Artur P.

Artur P. pracownik produkcji
- obcnie na rencie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Kazimierz A.:
http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,12045300,Gessler__... " Co to za imperium? Powstało dzięki temu, że z premedytacją nie płacił miastu kilkanaście lat za wynajem lokali. To nie jest przedsiębiorca, któremu się noga powinęła i wpadł w kłopoty, to jego plan na biznes - mówi Małgorzata Mazur, szefowa Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami w dzielnicy Śródmieście. "
>Calkowita slusznosc! Ale.........ale, powiedzmy sobie szczerze, bez powiazan biznesowo-towarzysko-politycznych momentalnie pan Gessler bylby "odsuniety na bok"Zarowno miasto jak i Urzad Skarbowy wyegzekwowaliby nalezne im pieniazki, a tak pozostaje nietykalny!!!!!!!!!!!!!
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Artur Paczuski:
>Calkowita slusznosc! Ale.........ale, powiedzmy sobie szczerze, bez powiazan biznesowo-towarzysko-politycznych momentalnie pan Gessler bylby "odsuniety na bok

... przede wszystkim mocna pozycja w mediach..Na jednym programie TVP mamy pana Gesslera Adama jako mistrza oceny restauracji i potraw..na TVN mamy p. Magdę Gessler..jako Mistrza oceny restauracji i potraw..
Kto ma media ten ma markę..choćby pustą..
Kim byłby p. Wojewódzki bez mediów (i samo-prezentacji tam siebie) ?
Kim byłyby panie Grycanki ? bez medialnego pompowania..
Kim byłby p. Rutkowski ?..itp..
Kiedyś mówiono AVE CEZAR !
teraz.. AVE MEDIA !Danusia Kossakowska-Rydczak edytował(a) ten post dnia 17.07.12 o godzinie 14:23
Artur P.

Artur P. pracownik produkcji
- obcnie na rencie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Artur Paczuski:
>Calkowita slusznosc! Ale.........ale, powiedzmy sobie szczerze, bez powiazan biznesowo-towarzysko-politycznych momentalnie pan Gessler bylby "odsuniety na bok

... przede wszystkim mocna pozycja w mediach..Na jednym programie TVP mamy pana Gesslera Adama jako mistrza oceny restauracji i potraw..na TVN mamy p. Magdę Gessler..jako Mistrza oceny restauracji i potraw..
Kto ma media ten ma markę..choćby pustą..
Kim byłby p. Wojewódzki bez mediów (i samo-prezentacji tam siebie) ?
Kim byłyby panie Grycanki ? bez medialnego pompowania..
Kim byłby p. Rutkowski ?..itp..
Kiedyś mówiono AVE CEZAR !
teraz.. AVE MEDIA !


>Zgadzam sie calkowicie!!!!!!, ale prosze zauwazyc, ze media maja najczesciej ci, ktorzy maja powiazania biznesowo-polityczno-towarzyskie wszystko jest ze soba powiazane!
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Artur Paczuski:

>Zgadzam sie calkowicie!!!!!!, ale prosze zauwazyc, ze media maja najczesciej ci, ktorzy maja powiazania biznesowo-polityczno-towarzyskie wszystko jest ze soba powiazane!

Czasami media ma się po swojej stronie za..darmową wyżerkę..dla siebie znajomych i rodziny..
a media w Polsce..to ta sam a zupa od ponad 30 lat..już kolejne pokolenie synów..córek..wnuczek...ze 200 osób..Czasami zdarzają się nowe ,,wkładki,,..
Teraz jest szansa na zmiany bo ..brak kasy..i trzeba wpuścić parę nowych ..marchewek..
Artur P.

Artur P. pracownik produkcji
- obcnie na rencie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Powiedzmy sobie szczeze, ze media to jednak instytucje towazysko-rodzinne!!!!!!!!!
Ale zdazaja sie mimo wszystko perelki - taki na przyklad niesamowicie inteligentny chociaz zarazem
kontrowersyjny Kuba Wojewodzki, ile bez Niego stracilaby zatrudniajaca stacja!!!!!!!!!!!!
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Artur Paczuski:
Powiedzmy sobie szczeze, ze media to jednak instytucje towazysko-rodzinne!!!!!!!!!
Ale zdazaja sie mimo wszystko perelki - taki na przyklad niesamowicie inteligentny chociaz zarazem
kontrowersyjny Kuba Wojewodzki, ile bez Niego stracilaby zatrudniajaca stacja!!!!!!!!!!!!
..niestety według mnie p. Wojewódzki w zupie nawet nie jest wkładką..tylko..powiedzmy...pietruszką..jedną z wielu..
Artur P.

Artur P. pracownik produkcji
- obcnie na rencie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Niech Ci bedzie i tak, ALE ZA TO CHOLERNIE INTELIGENTNA.
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Artur Paczuski:
Niech Ci bedzie i tak, ALE ZA TO CHOLERNIE INTELIGENTNA.

Nie przesadzaj..tu nie chodzi o inteligencje czy cwaniactwo..ale o to aby zupa się nie zepsuła..To gra zespołowa..wystarczy, że natka będzie nadpsuta..a już marchewka z pietruszką nic nie pomogą..i wkładka czyli kostka z mięskiem nie dadzą się skonsumować w skwaśniałej brei..
...
To moja subiektywna ocena..gastronomii medialnej w Polsce..
Artur P.

Artur P. pracownik produkcji
- obcnie na rencie

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Artur Paczuski:
Niech Ci bedzie i tak, ALE ZA TO CHOLERNIE INTELIGENTNA.

Nie przesadzaj..tu nie chodzi o inteligencje czy cwaniactwo..ale o to aby zupa się nie zepsuła..To gra zespołowa..wystarczy, że natka będzie nadpsuta..a już marchewka z pietruszką nic nie pomogą..i wkładka czyli kostka z mięskiem nie dadzą się skonsumować w skwaśniałej brei..
...
To moja subiektywna ocena..gastronomii medialnej w Polsce..


>DOBRA BARDZO CENIE SOBIE LUDZI BRONIACYCH SWOJCH POGLADOW JAK NIEPODLEGLOSCI.
Ale mimo wszystko ta jedna pietruszka poprawia, a nie psuje smaku zupy.
Nawet jezeli pochodzi z niewiadomego zrodla.
Konsekwentnie dodaje inne przyprawy:
Pani Szczuka,
Pan Szpak,
prawda, ze ciekawe dodatki do tej przesolonej zupki?
Danuta  Kossakowska-Rydc zak

Danuta
Kossakowska-Rydc
zak
Pierwsze miejsce w
konkursie na
biznes-plan knbp.pl
z dzi...

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Artur Paczuski:
>DOBRA BARDZO CENIE SOBIE LUDZI BRONIACYCH SWOJCH POGLADOW JAK NIEPODLEGLOSCI.
Ale mimo wszystko ta jedna pietruszka poprawia, a nie psuje smaku zupy.
Nawet jezeli pochodzi z niewiadomego zrodla.
Konsekwentnie dodaje inne przyprawy:
Pani Szczuka,
Pan Szpak,
prawda, ze ciekawe dodatki do tej przesolonej zupki?

Arturze to twój gust..ja mam inny..
Dla mnie te osoby.. które wymieniłeś ..właśnie reprezentują ,,puste marki,,..jarzynki z tego samego, zupnego środowiska..z różnych pokoleń ..z tej samej farmy..

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

A ja jakiś czas temu zawitałem do mojego kolegi, który pracował w smażalni ryb w centrum Kołobrzegu. Nie spotkałem go za ladą, ale jego koleżanka powiedziała, że nie ma szefa więc mogę zajrzeć do niego na zaplecze. No i poszedłem, patrzę....a mój kolega siedzi nad taka wielką, blaszaną wanna i szoruje talerzyki i widelce i noże...plastikowe. Te jednorazówki! Wyobrażacie sobie? działo się to jakieś 6 lat temu w Kołobrzegu na jednym z głównych deptaków prowadzących do plaży:)))
Syf, który pokazuje Pani Gessler nie jest niczym niezwykłym w knajpach. Ale przecież Ci ludzie wiedzą wcześniej, że zgłaszają się do tego programu, że będzie kamera i wreszcie na co uwagę zwraca ta Pani. A śmietnik i parszywe gary są nadal. A to już brak najbardziej podstawowych zasad wychowania, kultury i szacunku dla klienta...
i.
Błażej Polcyn

Błażej Polcyn Manadżer ds. kadr

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Programy gesslerowej to miecz obosieczny, reklama, antyreklama, trampolina lub katafalk. jednakowoz poziom tych programow dryfuje w kierunku trudnych spraw lub innych psycho-remedialnych polproduktow. coraz mniej o jedzeniu, coraz wiecej mielenia ozorem o problemach psychologicznych bohaterow.

konto usunięte

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Błażej Polcyn:
Programy gesslerowej to miecz obosieczny, reklama, antyreklama, trampolina lub katafalk. jednakowoz poziom tych programow dryfuje w kierunku trudnych spraw lub innych psycho-remedialnych polproduktow. coraz mniej o jedzeniu, coraz wiecej mielenia ozorem o problemach psychologicznych bohaterow.

Bardziej chyba w stronę "Pamiętnika z wakacji" ... ;)
Błażej Polcyn

Błażej Polcyn Manadżer ds. kadr

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Obawiam sie ze i w tenze strone hehe

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

pojawia w UK TV, niedlugi czas pozniej pojawia sie w polskiej


Raczej dlugo , dlugo pozniej.

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Danusia Kossakowska-Rydczak:
Ewa Kubicka:
jak wam sie podoba program o Perfekcyjnej Pani Domu?

Straszne..sztuczne...beznadziejna kopia..prezentuje sztuczne problemy..
Ludzie są bałaganiarzami z urodzenia..i tego nic nie zmieni..


Ludzie nie sa balaganiarzami z urodzenia ale z wychowania.Czym skorupka za mlodu idt.Oczywiscie nie kazdego da sie nauczyc pozytywnych zachowan ale to juz inna historia.
Grzegorz Maciocha

Grzegorz Maciocha Niezależny Marketer
Liftago™

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

A ja znam świetny sposób na wypromowanie restauracji czy hotelu . Mówię poważnie.
Izydor Nowakowski

Izydor Nowakowski Właściciel firmy
Leadline

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

"Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów" - raczej antyreklamą gastronomicznej świadomości Polaków.
M. Gessler to osoba wykreowana przez media idealnie wpasowana w oczekiwania polskiego widza - z "jakimś" doświadczeniem, wiedzą, "autorytetem", "po przejściach", ale również krytyczna, brutalnie pokazująca prawdę, czasem chamska i ordynarna.
M. Gessler została "stworzona" na licencji programu Kitchen Nightmares (bo na tej licencji powstały "Kuchenne rewolucje"). Charyzma Gordona Ramsay'a idealnie pasowała stacji TVN to "zrobienia" polskiego odpowiednika a M.G. nadała się idealnie !!! I tak powstałą saga o M.G. jako o słynnej polskiej restauratorce i kucharce (bo szefem kuchni ona nigdy nie była).

I tutaj pojawia się małe sprostowanie co do treści tematu: M. Gessler nie ma własnego, autorskiego programu!!! Kuchenne rewolucje = Kitchen Nightmares; Masterchef Polska= Masterchef. O roli w jakiej obsadziły ją media pisałem powyżej.

Programy, w których M.G. uczestniczy są kontrowersyjne i takie mają być, to lubią Polacy czyli poniżanie, wytykanie błędów, krytyka, łzy, rozpacz, dramaty ale jak dotyczą te sprawy innych. 90% Polaków się cieszy jak innemu Polakowi coś się nie uda, powinie mu się noga, ktoś go skrytykuje etc. Polacy nie są przyzwyczajeni do obnażania ich słabości i ułomności bo niechlujstwo, brud i lenistwo, które w K.Rew. wytyka niejednokrotnie M.G. jest na porządku dziennym i nie dość, że jest powszechne to jest na porządku dziennym a co najgorsze - jest na to przyzwolenie społeczne !!! Doskonałym przykładem był odcinek w Zakopanem = w 100% pokazujący prawdę o "góralach" ale fala krytyki poszła na M.G. - dlaczego? Bo o takich rzeczach się w Polsce "nie powinno mówić".

Programy, w których bierze udział M.G. przełamują tabu polskiego zaplecza gastronomicznego, gdzie od dnia nr. 1 właściciele idą na skróty, oszczędzają na produktach, personelu i czym się da a klienta karmią jak świnki - jak już na talerzu to i tak zje. I takie przeświadczenie jest głęboko zakorzenione w świadomości Polaków. A klient? Z uwagi na fakt, iż po prostu nie zna się na gastronomii, nie ma skali porównawczej z innymi restauracjami, sam nie gotuje więcej poza schemat: rosół + schabowy to jakim prawem ma się odzywać i podawać za eksperta czy grymasić? W jaki sposób odróżni sarninę od wieprzowiny skoro po raz pierwszy je sarninę?

Ja się ciesze, że w Polsce są Kuchenne rewolucje, że jest w końcu MasterChef, bo to są programy, które może jednych zdegustują ale wielu ludziom dadzą do zrozumienia, że jakość polskiej gastronomii zaczyna się od jakości KLIENTA i jego oczekiwaniom względem restauracji. Im wyższa będzie świadomość klientów lokali gastronomicznych, tym jakość usług będzie musiał się podnosić.

Na zakończenie mojego wywodu dodam, że Polak brak chęci do zmian potrafi sobie w perfekcyjny sposób wytłumaczyć podając chociażby te argumenty:
- drogie jedzenie w restauracjach
- trzeba rezerwować stolik (sic!)
- to samo ugotuję w domu (kiedy??)
a z punktu widzenia lokalu:
- szef mało płaci to co się będę wysilać
- ja tutaj gotuję a nie sprzątam (tak większość kuchcików podchodzi do etyki swojej pracy)
- dzień po terminie to jeszcze nie tragedia - głęboki tłuszcz to "wypali"
- pracuję od - do....

Dziękuję za uwagę.

p.s Fukier to słabiutka restauracja.... słabiutka... przereklamowana pod każdym względem.

A tutaj fragment programu Kitychen Nightmares pokazujący jak powinna wyglądać kuchnia na przykładzie kuchni w restauracji London w NY.

http://youtu.be/fvGZCFjdrkQ

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

"Kuchenne żenady" zmieniły się w "Kuchenne reklamy".

W odcinku o domu weselnym w Tymbarku aż przelewała się reklama firmy "Tymbark"...

Prawie w ogóle rozmów o kuchni...

TVN nie daje rady bo nie ma prowadzącego znającego się na kuchni...
Agnieszka G.

Agnieszka G. Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]

Temat: Programy Gessler antyreklamą dla restauratorów

Cygal D.:
"Kuchenne żenady" zmieniły się w "Kuchenne reklamy".

W odcinku o domu weselnym w Tymbarku aż przelewała się reklama firmy "Tymbark"...

Prawie w ogóle rozmów o kuchni...

TVN nie daje rady bo nie ma prowadzącego znającego się na kuchni...


Program zawiera lokowanie produktu ...

poza Prymatem wpadł Tymbark i co w tym takiego strasznego?

Następna dyskusja:

Marketing dla najlepszych firm




Wyślij zaproszenie do