Lech Tkaczyk

Lech Tkaczyk www.lech-tkaczyk.pl
; www.wydaj-sie.pl ;
www.ksiazka-nosn...

Temat: Czosnek dla zdrowia i smaku.

Czosnek dla zdrowia i smaku. Autor: Elżbieta
Frankowska.Seria: Zdrowie. Najlepiej sprzedająca się książka w Wydawnictwie Astrum w październiku.

Czosnek, którego ojczyzną jest Wschód, do Europy przywędrował z Egiptu już w starożytności. Lecznicze właściwości czosnku wykorzystywane były przez stulecia, a jego zalety dla zdrowia nauka potwierdziła w XIX wieku. Nie jest on panaceum „na wszystko”, jednak ma ogromny wkład w walce z wirusami, bakteriami i grzybami atakującymi nasz organizm. Mimo charakterystycznego zapachu i ostrego smaku jest powszechnie stosowany zarówno w kuchni, jak i w celach leczniczych. Książka „Czosnek dla zdrowia i smaku” zawiera przepisy, które pozwalają wykorzystać tę cenną bylinę nie tylko jako naturalną pomoc w walce z niektórymi chorobami, ale przede wszystkim stanowią podstawę do budowania odporności naszego organizmu. Czosnek, stosowany systematycznie w spożywanych posiłkach, taką właśnie moc posiada!
ISBN: 9788372776396
Cena: 19.90
Rok wydania: 2012
Opis:
objętość 128 stron;
oprawa broszurowa;
seria Zdrowie;
wydanie I