Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Dla mnie (tak doszedłem dzisiaj do wniosku) to świetna alternatywa dla standardowego śniadania, a w dodatku naprawdę szybkie w przygotowaniu (można zrobić wieczorem) i nie ma potem tyle mycia :)Trochę dużo tłuszczu jak na jednorazowy posiłek ale musi się jakoś kleić :)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Wygląda jak chałwa.konto usunięte
Temat: KULINARIA
Polecam :-)
Aleksandra
G.
lektor/tłumacz
języka angielskiego
Temat: KULINARIA
A mi to wcale nie przypomina tego co wy myślicie.
Witek
Kurdziel
MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL
Temat: KULINARIA
wygląda jak stolec :)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Nie wiem jak Oli, ale mi skojarzyło się z jeszcze czym innym:)konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Nie wiem jak Oli, ale mi skojarzyło się z jeszcze czym innym:)
Stolec, chałwa, co jeszcze? :)
Bo mi naprawdę smakowało - no może trochę mało słodkie, ale naprawdę niezłe :)
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
A jaki to jest stosunek b/w/t?konto usunięte
Temat: KULINARIA
2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)
Agnieszka
K.
Lekarz ostatniego
kontaktu;-)
Temat: KULINARIA
Michał P.:
2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)
3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)
I co , jakie efekty po takim jedzonku?;)))Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 05.02.10 o godzinie 15:55
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Agnieszka K.:
Michał P.:
2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)
3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)
I co , jakie efekty po takim jedzonku?;)))Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 05.02.10 o godzinie 15:55
O dziwo nic z tych rzeczy
Agnieszka
K.
Lekarz ostatniego
kontaktu;-)
Temat: KULINARIA
O dziwo nic z tych rzeczy
Nie, nie nie o to mi chodzilo.Maslo orzechowe chyba znaczaco zwieksza kalorycznosc tego posilku..
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Agnieszka K.:
O dziwo nic z tych rzeczy
Nie, nie nie o to mi chodzilo.Maslo orzechowe chyba znaczaco zwieksza kalorycznosc tego posilku..
Owszem, ale jednocześnie uzupełnia dzienną dawkę NNKT. Wszystko jednakże warto na tyle zbilansować, że nawet jeśli teoretycznie zwiększysz podaż tłuszczy w jednym z posiłków, w kolejnych wypada nieco zmniejszyć żeby się to wszystko jakoś w miarę wyrównało po to, aby potem nie okazało się, iż tu łyżeczeka tego lub tamtego i w ujęciu całościowym, znacznie przekroczysz ilość kcal względem Twojego dziennego zapotrzebowania.
Osobiście kontroluję sytuację w kwestii mojego menu, ale nie daję się na tyle zwariować żeby chodzić z kalkulatorem i liczyć kcal tudzież poszczególne gramy składników odżywczych. Przyznaję, że podobnie jak Michał, staram się poza wyjątkiem spożycia białka, które akurat wyliczam, resztę czyli węgle i tłuszcze raczej na oko. Niemniej, lubię wiedzieć mimo to ile zazwyczaj to "na oko" wynosi:).
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Pytanie z innej beczki.Czy w dni nie treningowe zmniejszacie podaż składników o których mowa powyżej czyli białko, tłuszcze i przede wszystkim węglowodany bez względu na to czy robicie masę czy redukcję?
Agnieszka
K.
Lekarz ostatniego
kontaktu;-)
Temat: KULINARIA
mimo to ile zazwyczaj to "na oko" wynosi:).Ja kiedys zakupilam tablice kaloryczne z wartosciami odzywczymi. Przejrzalam raz , drugi a teraz leza na polce gleboko i zadko nawet do nich wracam:)Fakt ,dobrze wiedziec ile tam jemy tego o owego , ale z czasem faktycznie mozna dojsc do wprawy i z czystym sumieniem mierzyc na to "oko",mieszczac sie w ramach dietetycznych:))
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Pytanie z innej beczki.
Czy w dni nie treningowe zmniejszacie podaż składników o których mowa powyżej czyli białko, tłuszcze i przede wszystkim węglowodany bez względu na to czy robicie masę czy redukcję?
wypadają tylko węgle potreningowe.
i wiadomo, że reszta diety dostosowana do potrzeb
pozdr.
Karol
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Karol Z.:
wypadają tylko węgle potreningowe.
A w pozostałych racjach żywieniowych w ciągu dnia węgle przycinasz czy nie?
konto usunięte
Temat: KULINARIA
Magda K.:
Karol Z.:
wypadają tylko węgle potreningowe.
A w pozostałych racjach żywieniowych w ciągu dnia węgle przycinasz czy nie?
nie, wszystko zgodnie z dietą
chyba że wejdę na rotację węglowodanową to wtedy są zmiany z dnia na dzień ale nie mają znaczenia czy trenuje czy nie.
ogólnie tylko wypada Vitargo/Carbo po treningu, reszta jest bez zmian,
Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: KULINARIA
Co konkretnie masz na myśli z tą rotacją węglowodanową, bo nie wiem czy dobrze myślę?Podobne tematy
-
Chorwacja » Chorwackie kulinaria -
-
Podróże » kulinaria podróżnicze -
-
STAROPOLSKA » Kulinaria:) -
-
AppStore » Kulinaria na iPhone -
-
Aleja Smakoszy Kuchnia... » Książki "Kulinaria francuskie" - idealne kompendium dla... -
-
Copywriters » Copywriterka + grafik - szeroki wachlarz usług -... -
-
Bądź Lwicą » Kulinaria :) -
-
Węgry » Węgierskie kulinaria -
-
Japonia » Nocne życie w Tokyo & kulinaria uliczne -
-
Sopot - ach, ten kurort ! » Kulinaria sopockie (i okoliczne) -
Następna dyskusja: