konto usunięte
Temat: "Tani chleb z supermarketu nie jest nawet chlebem!"
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5617157,Chleb_gors...Co Wy na to?
konto usunięte
Michał Ksiądzyna games
konto usunięte
Michał Ksiądzyna:Można się pofatygować, kupić produkty i samemu upiec.
12zł za zdrowy chleb? To już wiem, dlaczego ludzie wolą ten z napisem "wyprodukowano dla dyskontu spożywczego Stonka".
Michał Ksiądzyna games
Magdalena R.:
Michał Ksiądzyna:Można się pofatygować, kupić produkty i samemu upiec.
12zł za zdrowy chleb? To już wiem, dlaczego ludzie wolą ten z napisem "wyprodukowano dla dyskontu spożywczego Stonka".
konto usunięte
Michał Ksiądzyna:Proponuję samemu zabrać się do roboty ;)
Magdalena R.:
Michał Ksiądzyna:Można się pofatygować, kupić produkty i samemu upiec.
12zł za zdrowy chleb? To już wiem, dlaczego ludzie wolą ten z napisem "wyprodukowano dla dyskontu spożywczego Stonka".
To jak już upieczesz, to mnie koniecznie zaproś, chętnie spróbuję :)
konto usunięte
konto usunięte
Beata Zalewska:
Ja pieke sama:) Niezła frajda no iw przede wszytskim wiesz co jesz;) Zaczęłam sie śmiać, że prawdiwia kobieta powinna umieć upiec chleb;P
konto usunięte
konto usunięte
konto usunięte
Michał Ksiądzyna games
Beata Zalewska:
Ja robie chleb tylko na okazje:) Albo jak mam na niego ochote bo raczej zwolenniczką nie jestem:)
konto usunięte
Michał Ksiądzyna:
Beata Zalewska:
Ja robie chleb tylko na okazje:) Albo jak mam na niego ochote bo raczej zwolenniczką nie jestem:)
Rozumiem, że jak wpadniemy do Poznania, to nas chlebem i solą przywitasz? ;-)
Mariusz
Kacprzak
Dowiedz się kim
jesteś i zostań sobą
konto usunięte
Michał Ksiądzyna:
Magdalena R.:
Michał Ksiądzyna:Można się pofatygować, kupić produkty i samemu upiec.
12zł za zdrowy chleb? To już wiem, dlaczego ludzie wolą ten z napisem "wyprodukowano dla dyskontu spożywczego Stonka".
To jak już upieczesz, to mnie koniecznie zaproś, chętnie spróbuję :)
Małgosia
Rychert-Kita
Terapeutka Gestalt,
psycholog in spe,
trener,
polonistka,...
Beata Zalewska:
Prześle Ci później na priv:)
konto usunięte
Małgorzata Rychert-Kita:
Beata Zalewska:
Prześle Ci później na priv:)
Od dłuższego czasu szukam sprawdzonego i dobrego przepisu na chleb :) Może tu go wrzucisz?
Małgosia
Rychert-Kita
Terapeutka Gestalt,
psycholog in spe,
trener,
polonistka,...
Beata Zalewska:
Małgorzata Rychert-Kita:
Beata Zalewska:
Prześle Ci później na priv:)
Od dłuższego czasu szukam sprawdzonego i dobrego przepisu na chleb :) Może tu go wrzucisz?
A co tam:) nie chciało mi sie pisac nastepny raz wiec wstawiam z obiecanego maila:)
0,5 kg mąki dowolnej,
paczka suchych drożdży lub 5 g zwykłych,
1 i pół łyżeczki soli,
razem wszytsko mieszkamy i pożniej dodoajemy proporcjonalnie 5 łyżek oleju - ja daje oliwe z oliwek zazwyczaj i ok. szklanki letniej wody. Trzeba wymieszać ciasto i odstawic je pozniej w ciepłe miejscce na ok godz. Pamietajcie żeby je dobrze wyrobic bo od tego zalezy jakosć chleba:) jesli ktoś ma ochote dodać zairna lub inne udziwniacze typu np suszone pomidory dodajcie je po tej godz, wyróbcie chleb na nowo i odstawcie jeszcze na ok 0,5 h zeby wyrósł w ciepłym miejscu.
Pozniej uformowany wcześniej bochenek trzeba włożyć do formy wysypanej maka, albo posmarowaną łyżeczka oliwy ( ja smaruje zazwyczaj oliwą) i do pieca.
Piekarnik powinien być wczesniej rozgrzany do 220 stopni. Piecze sie ok 25 min tak zeby był rumiany:)
Dobrej zabawy:)))) i smacznego:)
A uważajcie dodajac wode do cista dodaje sie ją tak żeby nie zrobiło sie zbyt rzadkie. Powinno byc pulchna, jednolitą masą.
konto usunięte
Małgorzata Rychert-Kita:
Beata Zalewska:
Małgorzata Rychert-Kita:
Beata Zalewska:
Prześle Ci później na priv:)
Od dłuższego czasu szukam sprawdzonego i dobrego przepisu na chleb :) Może tu go wrzucisz?
A co tam:) nie chciało mi sie pisac nastepny raz wiec wstawiam z obiecanego maila:)
0,5 kg mąki dowolnej,
paczka suchych drożdży lub 5 g zwykłych,
1 i pół łyżeczki soli,
razem wszytsko mieszkamy i pożniej dodoajemy proporcjonalnie 5 łyżek oleju - ja daje oliwe z oliwek zazwyczaj i ok. szklanki letniej wody. Trzeba wymieszać ciasto i odstawic je pozniej w ciepłe miejscce na ok godz. Pamietajcie żeby je dobrze wyrobic bo od tego zalezy jakosć chleba:) jesli ktoś ma ochote dodać zairna lub inne udziwniacze typu np suszone pomidory dodajcie je po tej godz, wyróbcie chleb na nowo i odstawcie jeszcze na ok 0,5 h zeby wyrósł w ciepłym miejscu.
Pozniej uformowany wcześniej bochenek trzeba włożyć do formy wysypanej maka, albo posmarowaną łyżeczka oliwy ( ja smaruje zazwyczaj oliwą) i do pieca.
Piekarnik powinien być wczesniej rozgrzany do 220 stopni. Piecze sie ok 25 min tak zeby był rumiany:)
Dobrej zabawy:)))) i smacznego:)
A uważajcie dodajac wode do cista dodaje sie ją tak żeby nie zrobiło sie zbyt rzadkie. Powinno byc pulchna, jednolitą masą.
Błyskawica :) Bardzo dziękuję - jutro testuję!
Pozdrawiam.
konto usunięte
konto usunięte
Następna dyskusja: