Łukasz M.

Łukasz M. Marketing Manager

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Witam!
Czy korzystacie w swojej pracy z kanału HoReCa? Rozumiem, że nie w każdej branży jest to wykorzystywane, ale chciałbym zapytać Was o wnioski, porady od bardziej doświadczonych :)
Łukasz M.

Łukasz M. Marketing Manager

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Widzę, że mała wpadka z stroną była, bo 3 razy nie można było dodać tematu, a teraz to aż oczy bolą... Wybaczcie :P
Dagmara D.

Dagmara D. Field Research
Poland - Badania
rynku - moja miłość.
Wykł...

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Robiłam badania w Horeca. Więc nie wiem czy się przydam :) Ale jakby co.. :)

konto usunięte

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

lubie ten kanal, kiedys moja praca byla w 100% poswiecona zarowno fajkom jak i HoReCa'e

jakich porad szukasz?
Łukasz M.

Łukasz M. Marketing Manager

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Generalnie ja wchodzę w ten kanał i chciałbym Was zapytać na co zwracać uwagę w kontaktach z lokalami. Co najczęściej boli właściciela, jak wygląda umawianie się z nimi na spotkania. Takie podstawy. Czeka mnie duża objazdówka i szukam sposobu na efektywne wykorzystanie czasu, którego jak zawsze jest mało. Nie ukrywam, że w tym kanale jestem nowicjuszem, ale mam ambitne plany :) Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami. :)_
Anna Madejczyk

Anna Madejczyk wszystkiego po
trochu :)

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

witam...

a co to w ogóle jest HoReCa? nie udało mi się znaleźć w Internecie żadnego rozwnięcia (bo to chyba skrót?), proszę mi wybaczyć 'laicyzm', dopiero się uczę... :)
Łukasz M.

Łukasz M. Marketing Manager

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Owszem. HoReCa to skrót; HOtel, REstaurant, CAfe :)
Agnieszka Augustyn

Agnieszka Augustyn w poszukiwaniu
nowych wyzwań ...

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Ładnie ;]

konto usunięte

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Łukasz M.:
Generalnie ja wchodzę w ten kanał i chciałbym Was zapytać na co zwracać uwagę w kontaktach z lokalami. Co najczęściej boli właściciela, jak wygląda umawianie się z nimi na spotkania. Takie podstawy. Czeka mnie duża objazdówka i szukam sposobu na efektywne wykorzystanie czasu, którego jak zawsze jest mało. Nie ukrywam, że w tym kanale jestem nowicjuszem, ale mam ambitne plany :) Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami. :)_

W tobacco liczy sie tylko i wyłacznie gotówka na stół w zamian za kontrakt na wyłączność. Dodatkowo będą od Ciebie oczekiwali partycypacji w kosztach organizacji imprez okazjonalnych (np. pokrycia kosztów gaż artystów) oraz subsydiowania w postaci ddarmowego towaru. Dochodzą jeszce spore koszty merchandisingu - popielniczek, zapałek (sprzedawanych "wraz z usługą"), dispenserów i co tam sobie jeszcze wymyślisz.
Niestety zarówno przy wodce, piwie jak i papierosach zasady sa twarde - kto da więcej, ten ma. Nie masz co liczyć na to, że jeśli masz dobre relacje z właścicielem, to nie przejdzie do konkurencji. Niewiele jest lokali, które decyduja sie na niepodpisywanie kontraktu na wyłaczność po to, żeby mieć wybór. Częste są przypadki, że na barze są sprzedawane Kenty, Vogue i Pall Mall, a jak pytasz o marlboro, to barman kieruje do szatniarza, który sprzedaje spod lady.
Jednym słaowem - trudne zadanie, chyba, ze masz dobry budżet
Karolina D.

Karolina D. Email Marketing Lead

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Łukasz M.:
Owszem. HoReCa to skrót; HOtel, REstaurant, CAfe :)

HoReCa-Hotele-Restauracje-Catering tak w ramach ścisłości :)

konto usunięte

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Karolina D.:
Łukasz M.:
Owszem. HoReCa to skrót; HOtel, REstaurant, CAfe :)

HoReCa-Hotele-Restauracje-Catering tak w ramach ścisłości :)


No nie do końca- przynajmniej w przemysle papierosowym - stad PMI skrót HoReCaDi - Hotels Restaurants Cafees, Discos.

Nie ma sprzedaży "catering", poniewaz do tego potrzebna bylaby kasa fiskalna, a catering jest darmowy. Papierosów - zgodnie z prawem nie mozna rozdawać- ale na pewno o tym wiesz, prawda?
;-)
Karolina D.

Karolina D. Email Marketing Lead

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

Iwona Kowalska:
Karolina D.:
Łukasz M.:
Owszem. HoReCa to skrót; HOtel, REstaurant, CAfe :)

HoReCa-Hotele-Restauracje-Catering tak w ramach ścisłości :)


No nie do końca- przynajmniej w przemysle papierosowym - stad PMI skrót HoReCaDi - Hotels Restaurants Cafees, Discos.

Nie ma sprzedaży "catering", poniewaz do tego potrzebna bylaby kasa fiskalna, a catering jest darmowy. Papierosów - zgodnie z prawem nie mozna rozdawać- ale na pewno o tym wiesz, prawda?
;-)

ok, odnosnie interpretacji tego skrotu w przemysle papierosowym nie polemizuje bo nie jestem biegla w tym segmencie, natomiast pozostane uparcie przy moim rozszerzeniu tego skrotu, a przynajmniej tym stosowanym w gastronomii :)pzdr
Dorota Krzyk-Kidybińska

Dorota Krzyk-Kidybińska pasjonat hotelarstwa

Temat: HoReCa - jak organizujecie się pracę w tym kanale...

ok, odnosnie interpretacji tego skrotu w przemysle papierosowym nie polemizuje bo nie jestem biegla w tym segmencie, natomiast pozostane uparcie przy moim rozszerzeniu tego skrotu, a przynajmniej tym stosowanym w gastronomii :)pzdr

Podpisuję się pod tym;) też pracuję w firmie-dostawcy dla HoReCa.

Moje doświadczenia są takie,że klient chce "gratisów" już wspomnianych-czyli wszystkich elementów wyposażenia których nie będzie musiał kupować sobie sam [tace,porcelana,popielniczki,serwetniki +odzież! itp.itd.]
oraz atrakcyjnych graficznie materiałów promocyjnych-świetlne grafluxy, standy itp.

Co do papierosów i alkoholi faktycznie słyszałam,ze to są raczej transakcje typu "wchodzisz do nas z towarem za tyle i tyle,a na wyłącznośc za dwa razy tyle" ;)

Ale oczywiście Łukaszu,nie mamy na celu Cię zrazić,będziesz po prostu musiał wykazać się dużą dozą kreatywności i pracowitości.Ale to już pewnie masz:)
Powodzenia!

Następna dyskusja:

HoReCa - jak organizujecie ...




Wyślij zaproszenie do