Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
W najlepszych restauracjach świata bywa, że kelner ma własnego asystenta i to też zarabiającego nie mało. To zupełnie inna liga, niż knajpki zgłaszane do programu.
Wszystko kwestią proporcji- przecież większość tych kuchni wydawała potrawy z proszków i gotowych mrożonek ;)

Doroto..masz rację..
..dlatego moim zdaniem na programie opierającym się o tanie knajpy czy niby restauracje..pani Magda nie zbuduje marki ,,Magda Gessler,,.
Według mnie jej udział w tym programie to jej błąd marketingowy..
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Andrzej Pieniazek:
No ale markę czego? Znawcy kuchni, najlepszej "kucharki" III RP czy markę "organizatora" restauracji?

Tak , Andrzeju..moim zdaniem pani Magda chce być lepszym Bikontem..Pewnie później za tym pojawią się atrakcyjne publikacje, wydawnictwa..przewodniki tak jak to się dzieje na świecie. Najlepsze restauracje ,,biją się,, aby znaleźć się w renomowanym przewodniku światowego, znawcy kuchni.
Jednak według mnie formuła programu jest nietrafiona.
Faktycznie program schodzi do poziomu magla..Chwilowa oglądalność jest duża..ale co dalej...?
..
Andrzeju pani Magda ma na pewno talent. Podziwiałam jej kompozycje kwiatowe..florystyczne..
A propos restauracji...dobre miejsce+kapitał + dobry kucharz+ pomysł i dobry projektant wnętrz + dobra załoga (kelnerzy, pracownicy kuchni) + na początek kontakty w świecie celebrytów+ dobra kampania reklamowa..i z każdej upadającej restauracji..można zrobić ..super biznes..
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
..dlatego moim zdaniem na programie opierającym się o tanie knajpy czy niby restauracje..pani Magda nie zbuduje marki ,,Magda Gessler,,.
Według mnie jej udział w tym programie to jej błąd marketingowy..


Ale ja myślę, że to nie jest jedyny motyw działania. Gessler jest marką zbudowaną i dobrze przędącą. Restauracje zarabiają. Jeśli już, regularny występ w TV miał być dodatkowym atutem, polepszającym nie o tyle kondycję marki, co jej świadomość. Tak naprawdę wierzę, że nie tylko kasa i nie tylko reklama zwabiła kobietę, ale zwyczajnie chęć kreatywnego wyżycia.

Jak by tak rozpatrywać sprawę od wszystkich stron, to nie ma jednej odpowiedzi, czy to był dobry, czy zły krok. Samej Gesslerowej trochę pomogło, trochę zaszkodziło. Knajpom też.
Adam Gessler w jednym z wywiadów powiedział, że podawanie ludziom potraw, czyli tego co będą wchłaniać ich organizmy, to bardzo odpowiedzialne zajęcie. Zgadzam się z tym w 100%. Sama organizuję teraz ambitną gastronomię. Widzę ile w tym trudu, żeby znaleźć renomowanych kucharzy i znawców danej kuchni. Jest bardzo dużo przekłamań. Sama szukam raczej wśród oryginalnych podań zawartych w starodrukach i poszukuję kogoś kto to będzie weryfikował. To trochę detektywistyczne zajęcie, ale nie mogłabym podawać ludziom takich rzeczy, które podawali właściciele tych knajp. W kilku z nich niestety jadłam. Niezależnie od wszystkiego, ktoś musi takim ludziom powiedzieć, że gastronomia, to nie tylko liczenie kasy z całego dnia. Istnieje ten drugi świat gastronomii- ten w którym liczy się jakość potraw, ale też zwyczajnie takie prostolinijne dbanie o osobę, która to zje. O jej nastrój i dobre samopoczucie w lokalu.
Abstrahując nawet od metod, tak czy siak ktoś takim, czy innym środkiem powinien uświadamiać, że nie będzie przeboju, z mrożonego kotleta na plastiku.

ps: no chyba, że imperialistycznie zapcha się franczyzami swojej sieci połowę rynku, jak McDonalds ;)Dorota S. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 12:01

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Sam nie grzeszysz kulturą.
To jest poziom dyskusji, przy którym nie mam zamiaru jej kontynuować.

Doroto - chwalisz sie ze skopalas zula i dalas mu nauczke a potem zarzucasz komus ze jest niekulturalny stweirdzajac ze szkoda ze ci nie oddal? wybacz ale to czysta hipokryzja

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Agnieszka Iwanowska:
Może przez to zdanie. Ale faktycznie to Ty najbardziej rzucasz mięsem, nie masz żadnego szacunku do rozmówcy i do tego widać, że nie wiesz, jak powinno się zwracać do KOBIET i o nich mówić. To zwyczajnie obrzydliwe, co tu prezentujesz.

mozesz mi wskazac - najlepiej cytatem w ktorych momentach "rzucam miesem"?
jaka jest roznica pomiedzy zwracaniem sie do kobieta a do mezczyzn? czy to ze jest sie kobieta uprawnia do bycia chamskim i wymaga zwracania sie z szacunkiem? rozumiem ze skoro dorota skopala bogu ducha winnego faceta i chwali sie tym na forum to oznacza to ze nalezy temu przyklasnac? obrzydliwym nazywasz potepienie takiego podejscia? gratuluje.
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:

regularny występ w TV miał być
dodatkowym atutem, polepszającym nie o tyle kondycję marki, co jej świadomość.

..i to jest moim zdaniem temat do dyskusji.
Czy udział w takim programie buduje markę..czy ją tylko wykorzystuje ?
..
Na temat restauracji i restauratorów, którzy biorą udział w tym programie, nie wypowiadam się, gdyż uważam, że są tylko tłem (i statystami pracownicy) dla scenariusza programu...
..
Według mnie taka formuła programu wykorzystuje markę i właściciela marki. Chwilowa, wysoka oglądalność ściąga reklamodawców, a co za tym idzie zyski z reklam .. do nadawcy programu.
Po ,,zdjęciu,, programu co zostanie ? ..widok wyrzucanych patelni..garów..i przerażonych pracowników ?
Na tym nie da sie zbudować marki..
Doroto miałam okazję (krótko) współpracować z panem Adamem..To prawdziwy artysta-show-man..
To człowiek z korzeniami teatralnymi. Swego czasu miał nawet ciekawy pomysł..aby na deskach (dosłownie) znanego teatru zrobić..restaurację..
Według mnie był to szalony..ale dobry (biznesowo) pomysł..Danusia Kossakowska-Rydczak edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 12:15

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Tak , Andrzeju..moim zdaniem pani Magda chce być lepszym Bikontem..Pewnie później za tym pojawią się atrakcyjne publikacje, wydawnictwa..przewodniki tak jak to się dzieje na świecie. Najlepsze restauracje ,,biją się,, aby znaleźć się w renomowanym przewodniku światowego, znawcy kuchni.


pani Gessler nie bedzie lepszym Bikontem bo nie ma nawet polowy tej wiedzy nie mowiac juz o sposobie wyrazania sie. moze co najwyzej zostac bohaterka big brothera. watpie by najlepsze restauracje bily sie o znalezienie w jej przewodniku. Jest w naszym kraju wiellu znawcow kuchni ktorzy takowy przewodnik mogli by wydac i bylby swietna pozycja na polce, ale pani gessler do takich nie nalezy.
Jednak według mnie formuła programu jest nietrafiona.
Faktycznie program schodzi do poziomu magla..Chwilowa oglądalność jest duża..ale co dalej...?

ogladalnosc jest duza dzieki rownaniu z blotem zalogi. z czasem sie znudzi. polskim ramseyem pani gessler nie bedzie podobnie jak zespol jarzebina nie bedzie polska shakira.
A propos restauracji...dobre miejsce+kapitał + dobry kucharz+ pomysł i dobry projektant wnętrz + dobra załoga (kelnerzy, pracownicy kuchni) + na początek kontakty w świecie celebrytów+ dobra kampania reklamowa..i z każdej upadającej restauracji..można zrobić ..super biznes..

w polsce do niedawna wystarczylo nie truc za bardzo i byc w dobrym miejscu. niestety. na szczescie swiadomosc ludzi powoli bo powoli ale jednak sie zmienia i zaczynaja deceniac dobre i dobrze podane jedzenie. jeszcze troche czasu potrzeba ale mam nadizeje ze dojdziemy do etapu w ktorym walczyc sie bedzie jakoscia a nie tylko cena.
z zupelnej ciekawosci zastanawiam sie ile z osob dyskutujacych - szczegolnie tych broniacych pani gessler prowadzilo restauracje lub w ogole stalo po drugiej stronie baru (nie mam na mysli nalewania piwa choc i to w wielu wypadkach wystarczy na rozsadne spojrzenie). ewentualnie ile z wypowiadajacych sie osob mialo do czynienia z budowaniem wizerunku lokalu od podstaw lub z jego zmiana.
bo nagle moze okazac sie ze mamy tutaj samych fachowcow teoretykow, ktorzy jak z reguly sa mocni w internetowych przepychankach

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
W najlepszych restauracjach świata bywa, że kelner ma własnego asystenta i to też zarabiającego nie mało. To zupełnie inna liga, niż knajpki zgłaszane do programu.

dziwnym trafem oprocz znawcy broni, psychologii mamy dodatkowo do czynienia ze znawca najlepszych restauracji. klekajcie narody.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
W najlepszych restauracjach świata, które z reguły znajdują się przy najwyższej klasy hotelach świata..są procedury..przepisy..chociażby HACCP..i tam się tego przestrzega..dokładnie..

nie potrzeba do tego najlepszych knajp swiata - kazda przyzwoita nie wpusci na zaplecze obslugi ktora nei spelnia wymogow bhp. i nie chodzi tu o jakies kontrole tylko o fakt ze managerowi a tym samym i knajpie nie kalkuluje sie wlos w zupie czy tipsy w ziemniakach.
z takiego samego powodu nie oplaca sie serwowanie resztek pod koniec dnia czy podawanie nieswiezych potraw. to numer jednorazowy ktory nie sluzy budowaniu marki i ktory moze zepsuc budowana przez wiele lat dobra opinie.
Myślę, że pani Magda stan zdrowia potwierdzony ma..jednak atrakcyjny wygląd..fajna fryzura, modne ciuszki..czy ciekawa (obfita) biżuteria..to po prostu wymyślony scenariusz ....soup opery ?

tyle tylko ze dizeki temu program jest sztuczny do granic mozliwosci - bo z zalozenia lamie reguly obowiazujace w kuchni

Na Polsacie 4 jest program z najlepszymi kucharzami świata..prowadzącymi konkurs dla amatorów w temacie gotowania. Program trzyma w napięciu i faktycznie coś można z niego ciekawego się dowiedzieć.

kojarze - widzialem 2 czy 3 odcinki - rewelacja.

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:
z zupelnej ciekawosci zastanawiam sie ile z osob dyskutujacych - szczegolnie tych broniacych pani gessler prowadzilo restauracje lub w ogole stalo po drugiej stronie baru (nie mam na mysli nalewania piwa choc i to w wielu wypadkach wystarczy na rozsadne spojrzenie). ewentualnie ile z wypowiadajacych sie osob mialo do czynienia z budowaniem wizerunku lokalu od podstaw lub z jego zmiana.

No ja na przykład miałem, poczynając od "młodszego kucharza" w Londynie w czasach studenckich, w topowej restauracji (mieli chyba gwiazdkę) poprzez wielu znajomych, którzy knajpy mają albo mieli i upadły. Za wielkiego eksperta się jednak nie uważam, wystarczy może na to ażeby pani Gessler za wysokich not nie wystawić. Tak jak Danusia powiedziała, kobieta zna się trochę na dekoracji, która też jest ważna ale nie najważniejsza. Widzę własnie, że Lemongrass na Alejach Ujazdowskich chyba zwinął manatki?
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:
tyle tylko ze dizeki temu program jest sztuczny do granic mozliwosci - bo z zalozenia lamie reguly obowiazujace w kuchni

Piotrze..
Nie chciałabym tu ,,atakować,, konkretnej osoby, która chce budować swoją markę..posługując się ..sobą..i swoim udziałem w konkretnym programie.
Raczej interesuje mnie..jak ostrożnie dobierać programy np. telewizyjne..aby tej marki sobie nie zepsuć..
Nie wszystko złoto..co się świeci..
..
Tak, dla fachowców w tej dziedzinie..program aż roi się od podstawowych błędów..(i to nie tylko po stronie odmienianych restauracji).
..
Chyba, że założeniem jest tak jak napisałam..wyprodukowanie i pokazanie soup-opery..a udział gwiazdy..ma to tylko ułatwić..
Jednak w takim układzie..gwiazda nie jest gwiazdą..tylko aktorem..grającym rolę.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Nie chciałabym tu ,,atakować,, konkretnej osoby, która chce budować swoją markę..posługując się ..sobą..i swoim udziałem w konkretnym programie.

wiadomo ze kazda osoba prowadzaca program w jakis sposob sie promuje. jest to zupelnie naturalne. pytanie czy promuje sie swoja wiedza i klasa czy tylko sie promuje
Raczej interesuje mnie..jak ostrożnie dobierać programy np. telewizyjne..aby tej marki sobie nie zepsuć..

jak dla mnie prowadzacy powinien miec cos do powiedzenia odnosnie prowazdzonego programu anie slepo odgrywac w nim role. kwestua tylko tego czy prowadzacy majac cos do powiedzenia reprezentuje soba cokolwiek i to cokolwiek jest warte uwagi.
Nie wszystko złoto..co się świeci..
a nie kazdy chlop z widlami to posejdon :)

Tak, dla fachowców w tej dziedzinie..program aż roi się od podstawowych błędów..(i to nie tylko po stronie odmienianych restauracji).

Widzisz .. ja jestem wychowany wg starych zasad i jakos zawze uwazalem ze tego typu programy powinny zawierac jakas wartosc edukacyjna. podobnie jak tzw celebryta powinien byc postacia godna nasladowania i w tego typu programach dysponowac ogromna niepodwazalna wiedza na dany temat, a nie jedynie plywac po temacie niczym oka tluszczu po dobrym rosole. przy merytorycznych bledach osmiesza sie zarowno prowadzacy jak i autorzy programu.
Chyba, że założeniem jest tak jak napisałam..wyprodukowanie i pokazanie soup-opery..a udział gwiazdy..ma to tylko ułatwić..
Jednak w takim układzie..gwiazda nie jest gwiazdą..tylko aktorem..grającym rolę.

na zajeciach z matematyki pod takimi stweirdzeniami pisalo sie CBDU.
Paweł Budrewicz

Paweł Budrewicz wizja + działanie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr Fajfer:
mozesz mi wskazac - najlepiej cytatem w ktorych momentach "rzucam miesem"?

Chętnie wyręczę "wywołaną do tablicy":
Piotr F.:
nie... po prostu awersja na internetowe pierdolenie glupot
To było skierowane do Doroty Strzelczyk w odpowiedzi na jej posta, w którym zwróciła uwagę na agresję twojej wypowiedzi (w której żałowałeś, że dziewczyna nie została pobita). Wiem, wiem - pewnie sam wolałbyś jej przykopać, ale - jak wynika z wypowiedzi Doroty - mogłaby oddać, więc byłoby przykro dostać od babki po twarzy. Ale tak na odległość można być "twardzielem", prawda?
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:
jak dla mnie prowadzacy powinien miec cos do powiedzenia odnosnie prowazdzonego programu anie slepo odgrywac w nim role. kwestua tylko tego czy prowadzacy majac cos do powiedzenia reprezentuje soba cokolwiek i to cokolwiek jest warte uwagi.

Piotrze..
Miałam na myśli coś innego..
Budowanie MARKI..i jak to robić.
Przykład ,,Kuchenne Rewolucje,, pokazuje jak tego nie robić... moim zdaniem.
Program przeminie..a marka ,,nadszarpnięta,,...
Dla mnie marka ,,Magda Gessler,,( tak to odbieram) lepiej prezentowała się z dala od mediów..w lekkim sekrecie..dworskim..carskim..w opiniach zagranicznych gości jej restauracji....w pewnej tajemniczości..
Programem ,,Kuchenne Rewolucje,, ta marka zeszła do ..czworaków.. Straciła powab..elitarności..
...
Dobre restauracje to nie bary. Oczekujemy od nich dobrego jedzenia..wykwintnego smaku i tego ..czegoś..atmosfery..fantazji..
Przez ten program mam wrażenie..że marka pani Magdy to straciła..
Oczywiście to moja, subiektywna opinia.Danusia Kossakowska-Rydczak edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 14:18
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Problem w tym, że dyskusja z osobą, która przekręca słowa, manipuluje, używa demagogii, nieżyczliwej interpretacji sensu zdań i agresji nie jest ani przyjemna, ani ciekawa, ani do niczego nie prowadzi.

Nie chce mi się zagłębiać w głęboką polemikę, z uwagi na zupełny brak jej sensu. Podam jedynie za przykłady:
Dorota S.:
Danusia Kossakowska-Rydczak:
W najlepszych restauracjach świata, które z reguły znajdują się przy najwyższej klasy hotelach świata..są procedury..przepisy..chociażby HACCP..i tam się tego przestrzega..dokładnie.

moja odpowiedź:
Dorota S.:
W najlepszych restauracjach świata bywa, że kelner ma własnego asystenta i to też zarabiającego nie mało. To zupełnie inna liga, niż knajpki zgłaszane do programu.
Poza faktem, że interesuje się biznesem gastronomicznym od lat i swoimi działaniami próbuję zarobić na możliwość stworzenia porządnej marki, to mam znajomych tu i tam. Między innymi kolega, z którym planuję spółkę pracuje w tym momencie w najbardziej topowej restauracji Chińskiej w Londynie. Opisując mi jej strukturę biznesową, opowiadał, o tym, jak każdy kelner ma przydzielonych DWÓCH asystentów, żeby w razie jakichkolwiek problemów, gość był pewien, że zamówienie zawsze zostanie przyjęte bez żadnych zgrzytów, zawsze dostanie potrawę na czas i zawsze w odpowiedniej formie i temperaturze. A każdy z asystentów kelnera zarabia sam tyle, ile kelner w topowej restauracji w Polsce.
Piotr F.:
dziwnym trafem oprocz znawcy broni, psychologii mamy dodatkowo do czynienia ze znawca najlepszych restauracji. klekajcie narody.
Interesuje mnie też mechanika i motoryzacja. Byłam dziennikarzem motoryzacyjnym. I lubię się zagłębiać w tematy, które mnie pasjonują.
Nie napisałam, że jestem znawcą z tych wszystkich dziedzin, choć jako osoba, która się tym wszystkim interesuje i zapoznaje organoleptycznie, swoje na pewno już wiem. I nie interesuje mnie zwyczaj zakorzeniony w tym kraju, według którego głupio przyznawać się do swojej wiedzy. Czerpię z życia garściami i głupie konwenanse mnie nie zatrzymują. I wielowątkowość u innych ludzi również bardzo cenię. To kwestia osobowości. I naprawdę...jeśli miałabym się wstydzić, że coś znam, lub rozumiem, to chyba by musieli mi mózg wymienić. Nie ja. Ja cenię ludzi którzy coś potrafią i nie mam we krwi ochoty degradowania zdania takiego człowieka.

...
Dorota S.:
Co do żula...Żula, który mi kiedyś nadskakiwał postraszyłam kopniakiem.

Nie piszę tu o tym, że komuś zrobiłam krzywdę, czy w ogóle faktycznie kopnęłam. Można zrobić ruch, który odstarszy i o to mi chodziło. A żul był agresywny i innego wyjścia nie miałam.

Doroto - chwalisz sie ze skopalas zula i dalas mu nauczke a potem zarzucasz komus ze jest niekulturalny stweirdzajac ze szkoda ze ci nie oddal? wybacz ale to czysta hipokryzja
To co uprawiasz na tych przykładach to demagogia. I nie mam ochoty marnować popołudnia na dyskusję o tym, tworząc krwiożerczą prywatę.
Nie piszę też tego tylko dlatego, że ta demagogia bije we mnie. Mnie uderzyła agresywność, z jaką podejmujesz dyskusję niemal z każdym. I to przekręcanie sensu...
Pewna kobieta spuentowała swoją wypowiedź wierszem. Takiej użyła formy i chwała jej za to. Nawet to było punktem zapalnym, żebyś się na niej wyżył i poużywał sposobów zdegradowania forumowicza.

Inteligentna dyskusja na poziomie opiera się na życzliwym sposobie interpretacji interlokutora. Inna...dla mnie nie ma żadnego sensu.
Nie polemizuj już ze mną. Nie odpisując nie mogę obronić swojej racji - a raczej nawet nie racji, bo o rację się mi nie rozchodzi, tylko prawa do własnej indywidualnej opinii, która nie zostanie zbezczeszczona agresywną i fałszywą interpretacją.
A z kolei odpisywać na te brednie nie chcę. Lubię rozmowę na poziomie.Dorota S. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 14:55
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Inteligentna dyskusja na poziomie opiera się na życzliwym sposobie interpretacji interlokutora.

Doroto,
Zrobiłaś wiwisekcję wielu wypowiedzi..i z niej nic nie wynika..
W biznesie i w budowaniu marki nie chodzi o życzliwość..tylko o profesjonalizm..Danusia Kossakowska-Rydczak edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 14:56
Kazimierz A.

Kazimierz A. artysta rzeżbiarz

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Arkadiusz Nowiński:
Czy to jest antyreklama?

A.

Arkadiuszu..
Ten program nie ma służyć rewolucyjnie przerabianym restauracjom..tylko ma służyć budowie marki..Magda Gessler.. i oglądalności programu TVN-u.
..i służy..restauracje są tylko ..wypełniaczami..(właściciele z jakichś powodów pewnie finansowych sami się na to godzą).
Gorzej..że godzą się na to pracownicy..wyrzucani kucharze..opierd....e..kelnerki..managerki.itd..itd..
Program ma świetną oglądalność (ja też zerknę czasami)..bo ludzie lubią patrzeć jak innych miesza się z ..błotem..a gwiazda tego programu to robi...dla dobra restauracji i restauratora..dlatego ponoć etycznie jej to wolno.
Pytanie czy marka ..Magda Gessler..istnieje i czy jest prawdziwa..? I czy rzeczywiście jest świetna w tym co robi ?
Ja na ten temat mam swoją , prywatną opinię. W 1990 r po powrocie z USA z dnia na dzień zostałam managerem restauracji Senatorska ( w Ogrodzie Saskim) braci Gessler (Adam, Piotr). Nie miałam o gastronomii zielonego pojęcia..cały czas improwizowałam..posiłkując się wiedzą męża (specjalisty w tym temacie). Madzia (wtedy) wiedziała, że jestem zielona jak..szczypiorek..Ona zaproponowała mi to stanowisko. Ta przygoda trwała kilka miesięcy. Ja odeszłam z własnej woli..bo dwie gwiazdy w jednej restauracji to za dużo (mam w charakterze skłonność do ,,gwiazdowania,, ha..ha).. gwiazdą została Madzia..nie ja..ha, trudno.
Co by nie powiedzieć ..pani Magda wyobraźnię ma..i show-menką jest z urodzenia..
..
a restauracje i wyższa gastronomia..to po prostu..SHOW..moi drodzy..nic więcej..po za naprawdę dobrym kucharzem (pani Magda miała szczęście do dobrych..polskich kucharzy)..
Ja bardziej cenię program'" Ewa gotuje "jest to jedyna Miss Polonia ,która do czegoś doszła nie tylko dzięki urodzie ,ale przede wszystkim własnej pracy i inteligencji- jeśli chodzi o Gesler ,sam kupiłem opasłe tomisko kuchni żydowskej i już krypto reklamowych wypocin TVN nie muszę oglądać.
Dorota S.

Dorota S. UPDATE w profilu :)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danuta-
Tylko, że ja w kontekście sposobu z jakim się dyskutuje na forum. O to mi chodzi. Nie o kontekst działania biznesowego. To inna para kaloszy. Zaczęłam od zauważenia, że Ci, którzy tu się wypowiadają o kulturze Gesslerowej,sami rozmawiają ze sporym współczynnikiem nieżyczliwości i agresji. Ciekawa sprawa...to fakt. Jak zresztą zauważyło jeszcze kilka osób.
Danuta- mi chodzi o to, żeby rozmawiać w sposób cywilizowany. Bo inaczej...inaczej zwyczajnie się nie da ;)
A z mojej wypowiedzi wynika potwierdzenie tezy, że się nie da. Nie da się, jesli ktoś mówi "A", a ktoś dorabia sobie do tego "B i C" i odwołuje się do imputowanego przez siebie "Z" ;)Dorota S. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 15:06

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Budrewicz:

Chętnie wyręczę "wywołaną do tablicy":

prosze bardzo tylko przeczytaj najpierw posty ze zrozumieniem bo to co zrobiles ponizej jest ewidentnym odwracaniem kota ogonem i bajkopisarstwem na poziomie braci Grimm.
To było skierowane do Doroty Strzelczyk w odpowiedzi na jej posta, w którym zwróciła uwagę na agresję twojej wypowiedzi (w której żałowałeś, że dziewczyna nie została pobita).

czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj, a jak nie potrafisz zrozumiec tego co napisane to popros by ktos przetlumaczyl. nigdzie nie napisalem ze zaluje ze nie zostala pobita. jestem zatwardzialym pacyfista i mimo posiadanych umiejetnosci uzycie sily uwazam za ostatecznosc. nawiazanie fizycznej konfrontacji jest oznaka utracenia kontroli i slabosci - czego pani Dorota jako adeptka sztuk walki powinna sie nauczyc w pierwszej kolejnosci. skoro sie nie nauczula i tak byla zafascynowana kopaniem zula oznacza to jedynie ze nie uwazala na zajeciach. co innego w systemach walki gdzie wazny jest efekt a nie filozofia. ale i tam w porzadnych szkolach wklada sie do glowy ze najlepszym rozwaizaniem jest unikniecie konfrontacji, a dopiero w przypadku jej zaistnienia wymaga sie maksymalnej skutecznosci.
jesli bys doczytal to napisalem ze szkoda iz kopniety nie oddal - bo moze wtedy tanim kosztem trafiloby do autorki to ze ludzi sie nie kopie. a juz na pewno nie podaje kopania drugiego czlowieka jako przyklad kultury zachowania (ciekawe - jako prawnik nie zareagowales na jawne naruszenie czyjejs cielesnosci, ale w obronie chwalacej sie tym bialoglowy ruszyles niczym rycerz na koniu. wyjatkowo wybiorcze poczucie sprawiedliwosci prezentujesz)
a przede wszystim autorka powinnna sie nauczyc ze doprowadzajac do konforntacji nawet z miejskim zulem moze sie okazac ze ma sie do czynienia z ulicznym mordolejem ktory zna wiecej brudnych chwytow niz atakujaca ma lat i cala wiedza o sztukach walki pojdzie sie kochac w konfrontacji z kastetem tulipanem czy nozem. oszczedzi to pozniej wiele placzu i bycia madrym po struganiu z siebie bohaterki.
Wiem, wiem - pewnie sam wolałbyś jej przykopać, ale - jak wynika z wypowiedzi Doroty - mogłaby oddać, więc byłoby przykro dostać od babki po twarzy. Ale tak na odległość można być "twardzielem", prawda?

a tu juz zupelnie poplynales w literature science-fiction. sam sobie to dopowiedziales czy ktos ci to napisal? a moze opisales wlasne marzenia? bo nie widzialem bym napisal chocby jedno slowo z powyzszych twoich. nie grozilem nie wyzywalem nie sugerowalem zadnych rekoczynow (bo nawet by mi to przez mysl nie przeszlo) - ty natomiast zupelnie nie rozumiem JAKIM PRAWEM usilujesz mi to wmowic podniecajac sie sytuacja jak chlopak przez pierwsza randka. z tego co masz napisane w profilu jestes prawnikiem a stosujesz klasyczne pomowienie. malo profesjonalnie i bardzo nieladnie.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dorota S.:
Nie odpisując nie mogę obronić swojej racji - a raczej nawet nie racji, bo o rację się mi nie rozchodzi

mysle ze to mogloby byc podsumowaniem calej dyskusji z Toba.

tylko prawa do własnej indywidualnej opinii, która
nie zostanie zbezczeszczona agresywną i fałszywą interpretacją.
A z kolei odpisywać na te brednie nie chcę. Lubię rozmowę na poziomie.

faktycznie - pseudowyklad z filozofii sztuk walki w temacie o gotowaniu to zaiste wyjatkowo w temacie i bardzo trafione interpretacyjnie. wceilas sie w dyskusje ktora sobie trwala od dluzszego czasu i w ktorej nikt nie mial do nikogo pretensji prezentujac wlasne opinie. nie napisales NIC, ABSOLUTNIE NIC w temacie dyskusji ale wlanelas 2 wyklady na temat psychoanalizy i filozofii sztuk walki a potem pochwalilas sie kopaniem (przepraszam proba kopania) jakiego bogu ducha winnego czlowieka dajac to jako przykald skutecznych i kulturalnych rozwaizan.

i ty piszesz o agresji i rozmowie na poziomie? rotfl.

wrocmy lepiej do tematu watku - chcesz sie wypowiedziec na temat pani gessler w kontekscie budowania marki to to zrob. ale nie plyn w kierunkach psychofilozoficznych bo jak widac nie dzialaPiotr F. edytował(a) ten post dnia 11.06.12 o godzinie 16:15

Następna dyskusja:

Marketing dla najlepszych firm




Wyślij zaproszenie do