Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Witam
mam zrobic do dobrej kawiarni ladne menu.
Mam tylko dylemat z czego zrobic to menu nie bedzie tego trzeba wiele egzemplarzy ale w kazdym razie
ma byc eksluzywnie i porzadnie.
Macie jakies swoje sprawdzone techniki/surowce ?

konto usunięte

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Wiele zależy od pożądanego wizerunku miejsca.
Jakie są założenia, jaki target, jaki klimat / funkcja?wojtek ociepka edytował(a) ten post dnia 27.10.10 o godzinie 14:49

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

wojtek ociepka:
Wiele zależy od pożądanego wizerunku miejsca.
Jakie są założenia, jaki target, jaki klimat / funkcja?wojtek ociepka edytował(a) ten post dnia 27.10.10 o godzinie 14:49

tradycja/drewno/eksluzyw target to ludzie 30-60 lat wyzsza polka.
Kawiarnia - kawa, ciasta, lody, rozny wybor czekolad.
Jan J.

Jan J. specjalista
wizerunku

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Menu w gastronomii to zarazem istotny fragment wnęytrza, jego klimatu i stylu
Powinno ten klimat uszczegóławiać, dopełniać w detalu. Nie można więc zaocznie
rozstrzygnąć tu na forum jakie ma to menu byc. Pojęcie ,, wnętrze ekskluzywne,, też nie informuje bo ekskluzywność lokalu / u nas sprawa nieobecna / rozkłada się równo na wejście, wygląd i ogładę kelnera, zapach, światło, sposób usadzenia gości i parę dziesiątków innych szczegółów. To powinno być przemyślane i opracowane jeszcze przed otwarciem ,bo sposób i styl reklamy
otwieranego lokalu z tych spraw się bierze. O tym czy lokal będzie ekskluzywny
/ co to znaczy? / zdecydują goście. Odnoszę wrażenie że Twój zleceniodawca otwiera interes. A to zupełnie inna sprawa. Zapytaj go jaki ma cel w funkcjonowaniu tego lokalu? I jeszcze jedno. Jeśli to człowiek z pasją namów go na identyfikację wizualną lokalu. Zobaczysz jak zareaguje

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Jan J.:
Menu w gastronomii to zarazem istotny fragment wnęytrza, jego klimatu i stylu
Powinno ten klimat uszczegóławiać, dopełniać w detalu. Nie można więc zaocznie
rozstrzygnąć tu na forum jakie ma to menu byc. Pojęcie ,, wnętrze ekskluzywne,, też nie informuje bo ekskluzywność lokalu / u nas sprawa nieobecna / rozkłada się równo na wejście, wygląd i ogładę kelnera, zapach, światło, sposób usadzenia gości i parę dziesiątków innych szczegółów. To powinno być przemyślane i opracowane jeszcze przed otwarciem ,bo sposób i styl reklamy
otwieranego lokalu z tych spraw się bierze. O tym czy lokal będzie ekskluzywny
/ co to znaczy? / zdecydują goście. Odnoszę wrażenie że Twój zleceniodawca otwiera interes. A to zupełnie inna sprawa. Zapytaj go jaki ma cel w funkcjonowaniu tego lokalu? I jeszcze jedno. Jeśli to człowiek z pasją namów go na identyfikację wizualną lokalu. Zobaczysz jak zareaguje

jedno pytanie.
Robiles menu kiedys? pytam bo zalezy mi na kims kto robil cos poza wydaniami papierowymi od zera
czyli cala okladke itp cala typografia sie nie martwie chodzi o ladna forme menu i lepiej nie dorabiac do tego
zadnej ideologii. Klienci decyduja o lokalu ale najpierw trzeba samemu stworzyc wyglad tego lokalu a to juz jest.
Wnetrze jest wykonane z ciemnego drewna typu wenge do tego sa wstawki metalowe w kolorze zlota.
Myslalem o menu z oprawy skorzanej plus papier czerpany w srodku lub nawet drewniana okladka albo letterpress.
Jan J.

Jan J. specjalista
wizerunku

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Myślę że niczego nie zrozumiałeś. Wpadnij sobie do jakiegos sklepu z wydawnictwami np Taschen,są niektóre w całości poświęcone restauracjom w tym
kartom menu. Popatrz, skopiuj i raz jeszcze przeczytaj co napisałem bo chyba
nie zauważyłeś że jesteś w grupie ,, identyfikacja & branding,,. To jest pewna ideologia.
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Marcin Markowski:
ladna forme menu i lepiej nie dorabiac do tego
zadnej ideologii. Klienci decyduja o lokalu ale najpierw trzeba samemu stworzyc wyglad tego lokalu a to juz jest.
i to co jest, czy menu, to oczywiście nie ideologia? jasne, tylko manipulacja, inaczej zwana tworzeniem wrażenia, a to wymaga niestety ideologii albo wychodzi nowobogacki blichtr zwany glutem :)

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Jan J.:
Myślę że niczego nie zrozumiałeś. Wpadnij sobie do jakiegos sklepu z wydawnictwami np Taschen,są niektóre w całości poświęcone restauracjom w tym
kartom menu. Popatrz, skopiuj i raz jeszcze przeczytaj co napisałem bo chyba
nie zauważyłeś że jesteś w grupie ,, identyfikacja & branding,,. To jest pewna ideologia.

Ja cie rozumiem.
Mi chodzilo bardziej o techniczne wykonanie okladki do menu jakie sa mozliwosci oprocz tych co wymienilem.
Cala reszta ja dopasuje.
Tyle a moze az tyle.
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

Marcin Markowski:
Jan J.:
Cala reszta ja dopasuje.
Tyle a moze az tyle.
to znaczy co do czego dopasujesz? styl do okładki? strategie do okładki? czy ino środek wlejesz po swoim guście?

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

andrzej-ludwik "alw" włoszczyński:
Marcin Markowski:
Jan J.:
Cala reszta ja dopasuje.
Tyle a moze az tyle.
to znaczy co do czego dopasujesz? styl do okładki? strategie do okładki? czy ino środek wlejesz po swoim guście?

po pierwsze to i tak stanie na tym co klient chce a ja mu musze przedstawic opcje na czym i w jaki sposob to moze zrobic.
Marcin Pawlas

Marcin Pawlas kocham poniedziałek

Temat: Menu - jaka technika/surowcem wykonac ?

na DTP. Poligrafia. doradzą lepiej jak chodzi Ci o samą technikę, tam przebywa więcej ludzi fizycznie przy tym egzystujących.

Następna dyskusja:

jaka nazwa




Wyślij zaproszenie do