Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

zgodnie z nazwą grupy chciałbym Was poprosić o ocenę logotypu.

Jest to propozycja dla lokalu gastronomicznego z segmentu fast
dining. Lokal będzie się mieścił przy ruchliwej drodze, w
okolicy konkurencje będą stanowiły bary "przydrożne". Nazwa
związana jest z aranżacją przestrzeni wewnątrz lokalu jak i z
koncepcją kuchni.


Obrazek


Pozdrawiam i dziękuje z góry uwagi
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

1. jeśli targetem sa kierowcy/przejeżdzający to MUSI BYĆ PEŁNA CZYTELNOŚC, a nie zabawy w ozdobniki
2. wygięcia tekstu skandaliczne
3. ilość szczegółów rysunku dobra na bilboard, a nie logo

konto usunięte

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Nie wiem dlaczego Andrzejowi przeszkadzają ozdobniki tekstu, ale co do kursywy (jeśli o to chodzi mu pisząc "wygięcia") tekstu oraz szczegółów logo przyznaję rację.
Pozdr,
MN

konto usunięte

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Darczma Lódrzewie?
Alicja Migda

Alicja Migda Art Director

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

jak dla mnie Łodrzewie
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Martin Nez:
Nie wiem dlaczego Andrzejowi przeszkadzają ozdobniki tekstu,
I pewnie nie zrozumiesz nie mając samochodu :)
Jan J.

Jan J. specjalista
wizerunku

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Na taką karczmę trzeba mieć pomysł ktory min zostanie w postaci sygnału / znaku / zapisany. Ten pomysł będzie w szyldzie, wnetrzu,
kartach no i menu. Pokaz całość to ocenimy. Ale skoro zamówiono u Ciebie szyld to jest zły. Oprócz wad warsztatowych jego treść mnie zastanawia. Po co rysować budynek / budę jakąś /.? To karczma i powinna zapraszać tym co oferuje najlepszego.
Helena Ebert

Helena Ebert brand design

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Mikołaj Lompa:
>Lokal będzie się mieścił przy ruchliwej drodze, w
okolicy konkurencje będą stanowiły bary "przydrożne". Nazwa związana jest z aranżacją przestrzeni wewnątrz lokalu jak i z
koncepcją kuchni.
Kon jaki jest kazdy widzi, wiec nie ma potrzeby, ani sensu powtarzac tej informacji na tabliczce do konia przyczepionej;)
Jesli przysmaki kuchni polskiej to moze jakies miesiwa zamiast karczmy? Cos co uruchomi kubki smakowe :)Helena Pryłowska edytował(a) ten post dnia 22.01.10 o godzinie 23:49
Jarek Leśniewski

Jarek Leśniewski projektowanie
graficzne

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Helena Pryłowska:

Jesli przysmaki kuchni polskiej to moze jakies miesiwa zamiast karczmy? Cos co uruchomi kubki smakowe :)

byle nie mialy oczu i owlosienia ;)


Obrazek

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Helena Pryłowska:
Jesli przysmaki kuchni polskiej to moze jakies miesiwa zamiast karczmy? Cos co uruchomi kubki smakowe :)

Np.:


Obrazek

;)

Wielkie Żarcie, Bielsko-Biała (mieli fajną identyfikację jak jeszcze strony nie było)Aleksander Lenart edytował(a) ten post dnia 23.01.10 o godzinie 13:28
Ewa A.

Ewa A. art director, V&P

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

i to z dzikiem i wolem...masakra
omijalabym te przybytki z daleka
:(

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Analizując tylko logo jest lepiej niż ok

Z punktu widzenia ideatyfikacji nie jest już tak dobrze.

Nie ono unikalne, nie jestem w stanie podeprzeć tego konkretnymi faktami, ale widziałem co namniej 5 knajp z logotypami łudząco podobnymi do Waszego.
Jan J.

Jan J. specjalista
wizerunku

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Ewa Andrychiewicz:
i to z dzikiem i wolem...masakra
omijalabym te przybytki z daleka


masz rację. w budowaniu wizerunku lokalu gastronomicznego idzie o zupełnie inne sprawy. Trudno je tu wymieniac ale branie się za nie od szyldu to pomyłka. Niestety wielu dorobkiewiczów wyczuło kasę
w różnego rodzajach knajpkach. Warszawa jest zawalona badziewiem gdzie niestety nie ma nic ciekawego do jedzenia są za to wystroje,
klimaty, i podobne bzdety zauważane wyłącznie przez właścicieli. Jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim o poziomie tych przybytków będzie można rozprawiać. Zresztą nigdy u nas tradycji w tym zakresie nie było / była tradycja mocno naciagana / Więc
odpuśćmy sobie te niezdarne próby ilustrowania maszynek do robienia pieniędzy

konto usunięte

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

nie oceniam logotypu od strony profesjonalnej bom nie specjalista.
Jeśli miałbym ocenić wg swoich kryteriów to jest średni, nazwa mało chwytliwa trudna do zapamietania, nawet na CB będzie trudno przytoczyć.
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Bartłomiej O.:
Analizując tylko logo jest lepiej niż ok
To ja poproszę o tą analizę. Detalicznie.

konto usunięte

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

to bardziej szyld niż logo...

konto usunięte

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Mikołaj Lompa:
zgodnie z nazwą grupy chciałbym Was poprosić o ocenę logotypu.
Jaki był brief/założenia projektu? Bo zakładam, że coś więcej ponad "restauracja dla ludzi zainteresowanych koncepcją kuchni":)
Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński

Andrzej Ludwik Alw Włoszczyński projektant, eagler i
orloger

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Mateusz Dymek:
Mikołaj Lompa:
zgodnie z nazwą grupy chciałbym Was poprosić o ocenę logotypu.
Jaki był brief/założenia projektu? Bo zakładam, że coś więcej ponad "restauracja dla ludzi zainteresowanych koncepcją kuchni":)
Przetłumaczysz mi na polski "restauracja dla ludzi zainteresowanych koncepcją kuchni" ?
Marcin Gajos

Marcin Gajos Doświadczony
Kreatywny@Brandglow

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Mikołaj Lompa:
zgodnie z nazwą grupy chciałbym Was poprosić o ocenę logotypu.

Jest to propozycja dla lokalu gastronomicznego z segmentu fast dining. Lokal będzie się mieścił przy ruchliwej drodze, w okolicy konkurencje będą stanowiły bary "przydrożne". Nazwa związana jest z aranżacją przestrzeni wewnątrz lokalu jak i z koncepcją kuchni.

Stylizacja... hmmm, szyldu nie pasuje mi do koncepcji lokalu w stylu ,,fast dining''. Bardziej pasuje mi tutaj kuchnia staropolska, która moim zdaniem jest dosyć czasochłonna: jakieś ziemniaczki faszerowane z ogniska, dzik po myśliwsku itp. Fast dining kojarzy mi się z restauracjami do których mogę podjechać i zakupić jedzenie, bez wysiadania z pojazdu i odjechać. Ewentualnie, po wejściu do lokalu, otrzymać jadło w przeciągu 5 minut. No chyba, że to ,,fast-food po staropolsku'' a w nim coś jakby McDzik menu :) Do lokalu z ,,szybkim jedzeniem'' informacja musi być również ,,szybka'' zatem ten szyld z tak ozdobną typografią i złożoną ilustracją to zdecydowanie nie w tę stronę. Jak już zresztą mówili poprzednicy...

Poza tym, chciałbym zobaczyć tę stylizację lokalu (wewnętrzną) i ,,koncepcję kuchni'', dla których odpowiednio dobranym wizerunkiem jest pokazanie ,,knajpy z zewnątrz''. Bardziej pasowałoby mi to dla firmy budującej chaty z bali, okrywane trzciną niż dla lokalu gastronomicznego. Czytam komunikat: nie ważne co mamy w menu, ważne jak wygląda nasza knajpa.

Póki co, słabiutko.
Dominik Szewior

Dominik Szewior decolights.pl

Temat: Karczma Podrzewie - prośba o ocene logotypu

Dla mnie to nie wygląda jak karczma, ale jak szałas włóczykija :)



Wyślij zaproszenie do