konto usunięte
Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów
Danusia Kossakowska-Rydczak:
Piotrze..
Miałam na myśli coś innego..
Budowanie MARKI..i jak to robić.
Przykład ,,Kuchenne Rewolucje,, pokazuje jak tego nie robić... moim zdaniem.
tu zgodze sie w 100%
Program przeminie..a marka ,,nadszarpnięta,,...
Dla mnie marka ,,Magda Gessler,,( tak to odbieram) lepiej prezentowała się z dala od mediów..
pytanie - program zepsul marke czy marka zepsula program?
jest cala masa ludzi bedacych w swej dziedzinie niemal instytucjami ktorzy stronia od mediow i na dobre im to wychodzi. byc moze p. gessler tez nie powinna pchac sie przed kamere.
w lekkim
sekrecie..dworskim..carskim..w opiniach zagranicznych gości jej restauracji....w pewnej tajemniczości..
duzo sie mowilo o jej restauracjach. mialem mozliwosc jedzenia w nich kilkukrotnie. opinie mam dosc rozbiezna. od bardzo dobre po kompletna porazke. nigdzie jednak nie doznalem kulinarnego obajwienia, czego mozna by oczekiwac po kims kto uwaza sie za najelpszego restaruratora w tej czesci europy.
Programem ,,Kuchenne Rewolucje,, ta marka zeszła do ..czworaków.. Straciła powab..elitarności..kolejne pytanie - czy marka zeszla do czworakow czy tez zawsze tam byla przez chwile po znajomosci wdzierajac sie na salony?
...
Dobre restauracje to nie bary. Oczekujemy od nich dobrego jedzenia..wykwintnego smaku i tego ..czegoś..atmosfery..fantazji..
wg mnie na kazdym poziomie jest miejsce na mistrzostwo,czy to w barze czy w restauracji "codziennej" czy tez w takiej do ktorej idziemy na rocznice slubu.
- od mistrzowskeigo baru wymagam porzadnej porcji w dobrej cenie podanej szybko schludnie i z szybka dobra obsluga, a przede w szystkim usmiechem. wymagam miejsca gdzie z przyjemnoscia wpadne na szybki obiad/przekaske itd i nie zrujnuje kieszeni. niedociagneicia kulinarne moge wybaczyc o ile sa znikome.
- od restauracji kategorii "dobra kolacja / weekend" wymagam bardzo dobrej jakosci jedzenia, klimatu miejsca, perfekcyjnej obslugi, doskonalej znajomosci karty dan i win oraz umiejetnosci doradzenia.
- od restauracji "od swieta" wymagam rozpiesczenia podniebienia, doskonalego klimatu, niezauwazalnej obslugi, dan przy ktorych sie rozplyne i takiej atmosfery ze z zalem bede wychodzil i bardzo szybko planowal powrot.
niesety w kazdej z tych katagorii miejsc jest jak na lekarstwo. byc moze dlatego ze gdy zamawiam krwistego steka to wymagam by byl krwisty a nie wysmazony "bo kleinci tak wola", a cube libre chce miec podana bez miety i cukru "bo tak sie w warszawie robi"
Przez ten program mam wrażenie..że marka pani Magdy to straciła..
Oczywiście to moja, subiektywna opinia.
w mojej subiektywnej opini ta marka nigdy nie miala poparcia w rzeczywistosci i zawsze byla wydmuszka. i pewnie istaniaal by bardzo dlugo gdyby nie jej obnazenie w programie. oczywscie mysle marka bedzie trwac do kiedy widzowie beda sie domagac kolejnych "rewolucji"