Magda Sanchez

Magda Sanchez Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...

Temat: Enzymy trawienne

Witam serdecznie, w związku z faktem, iż ostatnio prowadziłam ze znajomą (jest Ona po SGGW i ma trochę wiedzy na ten temat) ciekawą dyskusję dotyczącą m.in. właśnie enzymów trawiennych i ich oddziaływania na trawienie pokarmu w organizmie, zainteresował mnie bardziej dogłębnie ten temat. Generalnie koleżanka nie jest zwolenniczką w/w z racji faktu, iż jak twierdzi, organizm powinien sam z siebie bez pomocy z zewnątrz bezproblemowo trawić pożywienie (czas trawienia zależy rzecz jasna od rodzaju pokarmu). W przeciwnym razie istnieje ryzyko powolnego zanikania i zaburzania pracy tzw. kosmków jelitowych. Co o tym sądzicie?
Akop Szostak

Akop Szostak Trener personalny

Temat: Enzymy trawienne

I ma rację, dla tego enzymy stosowac należy tylko pochodzenia roślinnego, które tylko delikatnie wspomagają trawienie pokarmu (szczególnie białek). Wyciąg z ananasa i papai wystarczą. Są one w budowie inne niż nasze, wiec organizm nie odbierze ich jako sygnału do zaprzestania produkcji własnych.

W końcu po co ma coś produkowac, skoro czuje ze ma sporo tego. Dla tego polecam tylko takie :)

Następna dyskusja:

Trawienie i enzymy. Jak pop...




Wyślij zaproszenie do