Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Zawsze jakaś "egzotyczna" odmiana:)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Dla mnie (tak doszedłem dzisiaj do wniosku) to świetna alternatywa dla standardowego śniadania, a w dodatku naprawdę szybkie w przygotowaniu (można zrobić wieczorem) i nie ma potem tyle mycia :)
Trochę dużo tłuszczu jak na jednorazowy posiłek ale musi się jakoś kleić :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Wygląda jak chałwa.

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Polecam :-)
Aleksandra G.

Aleksandra G. lektor/tłumacz
języka angielskiego

Temat: KULINARIA

A mi to wcale nie przypomina tego co wy myślicie.
Witek Kurdziel

Witek Kurdziel MOCNYSKLEP.PL,
MOCNYTRENER.PL,
MOCNYBLOG.PL

Temat: KULINARIA

wygląda jak stolec :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Nie wiem jak Oli, ale mi skojarzyło się z jeszcze czym innym:)

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Nie wiem jak Oli, ale mi skojarzyło się z jeszcze czym innym:)

Stolec, chałwa, co jeszcze? :)
Bo mi naprawdę smakowało - no może trochę mało słodkie, ale naprawdę niezłe :)
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

A jaki to jest stosunek b/w/t?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)
3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)
Agnieszka K.

Agnieszka K. Lekarz ostatniego
kontaktu;-)

Temat: KULINARIA

Michał P.:
2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)
3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)

I co , jakie efekty po takim jedzonku?;)))Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 05.02.10 o godzinie 15:55

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Agnieszka K.:
Michał P.:
2 duże czubate łyżki masła orzechowego (nie wiem ile to jest)
3 miarki WPC tj ok 24 g białka, ok 4 g węglowodanów
kilka rodzynek (dajmy na to 1ok 0 g cukrów prostych)
ok 20-40 g płatków (7-14 g węgli, 2-4 g białka, 1-3 g tłuszczu)
Naprawde robiłem wszystko na oko, tak, żeby się kleiło :)

I co , jakie efekty po takim jedzonku?;)))Agnieszka K. edytował(a) ten post dnia 05.02.10 o godzinie 15:55

O dziwo nic z tych rzeczy
Agnieszka K.

Agnieszka K. Lekarz ostatniego
kontaktu;-)

Temat: KULINARIA


O dziwo nic z tych rzeczy

Nie, nie nie o to mi chodzilo.Maslo orzechowe chyba znaczaco zwieksza kalorycznosc tego posilku..
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Agnieszka K.:

O dziwo nic z tych rzeczy

Nie, nie nie o to mi chodzilo.Maslo orzechowe chyba znaczaco zwieksza kalorycznosc tego posilku..


Owszem, ale jednocześnie uzupełnia dzienną dawkę NNKT. Wszystko jednakże warto na tyle zbilansować, że nawet jeśli teoretycznie zwiększysz podaż tłuszczy w jednym z posiłków, w kolejnych wypada nieco zmniejszyć żeby się to wszystko jakoś w miarę wyrównało po to, aby potem nie okazało się, iż tu łyżeczeka tego lub tamtego i w ujęciu całościowym, znacznie przekroczysz ilość kcal względem Twojego dziennego zapotrzebowania.
Osobiście kontroluję sytuację w kwestii mojego menu, ale nie daję się na tyle zwariować żeby chodzić z kalkulatorem i liczyć kcal tudzież poszczególne gramy składników odżywczych. Przyznaję, że podobnie jak Michał, staram się poza wyjątkiem spożycia białka, które akurat wyliczam, resztę czyli węgle i tłuszcze raczej na oko. Niemniej, lubię wiedzieć mimo to ile zazwyczaj to "na oko" wynosi:).
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Pytanie z innej beczki.
Czy w dni nie treningowe zmniejszacie podaż składników o których mowa powyżej czyli białko, tłuszcze i przede wszystkim węglowodany bez względu na to czy robicie masę czy redukcję?
Agnieszka K.

Agnieszka K. Lekarz ostatniego
kontaktu;-)

Temat: KULINARIA

mimo to ile zazwyczaj to "na oko" wynosi:).
Ja kiedys zakupilam tablice kaloryczne z wartosciami odzywczymi. Przejrzalam raz , drugi a teraz leza na polce gleboko i zadko nawet do nich wracam:)Fakt ,dobrze wiedziec ile tam jemy tego o owego , ale z czasem faktycznie mozna dojsc do wprawy i z czystym sumieniem mierzyc na to "oko",mieszczac sie w ramach dietetycznych:))

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Pytanie z innej beczki.
Czy w dni nie treningowe zmniejszacie podaż składników o których mowa powyżej czyli białko, tłuszcze i przede wszystkim węglowodany bez względu na to czy robicie masę czy redukcję?

wypadają tylko węgle potreningowe.
i wiadomo, że reszta diety dostosowana do potrzeb
pozdr.
Karol
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Karol Z.:
wypadają tylko węgle potreningowe.

A w pozostałych racjach żywieniowych w ciągu dnia węgle przycinasz czy nie?

konto usunięte

Temat: KULINARIA

Magda K.:
Karol Z.:
wypadają tylko węgle potreningowe.

A w pozostałych racjach żywieniowych w ciągu dnia węgle przycinasz czy nie?

nie, wszystko zgodnie z dietą
chyba że wejdę na rotację węglowodanową to wtedy są zmiany z dnia na dzień ale nie mają znaczenia czy trenuje czy nie.
ogólnie tylko wypada Vitargo/Carbo po treningu, reszta jest bez zmian,
Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: KULINARIA

Co konkretnie masz na myśli z tą rotacją węglowodanową, bo nie wiem czy dobrze myślę?

Następna dyskusja:

Chorwackie kulinaria




Wyślij zaproszenie do