Jerzy
M.
Problematyka MSP,
dotacje
UE,projekty,Prince2
Practitioner
Jakub
Mauricz
Redaktor,
szkoleniowiec,
trener personalny,
żywieniowiec
Temat: kondycja a masa
To zalezy Drogi Adoratorze :)Jezeli jestes ekstremalnym ektomorfikiem (tzn zyla na bicu i krata na brzuchu pomimo paru piwek i miskow Haribo) to proponuje spowolnic metabolizm i podniesc spozycie kalorii poprzez zwiekszenie udzialu tluszczow w diecie. Sam smaczek. Orzechy, pstrag w smietanie, maslo orzechowe z chlebem razowym, kabanosy, salami, olej lniany itp :) Wszystko to wita Cie serdecznie :) Jesli jednak jestes po prostu szczuply jak na swoj wiek, to podnies ilosc weglowodanow i bialek, a przed treningien i po nim BCAA z glutamina. Wtedy powinno byc dobrze. Jakie sztuki walki? MMA, karate? JJ?
Ostatnie pytanie to: ale jak, jesc wiecej? czy pytanie jak jesc wiecej? Jesli to 1 to juz odpowiedzialem, natomiast jesli 2, to przygotuj sie na gainery, i inne prochy oraz batony.
konto usunięte
Temat: kondycja a masa
A ja bym na początku poprosił Cię o Twoją dietę... bo jeść więcej da się zawsze. Tycie za wszelką cenę jest zupełnie niepotrzebne. Przede wszystkim po treningu kazdym węgle (np carbo). Nie ważne czy siłowy czy sztuki walk. Zawsze jakies węgle powinieneś przyjąć do tego hydrolizat białka lub izolat.Z tym jedzeniem wszystkiego to bym nie przesadzał chyba, że chcesz w końcu dojść do wniosku ze musisz robic redukcję...
pozdr.
Podobne tematy
-
GL - Ogólne » Czy dobra kondycja psychofizyczna ma wpływ na sukces w... -
-
Kielce » Rowerowa Masa Krytyczna znowu w Kielcach! -
-
Częstochowa » CZĘSTOCHOWSKA MASA KRYTYCZNA -
-
Fitness & Kulturystyka » Masa, a biceps 2x w tygodniu? -
-
dobre oferty turystyczne » SUPER LAST MINUTE - masa ofert poniżej 1000 zł!!!! -
-
dom inteligentny » Domowe systemy inteligętne - masa problemów z utrzymaniem -
-
INVESTORS » bio-masa -
-
Rowerem po Warszawie i... » Masa krytyczna dzisiaj 25.06 -
-
Bezpłatne porady prawne » masa spadkowa -
-
Warszawa - Co? Gdzie? Kiedy? » Kwietniowa Warszawska Masa Krytyczna -
Następna dyskusja: