ch łyżek mąki żytniej razowej i odrobiny płatków owsianych górskich
wygląda mało apetycznie ... narazie...

Obrazek


a tak w trakcie smażenia (końcówka PAM-u, poratowałem się kilkoma kroplami oliwy)

Obrazek


i na talerzu - ascetycznie - z ryżem brązowym odrobiną sezamu i migdałów, kilka rodzynek (odrobine cukrów prostych nie zaszkodzi ) i łyżka sosu egzotycznego do smaku

nie miałem dzisiaj czasu na zakupy wiec warzywo jedynie w postaci fasoli :/

Obrazek


Bon apetit

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Pamiętacie mało apetycznego batona? :P
wersja zmodyfikowana :)

Obrazek

uwaga - kaloryczne - ale zdrowo kaloryczne :)Michał P. edytował(a) ten post dnia 16.02.10 o godzinie 22:40

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Nie mogę chyba za często odwiedzać tego wątku, bo od razu robię się głodna jak patrzę na fotografie waszych smakołyków :)
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Na słodkiego głoda polecam ciepłe drożdżówki z Chmielnej z serem i kruszonką :)
Chyba się uzależnię :))Magdalena N. edytował(a) ten post dnia 18.02.10 o godzinie 22:44

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Ponownie hot-dog, w pełnoziarnistej bułce, grillowany kurczak zamiast parówki (przykryty warzywami), ketchup z pieprzem cayenne + kubek yerba mate


Obrazek

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magdalena N.:
Na słodkiego głoda polecam ciepłe drożdżówki z Chmielnej z serem i kruszonką :)
Chyba się uzależnię :))Magdalena N. edytował(a) ten post dnia 18.02.10 o godzinie 22:44

PROWOKACJA! :)
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Andrzej K.:
Magdalena N.:
Na słodkiego głoda polecam ciepłe drożdżówki z Chmielnej z serem i kruszonką :)
Chyba się uzależnię :))Magdalena N. edytował(a) ten post dnia 18.02.10 o godzinie 22:44

PROWOKACJA! :)

Ależ nie. To się nazywa przyjemność :))
Polecam! :)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

CIĘŻKA PROWOKACJA!
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Andrzej K.:
CIĘŻKA PROWOKACJA!

Jasne, lepiej odmawiać sobie absolutnie wszystkiego co jest pyszne. To z pewnością nazywa się prawdziwe szczęście... ;)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Wszystko dobrze byle z umiarem :)
Dobrze, że nie jestem łasuchem jeśli chodzi o słodycze.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

A ja owszem - i to mój ból :)
Magdalena Hanna Nagrodzka

Magdalena Hanna Nagrodzka PSYCHOLOG KLINICZNY,
PSYCHOTERAPEUTA,
COACH, POLITOLOG

Temat: KULINARIA

Michał P.:
Wszystko dobrze byle z umiarem :)

Otóż to! :)

Zresztą wcale przecież nie napisałam, że jem te drożdżówki codziennie ;)

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do