konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Piotrze..
Miałam na myśli coś innego..
Budowanie MARKI..i jak to robić.
Przykład ,,Kuchenne Rewolucje,, pokazuje jak tego nie robić... moim zdaniem.

tu zgodze sie w 100%
Program przeminie..a marka ,,nadszarpnięta,,...
Dla mnie marka ,,Magda Gessler,,( tak to odbieram) lepiej prezentowała się z dala od mediów..

pytanie - program zepsul marke czy marka zepsula program?
jest cala masa ludzi bedacych w swej dziedzinie niemal instytucjami ktorzy stronia od mediow i na dobre im to wychodzi. byc moze p. gessler tez nie powinna pchac sie przed kamere.

w lekkim
sekrecie..dworskim..carskim..w opiniach zagranicznych gości jej restauracji....w pewnej tajemniczości..


duzo sie mowilo o jej restauracjach. mialem mozliwosc jedzenia w nich kilkukrotnie. opinie mam dosc rozbiezna. od bardzo dobre po kompletna porazke. nigdzie jednak nie doznalem kulinarnego obajwienia, czego mozna by oczekiwac po kims kto uwaza sie za najelpszego restaruratora w tej czesci europy.
Programem ,,Kuchenne Rewolucje,, ta marka zeszła do ..czworaków.. Straciła powab..elitarności..
...
kolejne pytanie - czy marka zeszla do czworakow czy tez zawsze tam byla przez chwile po znajomosci wdzierajac sie na salony?
Dobre restauracje to nie bary. Oczekujemy od nich dobrego jedzenia..wykwintnego smaku i tego ..czegoś..atmosfery..fantazji..

wg mnie na kazdym poziomie jest miejsce na mistrzostwo,czy to w barze czy w restauracji "codziennej" czy tez w takiej do ktorej idziemy na rocznice slubu.
- od mistrzowskeigo baru wymagam porzadnej porcji w dobrej cenie podanej szybko schludnie i z szybka dobra obsluga, a przede w szystkim usmiechem. wymagam miejsca gdzie z przyjemnoscia wpadne na szybki obiad/przekaske itd i nie zrujnuje kieszeni. niedociagneicia kulinarne moge wybaczyc o ile sa znikome.
- od restauracji kategorii "dobra kolacja / weekend" wymagam bardzo dobrej jakosci jedzenia, klimatu miejsca, perfekcyjnej obslugi, doskonalej znajomosci karty dan i win oraz umiejetnosci doradzenia.
- od restauracji "od swieta" wymagam rozpiesczenia podniebienia, doskonalego klimatu, niezauwazalnej obslugi, dan przy ktorych sie rozplyne i takiej atmosfery ze z zalem bede wychodzil i bardzo szybko planowal powrot.

niesety w kazdej z tych katagorii miejsc jest jak na lekarstwo. byc moze dlatego ze gdy zamawiam krwistego steka to wymagam by byl krwisty a nie wysmazony "bo kleinci tak wola", a cube libre chce miec podana bez miety i cukru "bo tak sie w warszawie robi"

Przez ten program mam wrażenie..że marka pani Magdy to straciła..
Oczywiście to moja, subiektywna opinia.

w mojej subiektywnej opini ta marka nigdy nie miala poparcia w rzeczywistosci i zawsze byla wydmuszka. i pewnie istaniaal by bardzo dlugo gdyby nie jej obnazenie w programie. oczywscie mysle marka bedzie trwac do kiedy widzowie beda sie domagac kolejnych "rewolucji"
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:

faktycznie - pseudowyklad z filozofii sztuk walki w temacie o gotowaniu to zaiste wyjatkowo w temacie i bardzo trafione interpretacyjnie. wceilas sie w dyskusje ktora sobie trwala od dluzszego czasu i w ktorej nikt nie mial do nikogo pretensji prezentujac wlasne opinie. nie napisales NIC, ABSOLUTNIE NIC w temacie dyskusji ale wlanelas 2 wyklady na temat psychoanalizy i filozofii sztuk walki a potem pochwalilas sie kopaniem (przepraszam proba kopania) jakiego bogu ducha winnego czlowieka dajac to jako przykald skutecznych i kulturalnych rozwaizan.

Bzdury. Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić. I jeśli już ktoś atakuje wręcz, to do tego służy umiejętność obrony, żeby się obronić. Kolega pisze o naruszaniu cielesności, a ja piszę, że akurat w tym przypadku jej nie było. Nie było to też żadnym przykładem życzliwości, a raczej jako wstawka, żeby gradientem przejść do innego wątku. Interpretacje imperatywu ars amandi, czy sztuki wojennej są wykorzystane w biznesie, czy technikach jako takiego działania. I ta analogia jest dosyć powszechna. Zaczęła się dokładnie od takiego wydania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuka_wojenna_Sun_Zi
A w samym temacie, to pisałam od pierwszej strony tego wątku. Więc znów kolega mocno nagina rzeczywistość. Już nie mówiąc, że polubiłeś bardzo przedrostek "pseudo". Tak się składa, że nie jest on w dobrym tonie. Merytoryczne kontrargumenty- tak. "upseudowianie" komuś jego wiedzy- służy tylko złośliwemu wyżywaniu się. Jestem na nie.
Dosyć. Stop.

Co do Gessler, powtórzę się, ale tak jak pisałam- naskakiwanie na jej naskakiwanie jest mało produktywne. Jestem w stanie zrozumieć, że się człowiek zezłości, kiedy widzi, że rosół się robi z przestarzałego, darmowego proszku i podaje go ludziom jako "jedzenie". I że się do tego narzeka na brak klientów. Ale nawet jeśli ktoś się z tym nie zgadza, czy odczuwa chęć bezproduktywnego linczu takiej Gessler, tak czy siak nie widzę w tym logiki. W internecie i rozmowach ten temat żyje już od dawna. To że ktoś sobie poużywa na niej, za wiele na świecie nie zmieni i nic nowego nie wprowadza. Ja tam wolę działać, niż narzekać na rzeczywistość. Zmieniać ją, lepić po swojemu i ulepszać. Zwyczajnie nie widzę w maruderstwie sensu...Dorota S. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 17:44

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Bzdury. Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić.

ludzie powinni sie uczyc sztuk walki by osiagac jednosc miedzy duchem a cialem. umiejetnosc obrony jest rzecza poboczna wynikla z koniecznosci. filozofia kazdej sztuki walki jest jak religia i albo jej przestrzegasz albo jestes kiepskim wyznawca. bo to swoja postawa dajesz przyklad a nie szumnymi stwierdzeniami. wroc do podstaw i do pierwszej tezy mistrza Funakoshiego - karate ni sente nashi. a potem pomysl czy serwowanie opowiesci o uczeniu zula rozumu kopniakami miesci sie w tej filozofii.

>Interpretacje imperatywu ars amandi, czy sztuki
wojennej są wykorzystane w biznesie, czy technikach jako takiego działania. I ta analogia jest dosyć powszechna. Zaczęła się dokładnie od takiego wydania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuka_wojenna_Sun_Zi

walnelas jak kula w plot.
filozofia Sun Zi ma sie tak do filozofii sztuk walki jak pieczen wolowa do sernika. to jedzenie i to jedzienie. ale to dyskusja na osobny watek i lepiej nie zaczynajmy tematu

>Merytoryczne
kontrargumenty- tak. "upseudowianie" komuś jego wiedzy- służy tylko złośliwemu wyżywaniu się. Jestem na nie.
Dosyć. Stop.

nie zauwazylem merytorycznych arguemntow z twojej strony. moze daltego ze ich nie bylo. wiec nie mam pojecia na co sie powolujesz. co do upseudawiania - wybacz ale pisalem ze jestem uczulony na kreowanie sie na fachowca w danej dziedzinie. albo ma sie merytoryczna wiedze na dany temat albo nie robi sie za fachowca. tyle w temacie.

Co do Gessler, powtórzę się, ale tak jak pisałam- naskakiwanie na jej naskakiwanie jest mało produktywne. Jestem w stanie zrozumieć, że się człowiek zezłości, kiedy widzi, że rosół się robi z przestarzałego, darmowego proszku i podaje go ludziom jako "jedzenie". I że się do tego narzeka na brak klientów. Ale nawet jeśli ktoś się z tym nie zgadza, czy odczuwa chęć bezproduktywnego linczu takiej Gessler, tak czy siak nie widzę w tym logiki.

przeczytaj temat watku. i wroc do wlasnej wypowiedzi. ktos zapytal o to czy osoba Gesslerowej szkodzi restauratorom. rozwinela sie dyskusja. czasami bardziej a czasami mneij merytoryczna ale jednak dyskusja. nagle wpadasz z filozofia sztuk walki i wypisujesz farmazony jaka to pani gessler biedna ze na nia tak naskakujemy i ze to takie nieetyczne, przy okazji dajac przyklad kopania zula jako sposobu na rozwiazanie problemow. zestawienie iscie rewelacyjne.

bez wzgledu na co co serwuja restauratory w jej programach, ja jako FACHOWCA na ktorego sie kreuje obowiazuja zasady ktorych MA OBOWIAZEK JAKO FACHOWIEC przestrzegac. nie majta sie czupryna nad rosolem bez wzgledu na to czy rosol jest z domowej hodowli kaplona czy torebki knorra. bez wzgledu na jakosc rosolu plywajacy w nim kod genetyczny pani gessler bez watpienia zupie nie pomoze.

W internecie i rozmowach ten temat
żyje już od dawna. To że ktoś sobie poużywa na niej, za wiele na świecie nie zmieni i nic nowego nie wprowadza.

tak jak kazda inna dyskusja na forach internetowych. skoro tak uwazasz to czemu tu jestes?
ludzi elubia dyskutowac - bez wzgledu na to czy w knajpie przy rosole czy tez przy monitorze. nie zmienisz tego. mozesz sie przylaczyc do dyskusji lub w niej nie uczestniczyc. ale nie zamykaj ludziom ust tylko dlatego ze ci sie nie podobaja opininie na temat baby kreujacej sie na fachowca.

wez pod uwage ze okrasy, schellera czy sowy nikt otwarcie na forach nie krytykuje bo na ekranie tv prezentuja daleko posuniety profesjonalizm. nawet maklowicz ktory otwarcie przyznawal sie ze nie umie gotowac potrafi swoimi opowiesciami wywolac usmiech i sprawic ze z przyjemnoscia sie go oglada. pani gessler wypada przy nich niestety jak pomoc ze zmywaka przy szefie kuchni. oczywiscie moim zdaniem bo ty mozesz uwazac ze jest idealem restauratora.

Ja tam
wolę działać, niż narzekać na rzeczywistość. Zmieniać ją, lepić po swojemu i ulepszać. Zwyczajnie nie widzę w maruderstwie sensu...

dzialaj dzialaj .. pytanie czemy tu wciaz jestes skoro to nic nie wnosi?Piotr F. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 19:31
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Nudzisz Pan ;]

Swoją drogą...czy ktoś jadł w końcu w którejś z knajp z programu, już z po rewolucji?
Dagmara D.

Dagmara D. Field Research
Poland - Badania
rynku - moja miłość.
Wykł...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

A teraz wracamy do tematu ...

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Nudzisz Pan ;]

Swoją drogą...czy ktoś jadł w końcu w którejś z knajp z programu, już z po rewolucji?


Tak, ja jadłam ale knajpy już teraz nie ma.
Krzysztof Z.

Krzysztof Z. SEO / SEM
websukces.net - w
tym miejscu piszemy
coś mądre...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić.
Z takiego podejścia wyleczył mnie i paru innych na pierwszych zajęciach walki wręcz w wojsku pewien sierżant :)
Ryszard S.

Ryszard S. Wolny strzelec

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Bo w wojsku sztuki walki mają znaczenie tylko w filmach sensacyjnych o komandosach. :)

A w prawdziwym życiu bardziej przydatna jest amunicja. Kiedy jej zabraknie to jest koniec.
Marcin Ł.

Marcin Ł. promo-group.pl

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić.

Raczej imponować dziewczynom! ;-)
Krzysztof Z.

Krzysztof Z. SEO / SEM
websukces.net - w
tym miejscu piszemy
coś mądre...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Tak czy inaczej p. Gessler wysłałbym na podszkolenie do mojej mamy :) (myślę, że kilka osób mysli podobnie o swoich mamach) :P
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Danuta-
Danuta- mi chodzi o to, żeby rozmawiać w sposób cywilizowany. Bo inaczej...inaczej zwyczajnie się nie da ;)
A z mojej wypowiedzi wynika potwierdzenie tezy, że się nie da. Nie da się, jesli ktoś mówi "A", a ktoś dorabia sobie do tego "B i C" i odwołuje się do imputowanego przez siebie "Z" ;)
Doroto
Chyba nie masz doświadczenia w dyskusjach na portalach..
Pierwsze...wypowiadasz się za długo..dyskutanci czytają dwa pierwsze zdania i jeśli jest coś co ich poruszy..doczytają do końca.
Doroto, nie traktuj dyskusji bardzo osobiście, personalnie. Na dobrą sprawę nie wiesz z kim dyskutujesz..
Po za tym każdy ma prawo wypowiedzieć swoją opinię, która nie musi się tobie ani mnie podobać.
..i tak w porównaniu z innymi portalami na GL jest całkiem kulturalnie..
Raczej skup się merytorycznie na temacie..nie na sobie..
Czy według ciebie program ,,Kuchenne Rewolucje,, pomaga właścicielom tych knajpek..czy nie ?
Komu właściwie służy ?
Ja swoją opinię zaprezentowałam dosyć jasno..ty zaprezentuj swoją.Danusia Kossakowska-Rydczak edytował(a) ten post dnia 12.06.12 o godzinie 09:45
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Jolanta I.:
Dorota S.:
Nudzisz Pan ;]

Swoją drogą...czy ktoś jadł w końcu w którejś z knajp z programu, już z po rewolucji?


Tak, ja jadłam ale knajpy już teraz nie ma.

..I to jest sedno dyskusji..czemu po ..rewolucji..knajpy (restauracji) nie ma ..?
Nie ma..ponieważ w Polsce nie ma kultury chodzenia do restauracji całymi rodzinami..i dlatego, że nie ma klasy średniej..Ludzi na to nie stać..i biznes gastronomiczny jest zbyt ryzykowny. Teraz, opłaca się prowadzić bardzo luksusowe restauracje lub ..budki z niby kebabem (fuj)...Środka brak..
To moja opinia..
...
Tęsknię za dobrymi barami mlecznymi..
Paweł Budrewicz

Paweł Budrewicz wizja + działanie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Może pora podsumować to nasze bicie piany?

1. Nie wiem, czy scenki pokazywane w TVN są prawdziwe. Może to jest wszystko wyreżyserowane. Na szczęście, jak to już parokrotnie pisałem, nikt nie ma obowiązku ani oglądać tego programu, ani w nim uczestniczyć.

2. Jeśli program dzieje się "naprawdę", to płynie z niego jedna lekcja - 90% sukcesu to skuteczne zarządzanie i przemyślana strategia marketingowa, a 10% to cała reszta. Myślę, że stosuje się to w każdym biznesie.

3. Być może M. Gessler kompletnie nie zna się na kuchni, na prowadzeniu knajpy, a do tego jest wulgarna. Pytanie jest takie - czy restauracjom, które odwiedziła, poprawiła się sytuacja wskutek jej porad i zaleceń, czy nie? Bo jeśli tak, to tylko to się liczy. Jeśli Gesslerowa jest skuteczna, to niech sobie ma burzę kudłów na głowie i niewyparzony dziób - widocznie w tej branży to pomaga.

4. Nie odniosłem wrażenia, że Gesslerowa wchodzi komuś butami w życie prywatne. Przecież ci ludzie nierzadko sami obnoszą się ze swoimi problemami osobistymi - nie trzeba być Sherlockiem Homesem, aby zauważyć, że jest konflikt między ludźmi. I nikt nie musiał czekać na przybycie Gesslerowej - trzeba było wcześniej samemu rozwiązać własne problemy.
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Krzysztof Z.:
Dorota S.:
Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić.
Z takiego podejścia wyleczył mnie i paru innych na pierwszych zajęciach walki wręcz w wojsku pewien sierżant :)
Mnie próbował wyleczyć zdegenerowany psychicznie trener Combat 56 dla Polskich Oddziałów specjalnych. Nie udało się. Mój Sabum skutecznie mi wpoił, jak wykorzystywać wszystkie wyuczone odruchy w walce, żeby się móc obronić. Napastnik tego typu co prawda gdyby miał więcej czasu zrobiłby ze mną co by chciał. Na szczęście w krótkim czasie wiedziałam jak się wydostać z trzymania i uciec...

Marcin Ł.:
Dorota S.:
Po to się ludzie uczą sztuki walki, żeby się umieć obronić.

Raczej imponować dziewczynom! ;-)

Ja imponowałam ;PP
Danusia Kossakowska-Rydczak:
wypowiadasz się za długo..
Oj to nie widziałaś jeszcze wielu miejsc na GL. Są wątki, gdzie dyskutanci piszą już nowele ;)

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Ja swoją opinię zaprezentowałam dosyć jasno..ty zaprezentuj swoją.
Również ją już prezentowałam w wątku- wypowiadam się tu nie raz. Poczytaj ;)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Budrewicz:
2. Jeśli program dzieje się "naprawdę", to płynie z niego jedna lekcja - 90% sukcesu to skuteczne zarządzanie i przemyślana strategia marketingowa, a 10% to cała reszta. Myślę, że stosuje się to w każdym biznesie.

No ja bym samemu produktowi czy usłudze dał nieco więcej punktów. Poza tym ok.. :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

W mojej opinii program jest tylko po to, by promować Gesslerową i dostarczać przy okazji uciechy widzom. Gesslerowa ma udziały w tej TV, w której jest program.
Spotkałem się z sytuacja w Piasecznie k. W-wy, że Gesslerowa proponowała aportem swoje nazwisko, żeby wejsc udziałami do knajpy, która zresztą ma swoje tradycje (lepsze, gorsze momenty, ale ma). Właściciel się nie zgodził. Moim zdaniem słusznie.
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Budrewicz:
Może pora podsumować to nasze bicie piany?

Pawle..podsumować to sobie możesz ..drobne w portfelu..
tu..dyskutanci nie biją piany..tylko dyskutują..chyba, że pianę bijesz ..ty..

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Budrewicz:
1. Nie wiem, czy scenki pokazywane w TVN są prawdziwe. Może to jest wszystko wyreżyserowane.

tu akurat wiem, ze wiekszosc jest rezyserowana.
2. Jeśli program dzieje się "naprawdę", to płynie z niego jedna lekcja - 90% sukcesu to skuteczne zarządzanie i przemyślana strategia marketingowa, a 10% to cała reszta. Myślę, że stosuje się to w każdym biznesie.

70/30 moim zdaniem. przy dlugofalowym biznesie nawet bym powiedzial 50/50. dobry produkt sam sie nie obroni ale po odpowiednio dlugim czasie utrzymywany w stalej jakosci zdobedzie rzesze klientow. przy strategii marketingowej ktora nei bedize przeszkadzac jest w stanie wiele osiagnac.
3. Być może M. Gessler kompletnie nie zna się na kuchni, na prowadzeniu knajpy, a do tego jest wulgarna. Pytanie jest takie - czy restauracjom, które odwiedziła, poprawiła się sytuacja wskutek jej porad i zaleceń, czy nie? Bo jeśli tak, to tylko to się liczy. Jeśli Gesslerowa jest skuteczna, to niech sobie ma burzę kudłów na głowie i niewyparzony dziób - widocznie w tej branży to pomaga.

na penwo pomaga w jednym - ludzie przyjda do knajpy zeby zobaczyc co sie zmienilo. choc na mnie na przyklad dziala odwrotnie. z olbrzymia niechecia wchodze do lokali gdize byla. a poznanskeigo artemisa na przyklad swego czasu bardzo lubilem.
4. Nie odniosłem wrażenia, że Gesslerowa wchodzi komuś butami w życie prywatne. Przecież ci ludzie nierzadko sami obnoszą się ze swoimi problemami osobistymi - nie trzeba być Sherlockiem Homesem, aby zauważyć, że jest konflikt między ludźmi. I nikt nie musiał czekać na przybycie Gesslerowej - trzeba było wcześniej samemu rozwiązać własne problemy.

program jest zrobinony na zasadzie taniej sensacji. tego chca (niestety) telewidzowie i to dostaja.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Mnie próbował wyleczyć zdegenerowany psychicznie trener Combat 56 dla Polskich Oddziałów specjalnych. Nie udało się. Mój Sabum skutecznie mi wpoił, jak wykorzystywać wszystkie wyuczone odruchy w walce, żeby się móc obronić. Napastnik tego typu co prawda gdyby miał więcej czasu zrobiłby ze mną co by chciał. Na szczęście w krótkim czasie wiedziałam jak się wydostać z trzymania i uciec...

to skoro juz usatalilismy ze jestes najwspanialsza laska we wsi, dalas rade zdegenerowanemu trenerowi i wszyscy ci zazdroszcza - moze napiszesz cos w temacie? prosze... naprawde podejrzewam ze nikomu juz nie chce sie tego czytac

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Budrewicz:
1. Nie wiem, czy scenki pokazywane w TVN są prawdziwe. Może to jest wszystko wyreżyserowane. Na szczęście, jak to już parokrotnie pisałem, nikt nie ma obowiązku ani oglądać tego programu, ani w nim uczestniczyć.

Wszystko jest wyreżyserowane - po zaakceptowaniu restauracji do realizacji programu przez ekipę programu pisze się scenariusz na podstawie kilku kluczy. Wszystkie sceny kręcone są za zgodą właściciela ale edycja pozostaje po stronie TVN i właściciel restauracji nie ma do niego wglądu. Zależnie od wymagań scenariusza nadaje się ton tak aby widz programu nie zasnął. Klucz tak naprawdę jest prosty i składa się z:

a) przedstawienie problemu (słaby obrót/problemy personalne)
b) rozwiązanie problemu (zmiana kucharza/managera/właściciela)
c) konkluzja (rewolucja udana/nieudana)

Na postawie takiego układu można stworzyć 12 scenariuszy. Najważniejsza jest różnorodność odcinków dlatego restauracje dobiera się pod kątem uzupełnienia serii o brakujący scenariusz - podciągnięcie restauracji pod brakujący w danej serii scenariusz da się zrobić ale jest trudniej.
2. Jeśli program dzieje się "naprawdę", to płynie z niego jedna lekcja - 90% sukcesu to skuteczne zarządzanie i przemyślana strategia marketingowa, a 10% to cała reszta. Myślę, że stosuje się to w każdym biznesie.

Nie dzieje się naprawdę ale aby prowadzić strategię marketingową należy mieć pieniądze w większości będące poza zasięgiem większości polskich restauracji. Podstawą sukcesu lub porażki jest MIEJSCE. Podłe knajpy w dobrych miejscach żyją, dobre knajpy w słabych miejscach umierają. Przy okazji osoby które przychodzą zaproszone do knajpy to w większości ekipa realizatorska - ale filmują tylko kilka osób które naprawdę przyszły z ulicy - nie przesadzałbym z tą strategią marketingową.
3. Być może M. Gessler kompletnie nie zna się na kuchni, na prowadzeniu knajpy, a do tego jest wulgarna. Pytanie jest takie - czy restauracjom, które odwiedziła, poprawiła się sytuacja wskutek jej porad i zaleceń, czy nie? Bo jeśli tak, to tylko to się liczy. Jeśli Gesslerowa jest skuteczna, to niech sobie ma burzę kudłów na głowie i niewyparzony dziób - widocznie w tej branży to pomaga.

Sytuacja poprawia się tuż po emisji programu nawet jeśli knajpa została zjechana. Większości restauratorów nie stać na jakikolwiek marketing - fakt, że ktokolwiek usłyszał o ich miejscu ma duże znaczenie. Jeśli stosują się do zaleceń i zostają pochwalenia to dostają prawie godzinną reklamę w TVN gratis na którą nigdy by tak naprawdę nie uzbierali pieniędzy przez całe istnienie swojej knajpy.
4. Nie odniosłem wrażenia, że Gesslerowa wchodzi komuś butami w życie prywatne. Przecież ci ludzie nierzadko sami obnoszą się ze swoimi problemami osobistymi - nie trzeba być Sherlockiem Homesem, aby zauważyć, że jest konflikt między ludźmi. I nikt nie musiał czekać na przybycie Gesslerowej - trzeba było wcześniej samemu rozwiązać własne problemy.

Jest to zależne od profilu scenariusza - większość właścicieli zgadza się na wyreżyserowanie rodzinnego dramatu jeśli tylko to pomoże pomóc zakwalifikować się do programu lub brakuje jakiś oczywistych błędów które program może rozwiązać.

Następna dyskusja:

Marketing dla najlepszych firm




Wyślij zaproszenie do