Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?
Menu w gastronomii to zarazem istotny fragment wnęytrza, jego klimatu i stylu
Powinno ten klimat uszczegóławiać, dopełniać w detalu. Nie można więc zaocznie
rozstrzygnąć tu na forum jakie ma to menu byc. Pojęcie ,, wnętrze ekskluzywne,, też nie informuje bo ekskluzywność lokalu / u nas sprawa nieobecna / rozkłada się równo na wejście, wygląd i ogładę kelnera, zapach, światło, sposób usadzenia gości i parę dziesiątków innych szczegółów. To powinno być przemyślane i opracowane jeszcze przed otwarciem ,bo sposób i styl reklamy
otwieranego lokalu z tych spraw się bierze. O tym czy lokal będzie ekskluzywny
/ co to znaczy? / zdecydują goście. Odnoszę wrażenie że Twój zleceniodawca otwiera interes. A to zupełnie inna sprawa. Zapytaj go jaki ma cel w funkcjonowaniu tego lokalu? I jeszcze jedno. Jeśli to człowiek z pasją namów go na identyfikację wizualną lokalu. Zobaczysz jak zareaguje