Marta C.

Marta C. Radca prawny -
Doradca Podatkowy,
Kancelaria LEX-TAX

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

ja tylko jednego nie rozumiem
przecież restauratorzy doskonale wiedzą, kiedy"wpadnie" z wizytą Pani MG.
Wiedzą od tygodni.
Lokalna prasa też obnosi to na swoich stronach, portalach
to dlaczego do jasnej.... nie posprzątają ???

smak smakiem
ale taki syf ??

dla mnie zupełnie niezrozumiałe podejście
tym bardziej, że wszyscy wiedzą, jak ona sprawdza i jak się czepia każdego brudu...
a potem wstyd na całą Polskę
Paweł Ostrowski

Paweł Ostrowski Ambient / Event

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Oj chyba nie rozumiesz najprostszej zasady. Po co ma przyjeżdżać MG do zadbanej i czystej restauracji? To jest show! MG musi pokazać w programie, że doprowadziła ruinę do porządku.

Tak samo jest z innymi programami od zawsze. Na to naciąga się ludzi w zajawkach żeby oglądalność rosła. Awantury, bałagan itp. i zaraz miliony zasiadają przed TV.

Proste jak konstrukcja cepa.
Łukasz Buszka

Łukasz Buszka www.dadadesign.pl
projektuje,
fotografuje,
podróżuje, gotuje

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dzieki tym programom ja unikam restauracji pani Gessler.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Łukasz Buszka:
Dzieki tym programom ja unikam restauracji pani Gessler.

Dzięki tym programom ja unikam telewizji. :D
Paweł Ostrowski

Paweł Ostrowski Ambient / Event

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dariusz G.:
Łukasz Buszka:
Dzieki tym programom ja unikam restauracji pani Gessler.

Dzięki tym programom ja unikam telewizji. :D

Ja też nie polubiłem MG i nie zamierzam chodzić do jej restauracji pomimo, iż jedzenie mają świetne.
Jednak meczyk w TV to podstawa:)
Ewentualnie programy Discovery, Animal Planet, History...
Reszta mogłaby nie istnieć :)
Paweł Ostrowski

Paweł Ostrowski Ambient / Event

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Bardzo Was przepraszam, ale jedzenie mi się kojarzy z pewnym filmikiem który po prostu uwielbiam.
Przepraszam za niecenzuralne słowa w tym filmie, ale muszę to wkleić :)

http://www.youtube.com/watch?v=bRjaN2VD4Ak&feature=rel...
Arkadiusz Nowiński

Arkadiusz Nowiński Business English

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł Ostrowski:
Oj chyba nie rozumiesz najprostszej zasady. Po co ma przyjeżdżać MG do zadbanej i czystej restauracji? To jest show! MG musi pokazać w programie, że doprowadziła ruinę do porządku.

Tak samo jest z innymi programami od zawsze. Na to naciąga się ludzi w zajawkach żeby oglądalność rosła. Awantury, bałagan itp. i zaraz miliony zasiadają przed TV.

Proste jak konstrukcja cepa.

Telewizja i show rządzą się swoimi prawami, ale paskudne wrażenie pozostaje. Dlatego zastanawiam się czy nie jest to jakaś antyreklama.

Paweł L.

Wypowiedzi autora zostały ukryte. Pokaż autora
Arkadiusz Nowiński

Arkadiusz Nowiński Business English

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:
Arkadiusz Nowiński: większość tych restauracji to jedno wielkie szambo.

byles kiedys na zapleczy np wloskiej czy hiszpanskiej knajpy? albo probowales cos zjesc ze straganu w maroko?

Na zapleczu nie byłem, ale byłem w restauracjach. Tylko, że tam jest dużo ludzi i w Hiszpanii na przykład w dobrych knajpach na podłodze leży mnóstwo papierowych, pomiętych chusteczek, które klienci rzucają na znak pochwały. Im więcej chusteczek leży na podłodze, tym lepiej. U nas za to są pustki i w sumie nic dziwnego, że restauratorzy "oszczędzają" jedzenie, mrożąc je i trzymając do momentu bliskiego zaśmierdnięcia. Ja to wszystko wiem, ale po tych programach wiem to jeszcze lepiej :(

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Paweł L.:
Szkodliwe jest to, że nie mają pojęcia o higienie osobistej, przechowywaniu żywności, higienie w kuchni i lokalu (kucharze, kelnerzy) i samym gotowaniu - to jest wprost przerażające !!!

A w kwestii higieny osobistej, to proponuję prosty eksperyment poznawczy - odwiedzić dowolny wucet w dowolnej galerii handlowej i zobaczyć ilu użytkowników myje ręce po skorzystaniu z publicznego kibla. Zwykle jest to jeden na czterech, pięciu. W damskim podobno nie lepiej. Więc co się dziwić, że brud i smród dominuje. :)
Marcin Ł.

Marcin Ł. promo-group.pl

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Dawno temu miałem okazję pracować w restauracji przy renomowanym hotelu. Klientów obsługiwano do północy. Posiłki były przygotowywane max. do 23:00. Każde zamówienie przychodzące po 23:00 składało się z ładnie ułożonych resztek i zlewek. :-) Pracowałem tam kilka miesięcy. Klienci byli zadowoleni. Napiwki były bardzo często. Nigdy nie było żadnych reklamacji itp. W czasie kontroli zawsze były wysokie oceny.
Łukasz K.

Łukasz K. Analysis, Investment

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Po tym jak się dowiedziałem, że filmy "dokumentalne" z akcji Rutkowskiego "Detektyw", to były tak naprawdę wyreżyserowane DOCU SOAP , to teraz nie popełni się wielkiego błędu, gdy założymy, że każdy z "dokumentalnych" programów tvn-owskich jest ładnie wyreżyserowaną, dokumentalną maskaradą. Tak naprawdę, przy dłuższym zastanowieniu się, nie ma możliwości, by program był ciekawy, zaskakujący, intrygujący, bez jakiejkolwiek ingerencji reżyserskiej. Tyczy się to także "Rozmów w toku",do których wynajmowani są uczestnicy-aktorzy przez jedną z krakowskich agencji zajmujących się impresariatem.
Piotr Barszczewski

Piotr Barszczewski właściciel firmy
EMMU B2B Bank Polska
- Usługi dla
biznes...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

A zwłaszcza ostatnie ich produkcja "Ukryta prawda". Prawie Sztyrlic. Te przemyślenia ..... Co za dno.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Marcin Ł.: Każde zamówienie przychodzące po 23:00 składało się z ładnie ułożonych resztek i zlewek. :-)

ja jakis dziwny jestem ... paracowalem w paru lokalach w ktorych przestrzegalo sie zarowno zasad higieny jak i jakosci produktow, prowadzilem wlasny lokal w ktorym nie zdarzylo sie by Klient dostal resztki... takie numery sie najnormlaniej w swiecie nie kalkuluja. trzeba tylko miec karte na miare mozliwosci - w knajpach w hiszpanii karta potrafi miec jedna strone, u nas w karcie 50 dan to standard. oczywiste jest ze nie ma rotacji produktow. mrozenie produktow nie jest problemem - kwestia jakosci tego mrozenia - glebokie mrozenie zachowuje wszystkie wartosci smakowe i odzywcze, zamrazarki do takowego wcale nie da jakos super kosztowne.
wracajac do programu - jak dla mnie kuchenne rewolicje sa farsa i drwina ze sztuki kulinarnej, z prowadzaca na czele
Igor Downar-Zapolski

Igor Downar-Zapolski
marketing/reklama/pr
/www

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Piotr F.:
owszem - sanepid to instytucja sama w sobie i powinno sie ja zaorac i postawic na nowo. tyle tylko ze program sluszy tylko jednej rzeczy - wypromowaniu pakudnej chamskiej baby ktora ma niewielkie pojecie o gotowaniu i zachowaniu w kuchni - jak widzialem jak trzesie klakami nad zupa to nawet nie chcialem myslec ile z tych wlosow znalazlo sie w potrawie.
co do jej wiedzy - wystarczy dobrze przyjrzec sie programowi by dojrzec pozerstwo.
co do fachowosci - jakos nie ufam osobie ktora pare lat temu nie widziala roznicy czy do salatki greckiej dodaje fete czy twarozek wiejski i reklamacje przyjela z wielkim fochem. byc moze od tego czasu cokolwiek sie nauczyla ale jakos mojego zaufania nie zdobedzie.

No proszę - a jednak możemy się czasem zgodzić ;) Zgadzam się w całej rozciągłości. I zapewne zgodzi się każdy, kto kiedykolwiek miał z tą "panią" jakąkolwiek styczność albo robił coś w środowisku gastronomiczno-rozrywkowym.

Nawet nazwisko ma nie swoje, bo po prostu bezczelnie jedzie na marce jednych z najbardziej znanych warszawskich restauratorów. Rodzinie Gesslerów w gotowaniu do pięt nie dorasta, jedyne co potrafi zrobić, to chamskie show dla ciemnego ludu. 99% jej kariery to układy i koneksje towarzyskie, a gdyby nie chodziła tu i tam z niektórymi panami, to pewnie nie osiągnęłaby nawet 5% tego, co teraz ma...

A ostatnio przeczytałem gdzieś, że "TVP zrobiło program ściągnięty z "Kuchennych rewolucji" i nawet znaleźli prowadzącego, który też nazywa się Gessler". Myślałem, że się z rozpaczy nad ludzką głupotą powieszę.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

TEN PROGRAM POWSTAŁ ABY SPRZEDAWAĆ REKLAMY.

Dlatego też jego konwencja jest tak przemyślana, abyśmy się tu teraz oburzali, pisali o nim, bo wtedy ceny reklamy rosną...

Nie mogą przecież wybrać świetnej restauracji gdzie wszystko lata jak w zegarku, muszą wybrać sensację - musimy zobaczyć syf w kuchni, płaczącego właściciela łączącego koniec z końcem, a najlepiej żeby na szafce znaleziono martwego szczura!

Ludzie uwielbiają "tanią" sensację i tak już, niestety, pozostanie.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Igor Downar-Zapolski:
Nawet nazwisko ma nie swoje, bo po prostu bezczelnie jedzie na marce jednych z najbardziej znanych warszawskich restauratorów.

A cóż Tobie to przeszkadza? Twoje to jest nazwisko? Nie, więc o co kaman?
Rodzinie Gesslerów w gotowaniu do pięt nie dorasta, jedyne co potrafi zrobić, to chamskie show dla ciemnego ludu. 99% jej kariery to układy i koneksje towarzyskie, a gdyby nie chodziła tu i tam z niektórymi panami, to pewnie nie osiągnęłaby nawet 5% tego, co teraz ma...

Hmm podpada pod szkalowanie i naruszenia dobrego imienia czy jeszcze nie?

I od razu wyjaśniam: lotto mi kuchnia pani MG.Chodzi o elementarne zasady SV dyskusji, które chyba Ci są obce.
Igor Downar-Zapolski

Igor Downar-Zapolski
marketing/reklama/pr
/www

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Jolanta Anna I.:
Igor Downar-Zapolski:
Nawet nazwisko ma nie swoje, bo po prostu bezczelnie jedzie na marce jednych z najbardziej znanych warszawskich restauratorów.

A cóż Tobie to przeszkadza? Twoje to jest nazwisko? Nie, więc o co kaman?

A cóż Tobie przeszkadza, że stwierdziłem ten fakt?
Jolanta Anna I.:
I od razu wyjaśniam: lotto mi kuchnia pani MG.Chodzi o elementarne zasady SV dyskusji, które chyba Ci są obce.

A są jakieś elementarne zasady prowadzenia programów telewizyjnych, i nie wciskania kitu oglądającym?Igor Downar-Zapolski edytował(a) ten post dnia 27.03.12 o godzinie 15:24
Dorota Naumienko

Dorota Naumienko New Business
Manager, Digital
Story

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Za czy przeciw, każdy z Was widział przynajmniej odcinek... Z resztą sam fakt, że toczy się ta dyskusja oznacza, że program w takiej formule, z taką a nie inną prowadzącą się sprawdza, a koniec końców właśnie o to chodziło :)
Szymon R.

Szymon R. Lenistwo to ukrywany
ojciec postępu ;)

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Łukasz D.:
Show Gessler nie jest antyreklamą dla restauratorów. Jest w Polsce wiele świetnych knajp, choć ortodoksyjni wyznawcy przewodnika Michelin nie wskażą w Polsce ŻADNEJ knajpy godnej uwagi. Program Gessler obnaża prawdziwe obliże polskiej gastronomii. Pazerność właścicieli knajp. Jak pokazują liczne przykłady, do tego biznesu zabierają się ludzie, którzy nie mają ZIELONEGO (nie umniejszając pietruszce czy szpinakowi) pojęcia o biznesie w gastronomii. Bo sądzą, że Polak zje wszystko, więc to dojna krowa. Trochę to przykre, bo Polak, choć się wzbogaca to brakuje mu edukacji i wiedzy o tym co je. Bo kręci go blichtr. Jak mu ładnie przyozdobią talerz, to zje wszystko. Brutalne, ale prawdziwe. Zadajcie sobie sami pytanie: czy kiedykolwiek w restauracji poddaliście w wątpliwość jakość potrawy?Czy zadaliście pytanie kelnerowi na jakim tłuszczu było to COŚ smażone? Czy poznaliście, że makaron jest gotowany na miejscu czy odgrzewany?
Większości Polaków nie stać, żeby "wywalić" ponad 100 zł na obiad dla 2 osób. A jeśli taki posiłek dostaną, to bezkrytycznie się nim zachwycają. I proszę, nie mówcie mi o jakiś opiniach na portalach gastronomicznych. To bicie piany...

zasadniczo masz rację i nie masz... to znaczy uważam, że rację masz co do tego, że raczej niewiele jest osób które zwrócą uwagę kelnerowi na jakość tego co dostali ale to nie znaczy, że przyjmą to bezkrytycznie i będą się zachwycać. Raczej nie pojawią się więcej w takiej knajpie jeśli żarcie będzie marne.

Następna dyskusja:

Marketing dla najlepszych firm




Wyślij zaproszenie do