Jagienka  Komorowska-Helld én

Jagienka
Komorowska-Helld
én
komunikacja
marketingowa,
zarządzanie
projektem

Temat: nowy magazyn kulinarno - lajfstajlowy

Już wkrótce według najnowszych informacji rusza skandynawski przedruk „Mat & Vänner” uzupełniony o polskie akcenty.
Oryginalny magazyn jest świetny, pierwszy łączący lifestyle, kulinarne doznania ze szczyptą modnego designu. Czekamy na wersję polską!

Poniżej cytuję list redakcji w oczekiwaniu na premierowy numer, w którym między innymi kopenhaska NOMA.

Äntligen!

Nareszcie! Jak mówimy w Szwecji.

Mamy przyjemność zaprezentować polską edycję najbardziej prestiżowego w Skandynawii magazynu kulinarno-lifestylowego „Mat & Vänner” („Jedzenie i Przyjaciele”). Jest on przejawem naszej filozofii. Osadzamy jedzenie w kontekście wspólnej przygody kulinarnej.

W centrum uwagi stawiamy jedzenie, bo wyraża ono naszą osobowość i sposób postrzegania świata. Jest pasjonującą częścią naszej tożsamości, a możliwości komponowania posiłków są niewyczerpane.

Wszyscy mamy jakieś doznania związane z jedzeniem. Czasami wystarczy łechcący zapach, żeby przywołać obraz i tęsknotę za ważnymi miejscami w naszym życiu. Podróże z przyjaciółmi, restauracje, wino, nasze mieszkania, nasze kuchnie. Wszystko to chcemy zawrzeć w „FOOD & FRIENDS”. Postaramy się wiernie oddać wiele wspaniałych miejsc, ale przede wszystkim inspirować do poszukiwania i komponowania smaków.

Polska jest naszym sąsiadem przez morze, to tylko 100 mil morskich, a jednak często nie znamy się tak, jak powinniśmy. Przykładem mogą być nasze kuchnie, każdy z krajów ma bogate tradycje kulinarne, a także współczesne trendy związane z jedzeniem.

Polacy jako członkowie Unii Europejskiej coraz więcej podróżują. Są coraz bardziej zamożni i otwarci, a ciekawe jedzenie staje się w Polsce coraz bardziej istotne. Polski rynek gastronomiczny rozwija się dynamicznie, a Polacy nie tylko bywają i jadają w ciekawych miejscach, ale też sami gotują, i to coraz lepiej, poszukując wielu inspiracji. Gotowanie stało się modne!

Dwumiesięcznik „FOOD & FRIENDS” nie będzie jednak tylko kalką szwedzkiej wersji, choć chcielibyśmy zachować jego jakość i pozostawić skandynawski smaczek. Polacy polubili skandynawski design, więc wierzymy, że dotyczy to też naszej kuchni.

Nasze pismo adresujemy do aktywnych życiowo czytelników, zarabiających powyżej średniej, lecz przede wszystkim otwartych na nowe trendy i poszukujących nowych inspiracji, również kulinarnych.

W naszych magazynach będziemy odwiedzali ciekawe miejsca związane z jedzeniem, restauracje, kuchnie na wielu kontynentach. Będziemy także gościć w polskich i skandynawskich domach, gdzie kuchnia stanowi bardzo istotne miejsce, a jedzenie w gronie przyjaciół to prawdziwa wartość.

Jeśli dzięki nam odkryjecie coś interesującego w Waszej kuchni, jeśli będziecie poszukiwać nowych wyjątkowych miejsc związanych z jedzeniem, to osiągniemy nasz cel.

Czas zacząć naszą kulinarną podróż.

Smaklig maltid! Smacznego!