Joanna
Kotarska
czas: realizacja
marzeń
Temat: bezpłatne szkolenia dla kucharzy i menedżerów - dolnośląskie
Bezpłatne szkolenia w ramach projektu KADRY Z KLASĄ – szkolenia dla kucharzy i menedżerów firm z dolnośląskiego sektora hoteli i restauracji:MISTRZ KUCHNI – jeden cykl szkoleniowy (dla jednego uczestnika) to trzy trzydniowe zjazdy (szkolenia) – łącznie 9 dni (72 godziny). Zajęcia będą prowadzone przez znanych w branży mistrzów kucharskich, w salach wyposażonych w stanowiska umożliwiające przygotowywanie potraw przez każdego uczestnika szkolenia i będą obejmowały teorię omawiającą technologie przygotowywania potraw (20% czasu) i praktykę (80% czasu szkolenia). Uczestnicy otrzymają składniki do przygotowywania potraw oraz zestawy szefów kuchni (bluzę, spodnie kucharskie, czapkę kucharską, rękawiczki, nóż).
Ramowy program szkolenia MISTRZ KUCHNI:
Zjazd 1 (3 dni): przystawki i przekąski, technologia kuchni zimnej, przekąski, przystawki z mięsa, ryb, sałaty, sosy, przekąski gorące.
Zjazd 2 (3 dni): dania gorące, wywary podstawowe, bazy do sosów, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, dania mięsne, półmięsne, rybne, gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie, duszenie.
Zjazd 3 (3 dni): najnowsze trendy w aranżacji dań na przykładach kuchni regionalnej i polskiej: nurt fusion, łączenie składników, tradycja kulinarna w nowoczesnej aranżacji, elementy kuchni molekularnej.
SKUTECZNY MENEDŻER to szkolenie doskonali umiejętności zarządzania zespołem i obiektem. Poprowadzi je trener łączący warsztat trenerski z praktyką zawodową na stanowisku menedżera w firmach z sektora hotelarstwa i gastronomii, znający specyfikę pracy i charakter relacji panujących pomiędzy pracownikami. Szkolenie trwa 2 dni (16 godzin).
Uczestnicy otrzymają wyżywienie, materiały szkoleniowe, a dla osób dojeżdżających z okolic dalszych niż 60km od miejsca szkolenia przewidziano również nocleg. Na zakończenie poszczególnych szkoleń uczestnicy otrzymają Certyfikat „Kadry z Klasą”. Uczestnicy szkolenia MISTRZ KUCHNI otrzymają zestaw szefa kuchni – bluzę, spodnie, czapkę kucharska oraz nóż.
Szczegółowe informacje o projekcie, terminarzu szkoleń, a także dokumenty rekrutacyjne znajdują się na stronie internetowej http://www.ekspert-szkolenia.pl/dolnoslaskie/kadryzklasa
Zapraszam również do kontaktu z biurem projektu (Biuro projektu KADRY Z KLASĄ: Rynek 35, 50-102 Wrocław, IV p., telefon: +48 531.016.312, wroclaw@ekspert-szkolenia.pl) – chętnie udzielimy informacji, pomożemy wypełnić dokumenty.
Serdecznie zapraszam do udziału w projekcie!
Nowe terminy - i kilka ostatnich wolnych miejsc!
Mistrz Kuchni:
16-17-18 sierpnia
20-21-22 sierpnia
17-18-19 września
Skuteczny Menedżer:
18-19 sierpnia 2012 (sobota-niedziela)
Uwaga - alternatywny kontakt (awaria domeny): jkotarska@gmail.com